Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Συρία: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν (Die Welt)

  


Στη βόρεια Συρία ο Tαγίπ Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια μικρή Τουρκία, γράφει η γερμανική εφημερίδα - Πώς χρηματοδοτείται αυτό το «σχέδιο»;

«Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα.
 Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι, γράφει η αφίσα. 
Στο κάτω μέρος η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα.
 Στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα, και 
διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», 
γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικά 
χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν».

Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ανέγερση μνημείων

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


17η Ιουνίου σήμερα και για μία ακόμα φορά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μιας συμφωνίας που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια στους Ψαράδες Πρεσπών κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος δε ρωτήθηκε καν εάν συναινεί στον ακρωτηριασμό της πατρίδας του. Και γιατί να ερωτηθεί άλλωστε, αφού οι τότε κυβερνώντες γνώριζαν μέσω δημοσκοπικών μετρήσεων ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού ήταν αντίθετη με αυτή τη συμφωνία.

Μνημόσυνο «ηρωικό και πένθιμο» στην μάχη του Κιλκίς

 


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, Μέλος του ΙΗΑ

Θέμα δημιουργήθηκε τούτες τις ημέρες με την εθνική ομάδα των Σκοπιανών. Τι περιμέναμε; «Κακού κόρακος κακόν ωόν». Υπέγραφαν οι ημέτεροι, χαζοχαρούμενοι, την προδοσία με καπέλα και με ανόητους χαριεντισμούς για γραβάτες. Πασιχαρείς και οι Σκοπιανοί χαμαιλέοντες για το απρόσμενο δώρο και νόμιζαν, οι ανίκανοι προδότες, ότι θα σεβαστούν τα περί «Βόρειας» – ούτε να το γράψω δεν αντέχω- άρθρα της «συμφωνίας». Έτσι γίνεται στις προδοσίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ


                                                          Δημήτρη Κ. Μπάκα

 

Η έννοια του πολίτη εκφράζει  θεσμικά την αναγνώριση της φύσης του ανθρώπου,  ως όντος πολιτικού με ρόλο στο πλαίσιο της Πολιτείας. Η Πολιτική είναι η λειτουργία και η δυναμική της σχέσης  Πολιτείας και πολίτη. Δημοκρατική Πολιτεία είναι η Πολιτεία, η οποία αποδέχεται ως μόνη νομιμοποιημένη ήτοι έγκυρη εξουσία , εκείνη που προκύπτει από τη δημοκρατική πολιτική, δηλαδή που ανάγεται στον πολίτη, τελικά από τη δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας

 Κοντολογίς, η Δημοκρατία σημαίνει πολιτική νομιμοποίηση των πολιτειακών αποφάσεων, ως συνολική λειτουργία. της Δημοκρατίας.

17 Ιουνίου. Τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα του ακρωτηριασμού της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Οι 8 συμφωνίες που «δεν ακυρώνονται», αλλά ακυρώθηκαν!

 


 Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Αφιερωμένο στα τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα 17η Ιουνίου 2018, που υπεγράφη στις Πρέσπες ο ακρωτηριασμός της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.

Οκτώ διεθνείς συμφωνίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα (και) με τη Μακεδονία, οι οποίες δήθεν «δεν ακυρώνονται», αλλά …ακυρώθηκαν!

Το Φαινόμενο Dunning-Kruger

 

Γράφει ο *

Πριν από δύο χρόνια, ο καλός φίλος Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής του Media Lab του φημισμένου Πανεπιστημίου MIT, σε μία από τις επισκέψεις του στην Αθήνα, με κάλεσε για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Μαζί μας ήταν και άλλοι φίλοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και μια ωραιότατη κυρία από επαρχιακή πόλη, η οποία συμπτωματικά φιλοξενούσε τη μητέρα της, την οποία έφερε στο γεύμα.

Ο στρίγκλος που έγινε για λίγο αρνάκι

  

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ


«Δεν θέλω να συναντηθώ με τον Κυρ. Μητσοτάκη γιατί οι Έλληνες σκότωσαν πρόσφυγες. Τα σύνορά μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη», «Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να φωτογραφηθώ μαζί με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετοί να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά». 

Eπιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας προς την Γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.


 Αγαπητοί Κυρίες και Κύριοι,

Ως Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας, τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία μακεδονικών συλλόγων της χώρας, με μεγάλο αριθμό μελών, που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στον τομέα του πολιτισμού, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επίσημα αναγνωρίσει ως γενοκτονία τα εγκλήματα της αποικιακής περιόδου στη Ναμίμπια, ενάντια στις εθνοτικές ομάδες Χερέρο και Ναμά. Οι φρικαλεότητες του 1904-1908 συνέβαλαν στο θάνατο περισσοτέρων από 70.000 ανθρώπων, και πιθανώς το 70 τοις εκατό των Χερέρο και το 50 τοις εκατό των Ναμά πέθανε από δίψα ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι σωστό να αποκαλούμε τα γεγονότα με το όνομα τους, ως τη πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα.

Αυτή η συμβολική κίνηση οδηγεί σε πραγματική συμφιλίωση, και στο πλαίσιο της ιστορικής και ηθικής ευθύνης της Γερμανίας, αποτελεί η αναγνώριση των δεινών που έχουν προκληθεί στα θύματα και η παράκληση για συγχώρεση από τους απογόνους των θυμάτων ένα πολύ σημαντικό βήμα. Επίσης αξίζει τον έπαινο ότι η Γερμανία υποστηρίζει το κράτος στην ανοικοδόμηση και ανάπτυξη με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!

 


«Είχε πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν 

και να γοητεύει τα πνεύματα». (ΟΜΗΡΟΣ)

       -Από τους αρχαιοτάτους εκείνους χρόνους, οι Έλληνες διηρημένοι σε διάφορες πολιτείες, διαμορφώνουν πρώτα την γλώσσα των. Από τις διαλέκτους των διαφόρων Ελληνικών φύλων, εγεννήθη η Εθνική γλώσσα των Ελλήνων και η κοινότης θρησκείας και γλώσσας εδημιούργησαν το Έθνος των Ελλήνων με τον λαμπρόν πολιτισμό.

Μας κορόιδεψαν…

 


 

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Όταν υπογράφηκε η «συμφωνία» των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018 δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο 3 ετών για την εφαρμογή των επιμέρους στόχων, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στα εδάφιά της. Από τους πρώτους μήνες εφαρμογής της οι Σκοπιανοί έδειχναν ότι δεν είχαν πρόθεση να τηρήσουν ούτε για το θεαθήναι αυτή τη «συμφωνία». Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας καθησύχαζαν και μας έλεγαν ότι χρειαζόταν τρία χρόνια για να εφαρμοστεί πλήρως. Στις πάμπολλες παραβιάσεις από μέρους των Σκοπίων το επίσημο Ελληνικό κράτος τηρούσε και συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Πλέον η περίοδος «χάριτος» των 3 χρόνων έχει εκπνεύσει. Ήρθε η ώρα να γίνει η αποτίμηση της «συμφωνίας»: