Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ο Πούτιν υπέγραψε την έξοδο της Ρωσίας από τη συνθήκη Ανοικτοί Ουρανοί για τον έλεγχο των εξοπλισμών

 


 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο, ο οποίος επισημοποιεί την έξοδο της Ρωσίας από τη συνθήκη για τον έλεγχο των εξοπλισμών Ανοικτοί Ουρανοί, μια συμφωνία που επιτρέπει πτήσεις επιτήρησης από μη οπλισμένα αεροπλάνα πάνω από τις χώρες που έχουν υπογράψει την εν λόγω συμφωνία.

Η Ρωσία ήλπιζε ότι ο Πούτιν και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσαν να συζητήσουν τη συνθήκη, όταν συναντηθούν αργότερα αυτό το μήνα σε σύνοδο κορυφής στη Γενεύη.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ προτείνει κατάργηση του βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική!

 


Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χ.Μάας πρότεινε την κατάργηση του βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προς το παρόν για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής! Μιλώντας στη διάσκεψη των Γερμανών πρέσβεων , ο κ. Μάας υποστήριξε ότι αν δεν καταργηθεί το βέτο, η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ισχυρή εξωτερική πολιτική.

 Τι θα γίνει με χώρες που το μόνο όπλο που έχουν είναι το βέτο, όπως η Ελλάδα; 

Πότε ασχολήθηκε η Γερμανία μ΄ αυτά για να ασχοληθεί τώρα;

Το Δημογραφικό ζήτημα υπ’ αριθ. 1 απειλή για την ύπαρξη της χώρας μας


Γράφει ο Πλοίαρχος (ε)ε.α. Χρ. Γιανταμίδης Π.Ν.

Η  Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Ο.Π.Α.) διοργάνωσε Ημερίδα στο πολεμικό μουσείο των Αθηνών με θέμα «Δημογραφικό ζήτημα: Εθνική Στρατηγική  ή  Εθνική  Συρρίκνωση»; 

Στην εν λόγω ημερίδα  προσκλήθηκα να συμμετάσχω για να παρακολουθήσω τις εργασίες της  και τις απόψεις των προσκεκλημένων ομιλητών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, από εκπροσώπους της εκκλησίας  και από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.  Όλοι οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στο οξύ πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια.

Νέα έκδοση τουρκικού οπλισμένου UAV στο Αιγαίο

 


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η  Turkish Aerospace Industries (TAI),  κατασκευαστής των Anka, παρέδωσε τέσσερα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Anka-S στις τουρκικές ΕΔ.

Δύο από αυτά θα χρησιμοποιηθούν  στο ναυτικό και τα άλλα δύο στην αεροπορία.

Ποια είναι η εξέλιξη του Anka S ;

Πέρσι Μπις Σέλεϊ : «Είμαστε όλοι Ελληνες»

 Το φλογερό λυρικό δράμα «Ελλάς» του Πέρσι Μπις Σέλεϊ, ένας ύμνος για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, κυκλοφορεί σε νέα, εμπνευσμένη μετάφραση του Ορφέα Απέργη


«Είμαστε όλοι Ελληνες». Η φράση από την εισαγωγή του Πέρσι Μπις Σέλεϊ στο λυρικό του δράμα Ελλάς (1822) έχει μείνει ιστορική. Την αιτιολογεί ο ίδιος αμέσως μετά: «Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας, έχουν όλα τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Αν δεν ήταν η Ελλάδα, η Ρώμη – διδάσκαλος, κατακτητής, ή και μητρόπολη των προγόνων μας – δεν θα έφερνε καμία φώτιση μονάχα με τα όπλα της, και μπορεί ακόμα να ήμασταν βάρβαροι και ειδωλολάτρες».