Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ο Δραγούμης των Βαλκανικών Πολέμων«Ο Iων Δραγούμης είναι χρονολογικά ο πρώτος πεζογράφος μας που συνειδητοποίησε τη σημασία, τον πλούτο, το βάθος του εσωτερικού ανθρώπου. Αυτός είναι ο κυριότερος τίτλος του». Ἡ λογοτεχνική σημασία τῆς μορφῆς καί τοῦ ἔργου τοῦ Ἴωνος Δραγούμη (Νέα Εστία, 1941).

o-dragoymis-ton-valkanikon-polemon0Ποιος ήταν τελικώς ο Ιων Δραγούμης; Ενας ονειροπόλος υπερπατριώτης; Το σύμβολο του αντιβενιζελισμού κατά τον Εθνικό Διχασμό, τόσο ώστε να το πληρώσει ακόμα και με τη ζωή του μέσα στους δρόμους της Αθήνας; Ενας οραματιστής πολιτικός που θα είχε πολλά να δώσει αν ζούσε;

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ – Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

 

Όλοι οι πνευματικοί σαλταδόροι έχουνε πιάσει τα πόστα

 Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός – Μέλος του ΙΗΑ

Να ζητήσω, εν πρώτοις,  συγγνώμη από τους αναγνώστες, γιατί θα αναφερθώ σε προσωπικό μου θέμα. Γράφω εδώ και τριάντα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που θα «εμπλακώ» σε κείμενό μου.

Πριν όμως παραθέσω όσα με αφορούν μια επισήμανση. Όσοι έχουμε καύχημα και απαντοχή μας την πίστη στον Χριστό, ομολογούμε και διατρανώνουμε αυτήν την πίστη μας χωρίς φόβο, αλλά επαναλαμβάνω, με καμάρι.

Άγιο Αίμα

 Το 2021 είναι, ως γνωστόν, ολόκληροαφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

Από τον Χρήστο Μπολώση

Η επιτροπή «ειδημόνων»που συγκροτήθηκε γι’ αυτό, λίγο μετά άρχισε να φυλλοροεί, αφού «επίλεκτα» μέλη της αντί να σχεδιάζουν εορτασμούς, σχεδίαζαν την κατασυκοφάντηση του ξεσηκωμού. Νομίσαμε κι’ εμείς ότι θα βλέπαμε πράματα και θάματα και αντί αυτών, είδαμε κάτι σιγκούνια σε υπέρκομψες μεγαλοκυρίεςνα παριστάνουν την Μαντώ Μαυρογένους και κάποιες πανάκριβες σειρές αναμνηστικών νομισμάτων, απρόσιτες στα βαλάντια του πτωχού λαουτζίκου. Ευτυχώς που είχαμε μία υπέρλαμπρη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έστω χωρίς κόσμο, που στην τηλεόραση χτύπησε ασύλληπτα νούμερα θεάσεως.

Ιωάννης Μάζης για συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Μορατόριουμ είναι απεμπόληση κυριαρχικών δικαιώματων

 

Τα παζάρια του Ερντογάν για τους S-400! Τι δίνει στον Μπάϊντεν και τι ζητά

  Της Κύρας Αδάμ

Το αγκάθι των ρωσικών S- 400 στην Τουρκία αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αυριανής Συνάντησης Κορυφής στο ΝΑΤΟ. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν προσέρχεται στη συνάντηση  του με τον Τ. Ερντογάν με την απόλυτη θέση ότι οι τουρκικοί S- 400 αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Για το λόγο αυτό η Ουάσιγκτων απαιτεί την πλήρη απομάκρυνση των ρωσικών πυραύλων από το τουρκικό-νατοϊκό έδαφος.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον , η αμερικανική διπλωματία δεν έχει ανακοινώσει αν θα επιβάλει , ποιες και πότε, επιπλέον κυρώσεις στην Άγκυρα, στην περίπτωση που αυτή  απορρίψει πλήρως το αμερικανικό αίτημα.

Χαμένες ευκαιρίες κάθαρσης στους εξοπλισμούς! Όταν ο Σ. Σπηλιωτόπουλος έστελνε φακέλους στην Τουλουπάκη

 Διαξιφισμοί

Του Κώστα Φράγκου

Επικαιρότητα και τα πολιτικά ζόμπι

Πολιτικοί, κίβδηλοι και αγαθοφανέες, οι λόγω μεν άπαντα, έργω δε ουδέν πράττοντες.

Δημόκριτος

  • Ο φίλος στρατηγός, Επίτιμος Α/ΓΕΣ, Κώστας Ζιαζιάς με ξάφνιασε πάλι, με ένα επικαιρότατο κείμενο (Μ 07/06) με τίτλο Αναζητείται Ηγέτης. Το έγραψε, διαπιστώσας προφανώς, τις αμαρτίες, την ένδεια, την κενότητα, την έλλειψη ιδανικών, την ανευθυνότητα, την έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής της συντριπτικής πλειοψηφίας του σημερινού πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά.