Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ρωσικά think tank: »Μόσχα & Άγκυρα πλησιάζουν σε φάση στρατιωτική εμπλοκής»! (πρόταση Ι. Κόντης)

 
 Γιώργος Μοτσάκος

Πόσο θα αντέξει η ρωσική διπλωματία τις κινήσεις των Τούρκων σε Καύκασο, Συρία και Λιβύη ;

Οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας διάγουν μια πάρα πολύ κρίσιμη και κυρίως επικίνδυνη περίοδο, μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις σε Αρμενία, Συρία, και γενικά στην περιοχή του Καυκάσου, φέροντας σενάρια ακόμα και πολεμικού επεισοδίου έστω και κατά λάθος.   

Αμερικανός νευρολόγος είπε ότι στη φύση υπάρχουν μόνο δύο φύλα και τον απέβαλαν από την ένωση Ψυχιάτρων! (πρόταση Ομάδας Διαχείρισης Blog)


 «Δείξτε μου το χρωματόσωμα Ζ», είπε και απάντηση δεν πήρε…

Η Αμερικανική ένωση Ψυχιάτρων απέβαλλε από τα μέλη της ένα Αμερικανό ψυχολόγο και νευρολόγο καθώς ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα στο ανθρώπινο είδος.

Ο γιατρός John Staddon από το πανεπιστήμιο Duke διαγράφηκε από τα μέλη της APA (American Psychological Association) καθώς το προεδρείο του τμήματος της Εταιρείας Συμπεριφορικής Νευροεπιστήμης και Συγκριτικής Ψυχολογίας του APΑ τον ειδοποίησε μέσω e-mail ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΞΙΑ

 


                  Δημήτρη Κ. Μπάκα


Το πολιτικό θέμα φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ότι δεν σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο της παιδαγωγίας και ανδραγωγίας. Και όμως είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των ατόμων, ως μέλη μιας κοινωνίας. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν τα άτομα δημιουργούν την Κοινωνία ή η Κοινωνία διαμορφώνει τα άτομα σε πρόσωπα. Είναι τόσο σταδιακές οι μεταβολές, ώστε χάνονται οι έννοιες του αιτίου και αιτιατού. Το ορθό, μάλλον, είναι ότι τα άτομα φτιάχνουν τις κοινωνίες, που τελικά είναι ο «καθρέπτης» τους, αλλά και οι κοινωνίες επηρεάζουν σε τέτοιο σημείο τα άτομα, ώστε να είναι τα «προϊόντα» τους.

Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ«Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του.»

Ο Τούρκος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Πάρτε το χαμπάρι χαϊβάνια της πολιτικής.

Όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος φοβικές, άτολμες και αναποφάσιστες.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές Χώρες δε θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη, ενώ εμείς είμαστε ο νονός της Τουρκίας που τη θέλουμε με τα μπούνια στην Ευρώπη, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αστερίσκους. Ανεπιφυλάκτως.

“Μπουρλότο” από την πρόταση ΗΠΑ για τις φρεγάτες MMSC και όσα βήματα πρέπει να γίνουν τώρα


ΟΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ- ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

  Το Κυπριακό ως διεθνές πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε ούτε το 1963 ούτε το 1974. Ξεκίνησε όταν άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελληνοκυπρίων, στον οποίο δεν συμμετείχαν και ήταν προφανώς αντίθετοι οι Τουρκοκύπριοι. Ως ιδέα η διχοτόμηση υπήρχε ήδη από το 1948 (Χουριέτ), το 1956 (New York Times, Χάρτης του Αττίλα), το 1956 (Σχέδιο Ανάκτησης της Κύπρου, Νιχάτ Ερίμ και Γραφείο Ειδικού Πολέμου του Τουρκικού Στρατού και ΤΜΤ-Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση του Ντενκτάς). Το 1956-1964 συνεζητείτο στο Λονδίνο (Foreign Office), ενώ ήταν ο στόχος της τουρκικής εισβολής το 1974.

Από τον Νοέμβριο του 1974 φαίνεται ότι έγινε δεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά η διζωνική-δικοινοτική λύση (Συμφωνίες 1977 Μακαρίου-Ντενκτάς και 1979 Κυπριανού-Ντενκτάς) και τελικά (αφού μεσολάβησε η ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983) το ψήφισμα 694/1990 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόβαλε την διζωνική-δικοινοτική λύση.

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ προς Άδωνι Γεωργιάδη: Γιατί αλλάξατε στάση;

 

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

                                                                                       Nina Gatzoulis

                                                                                                                        Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations

                                                       Email: ninagatz@comcast.net

                                                          Tel: +603-742-0466  

4 Ιουνίου 2021

Προς κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ,

Ως Μακεδόνες ανά τον κόσμο ειλικρινά λυπόμαστε για την αλλαγή στην στάση και συμπεριφορά σας στο θέμα που εμείς οι Μακεδόνες έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τώρα τελευταία με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι έγινε κ. Υπουργέ και αλλάξατε τόσο πολύ κι από πολέμιος της «Συμφωνίας» καταλήξατε ένθερμος υποστηρικτής της;