Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥΤην Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, έξω από την εκκλησιά, ο  Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Το ελληνικό Έθνος και τουλάχιστον το Κράτος τού χρωστάει  ένα αγιοκέρι και μια χλωρή δάφνη. Το πολιτικό μνημόσυνό του μας συμφέρει γιατί το έργο του και το  ήθος του χαράσσει στους καιρούς μας την οδό της εθνικής σωτηρίας για την έξοδο από την φρικτή  παρακμή. 

Η παρακαταθήκη του παραδειγματίζει, φρονηματίζει και απαντά καταλυτικά στα θεμελιώδη  αιτήματα της εποχής μας.

Τα παράδοξα της αμερικανικής πρότασης για φρεγάτες, οι “λεπτομέρειες” και τα “καθρεφτάκια”

 

 

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι το πρόβλημα για την λήψη τελικής απόφασης, ως το ποια θα είναι η νέα φρεγάτα του Στόλου μας, είναι η “αμερικανική πρόταση”, που αν και ξεκάθαρα δεν “κάνει” στο Πολεμικό Ναυτικό, παραμένει “ζωντανή”. Και αυτό γιατί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι εξαιρετικά δραστήρια. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά της και είναι γεγονός ότι ο πρέσβης Τ. Πάιατ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην προώθηση των εμπορικών αμερικανικών συμφερόντων.

Πτήση “διχοτόμησης του Αιγαίου” την ώρα που “φιλοσοφούμε” για φρεγάτες! Το ΓΕΑ τι να λέει;

 
Το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των Τούρκων πετά στο “κέντρο” του Αιγαίου, από νότο προς βορρά και το αντίστροφο. Είναι μια πτήση μήνυμα διχοτόμησης” του Αιγαίου. Πτήση που γίνεται όλο και συχνότερα πλέον, όπως και οι πτήσεις των μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών σε απόσταση μικρότερη ακόμη και των 6 ναυτικών μιλίων στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στον Έβρο.

Το ΓΕΑ χθες “ανεπισήμως” και μέσω …διαρροών στο twitter (!!!)

"Η συμφωνία του Βερολίνου" που εξηγεί την ελληνική ανοχή στην Τουρκία-Σάββας Καλεντερίδης

 

Το “Δεν Ξεχνώ” δεν είναι σύνθημα μίσους, είναι εθνική υποχρέωση όλων των Ελλήνων

 

Χωρίς περιστροφές: Δεν ξεχνούμε το “Δεν Ξεχνώ” κύριε Παναγιωτίδη, Τούρκοι και λοιποί

Γράφει η Φανούλα Αργυρού* 

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα».  Δρ. Νεοκλής Σαρρής

Φαίνεται ότι είναι πλέον ανάγκη καθημερινά να υπενθυμίζουμε την ιστορική πρόβλεψη του μεγάλου δασκάλου Δρ. Νεοκλή Σαρρή. 

Αναφέρομαι σε ένα άρθρο του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη στην «Αλήθεια» 30.5.2021 με  τίτλο « Ξεχάστε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

“Αναζητείται ηγέτης”! Ο Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς σημαίνει συναγερμό

 

Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Επίτιμος Α/ΓΕΣΚάθε ιστορική εποχή, διαμορφώνει τα δικά της κοινωνικά πρότυπα με βάση το ιδεώδες που επικρατεί τότε. Τα πρότυπα είναι  διαχρονικές αξίες, ιδανικοί σκοποί και τρόποι 

ζωής που διαπαιδαγωγούν τους νέους, τους παραδειγματίζουν θετικά και τους παρακινούν στη δράση όχι μόνο για να πετύχουν την ατομική τους καταξίωση, αλλά και για να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας.

 Ως έθνος ή κοινωνία μπορούμε να αντλούμε πρότυπα από την ένδοξη ιστορία μας, από την κοινωνική , οικονομική, πολιτική ζωή του τόπου . Μπορούμε να βρούμε πρότυπα στις τοπικές κοινωνίες μας , όπου απλοί άνθρωποι με την δουλειά τους, με τον ιδρώτα τους , με το μεράκι τους κατόρθωσαν να διακριθούν , να ξεχωρίσουν στις τοπικές κοινωνίες  ,αλλά και πρότυπα αισθητικά, καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, αθλητικά, επιστημονικά, θρησκευτικά , στρατιωτικά κλπ.