Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μεταναστευτικό: “Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ”- Πρ.Εμφιετζόγλου

 


Γράφει ο

Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

«Δόξα σοι ο Θεός». Επιτέλους, «η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα». Και κατόπιν τούτου θα σκεφθούν δύο και τρείς φορές οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Σύροι, οι Ιρακινοί και οι Σομαλοί να ξοδεύσουν τις λίγες αιματηρές οικονομίες τους για να τις δώσουν στους Τούρκους «δουλέμπορους» για να τους στείλουν στην Ελλάδα, όταν η υποβολή ασύλου θα απορριφθεί άμεσα και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία άφραγκοι.

Οφείλω να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον κο Μηταράκη και την κα Βούλτεψη που προώθησαν αυτήν την απόφαση παρά τις …αντιδράσεις, ως και τον κο Δένδια που ενίσχυσε και συνυπέγραψε την σχετική ΚΥΑ. 

“Απόφαση τώρα για τις φρεγάτες του Στόλου”- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 


Γράφει ο

Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την μη αποδοχή της Γαλλικής πρότασης για Belh@rra αλλά και αμυντικής συμφωνίας Ελλάδος – Γαλλίας.

Με τον επακολουθήσαντα διαγωνισμό έχουν υποβληθεί περί τις 8 προτάσεις που περιλαμβάνουν 4 νέες φρεγάτες, πλοία ενδιάμεσης περιόδου, αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, ανάπτυξη των ναυπηγείων μας. Επακολούθησαν διευκρινήσεις, αρχικές προσφορές, βελτιωμένες προτάσεις, πιέσεις, αποποιήσεις και πολύ παρασκήνιο.

Το Ναυτικό Συμβούλιο έχει κάνει την αξιολόγησή του και έχουν ενημερώσει ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ τον Πρωθυπουργό.