Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

“Μπουρλότο” από την πρόταση ΗΠΑ για τις φρεγάτες MMSC και όσα βήματα πρέπει να γίνουν τώρα


ΟΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ- ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

  Το Κυπριακό ως διεθνές πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε ούτε το 1963 ούτε το 1974. Ξεκίνησε όταν άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελληνοκυπρίων, στον οποίο δεν συμμετείχαν και ήταν προφανώς αντίθετοι οι Τουρκοκύπριοι. Ως ιδέα η διχοτόμηση υπήρχε ήδη από το 1948 (Χουριέτ), το 1956 (New York Times, Χάρτης του Αττίλα), το 1956 (Σχέδιο Ανάκτησης της Κύπρου, Νιχάτ Ερίμ και Γραφείο Ειδικού Πολέμου του Τουρκικού Στρατού και ΤΜΤ-Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση του Ντενκτάς). Το 1956-1964 συνεζητείτο στο Λονδίνο (Foreign Office), ενώ ήταν ο στόχος της τουρκικής εισβολής το 1974.

Από τον Νοέμβριο του 1974 φαίνεται ότι έγινε δεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά η διζωνική-δικοινοτική λύση (Συμφωνίες 1977 Μακαρίου-Ντενκτάς και 1979 Κυπριανού-Ντενκτάς) και τελικά (αφού μεσολάβησε η ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983) το ψήφισμα 694/1990 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόβαλε την διζωνική-δικοινοτική λύση.

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ προς Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί αλλάξατε στάση;

 

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

                                                                                       Nina Gatzoulis

                                                                                                                        Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations

                                                       Email: ninagatz@comcast.net

                                                          Tel: +603-742-0466  

4 Ιουνίου 2021

Προς κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ,

Ως Μακεδόνες ανά τον κόσμο ειλικρινά λυπόμαστε για την αλλαγή στην στάση και συμπεριφορά σας στο θέμα που εμείς οι Μακεδόνες έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τώρα τελευταία με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι έγινε κ. Υπουργέ και αλλάξατε τόσο πολύ κι από πολέμιος της «Συμφωνίας» καταλήξατε ένθερμος υποστηρικτής της; 

Η Ελλάδα ξανά απούσα σε διάσκεψη για τη Λιβύη με την Τουρκία να έχει προσκληθεί

 Η “στριμωγμένη” και “καταρρέουσα” Τουρκία, ο Ερντογάν που δεν τον θέλει κανείς κατά τις εκτιμήσεις πολλών στην Αθήνα, κλήθηκε σε διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα πάλι των πολλών συμμαχιών όχι…

Τη διάσκεψη για τη Λιβύη συγκαλεί η προστάτιδα της Τουρκίας Γερμανία. Αυτή την οποία η ελληνική κυβέρνηση άκουσε και υπάκουσε το περασμένο καλοκαίρι για να “αλλάξει ρότα” στην αντιμετώπιση της Τουρκίας και να τα “λύσουμε” όλα με “διάλογο”.

“Οι Πομάκοι είναι Έλληνες κ.Τσαβούσογλου και σ΄ έπιασαν κορόϊδο”-Πρ.Εμφιετζόγλου

  


Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ

Τον στεναχώρησαν οι Πομάκοι τον κ. Τσαβούσογλου και θύμωσε πολύΤους αποκάλεσε «αγράμματους»  και ζήτησε από τους δικούς του να «…σταματήσουν τα χατίρια». «Ας τους  εξελληνίσουν οι  Έλληνες, τους αχάριστους».

Ώστε είναι «αγράμματοι» οι Έλληνες Πομάκοι «φίλε Μεβλούτ»Και γιατί να ξοδεύετε τους παράδες σας ιδιαίτερα τώρα που έχετε ζόρια; Πάνω στο θυμό σου όμως μας είπες …ότι μέχρι τώρα τους «χρηματοδοτούσατε», κάτι που ξέρουν βέβαια όλοι στη Θράκη, εκτός από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, που ιδιαίτερα επί της «αλήστου εποχής» Φραγκουδάκη – Δραγώνα, και εμείς τους «χρηματοδοτούσαμε» για να τους μαθαίνουν τουρκικά!!!

“Ήττα για την Ελλάδα η απουσία από τη διάσκεψη για τη Λιβύη” λέει η Ελληνική Λύση

 


«Αποτελεί μέγιστη εθνική ήττα και τον ορισμό της διεθνούς απομόνωσης η νέα απουσία της Ελλάδας από την διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη, στην οποία η Τουρκία συμμετέχει αδιαλείπτως.

Να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι η Λιβύη είναι τα νότια σύνορα μας, ενώ η Τουρκία που δεν συνορεύει,

Ελληνοτουρκικά: “Έρχονται βαριές παραχωρήσεις εντός του θέρους”! Άρθρο του Μαν.Κοττάκη

 


Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης μ΄ ένα άρθρο του αποδομεί πλήρως το σχεδόν…πανηγυρικό κλίμα για την επίσκεψη Τσαβούσογλου και επισημαίνει κάτι το οποίο κι εμείς στο Militaire.gr βιώνουμε .Όσοι γράφουν όχι ενάντια στην κυβέρνηση -όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι κυβερνώντες- αλλά με βάση την απλή,κοινή λογική του μέσου πολίτη, παρουσιάζονται όπως γράφει ο Μανώλης Κοττάκης “ως οι τρελοί  του χωριού” που δεν βλέπουν ότι όλα πάνε τέλεια. Για να τελειώνουμε μία δια παντός μ΄ αυτό το θέμα και να απαντήσουμε και συνολικά σε διάφορους που αγωνιούν πρώτα για το κόμμα και μετά για τη χώρα, οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά είναι πλέον άκρως επικίνδυνοι και καλό θα ΄ναι στο Μαξίμου να το καταλάβουν.

“Θα πάθουμε με την Αίγυπτο ότι πάθαμε με τη Λιβύη”! Ο Ι.Βαληνάκης προειδοποιεί αλλά ποιος ακούει;

 Ο Ιωάννης Βαληνάκης καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και υφυπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή “χτυπά καμπανάκι συναγερμού” στην κυβέρνηση για την πολιτική της στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ.Βαληνάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel και στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή είπε μεταξύ άλλων:

Κλίμα πίεσης προς τους ναυάρχους για την επιλογή φρεγατών!

 


 Η εισήγηση των ναυάρχων για τις νέες φρεγάτες του Στόλου, που αναμένεται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου φαίνεται ότι δεν αρέσει ήδη σε κάποιους που σπεύδουν να διαμορφώσουν κλίμα περί “ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης υπέρ των αμερικανικών φρεγατών”!!!

Ποια θα είναι η σειρά προτίμησης των ναυάρχων ουδείς το γνωρίζει, αλλά αυτό που εγγυημένα μεταφέρουμε είναι ότι οι αμερικανικές φρεγάτες, μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε είναι στην τελευταία θέση της λίστας! Γι΄ αυτό ίσως και η “διαμόρφωση κλίματος” περί “απόφασης που έχει ήδη ληφθεί’! Είναι ένα είδος πίεσης προς τους ναυάρχους του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Τούρκος διπλωμάτης χαρακτηρίζει “παραμύθι το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας”! Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ένα ενδιαφέρον κείμενο είδε το φως της δημοσιότητας στην Ιστοσελίδα OdaTV  σχετικά με το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας που υποστηρίζει με σθένος η τουρκική πολιτική ηγεσία.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας γεννήθηκε σαν μια ιδέα του Ναυάρχου ε.α Τζεμ Γκιουνντενίζ το 2006. Ο εμπνευστής του σχεδίου το υποστήριξε με χάρτες, με βιβλία και κατάφερε να γίνει δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Το σχέδιο αυτό  επανέφερε πολλές φορές στη δημοσιότητα  ο υφηγητής το Πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχιρ Τζιχάτ Γιαγτζί.