Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Συρία: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν (Die Welt)

  


Στη βόρεια Συρία ο Tαγίπ Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια μικρή Τουρκία, γράφει η γερμανική εφημερίδα - Πώς χρηματοδοτείται αυτό το «σχέδιο»;

«Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα.
 Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι, γράφει η αφίσα. 
Στο κάτω μέρος η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα.
 Στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα, και 
διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», 
γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικά 
χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν».

Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ανέγερση μνημείων

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


17η Ιουνίου σήμερα και για μία ακόμα φορά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μιας συμφωνίας που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια στους Ψαράδες Πρεσπών κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος δε ρωτήθηκε καν εάν συναινεί στον ακρωτηριασμό της πατρίδας του. Και γιατί να ερωτηθεί άλλωστε, αφού οι τότε κυβερνώντες γνώριζαν μέσω δημοσκοπικών μετρήσεων ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού ήταν αντίθετη με αυτή τη συμφωνία.

Μνημόσυνο «ηρωικό και πένθιμο» στην μάχη του Κιλκίς

 


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, Μέλος του ΙΗΑ

Θέμα δημιουργήθηκε τούτες τις ημέρες με την εθνική ομάδα των Σκοπιανών. Τι περιμέναμε; «Κακού κόρακος κακόν ωόν». Υπέγραφαν οι ημέτεροι, χαζοχαρούμενοι, την προδοσία με καπέλα και με ανόητους χαριεντισμούς για γραβάτες. Πασιχαρείς και οι Σκοπιανοί χαμαιλέοντες για το απρόσμενο δώρο και νόμιζαν, οι ανίκανοι προδότες, ότι θα σεβαστούν τα περί «Βόρειας» – ούτε να το γράψω δεν αντέχω- άρθρα της «συμφωνίας». Έτσι γίνεται στις προδοσίες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ


                                                          Δημήτρη Κ. Μπάκα

 

Η έννοια του πολίτη εκφράζει  θεσμικά την αναγνώριση της φύσης του ανθρώπου,  ως όντος πολιτικού με ρόλο στο πλαίσιο της Πολιτείας. Η Πολιτική είναι η λειτουργία και η δυναμική της σχέσης  Πολιτείας και πολίτη. Δημοκρατική Πολιτεία είναι η Πολιτεία, η οποία αποδέχεται ως μόνη νομιμοποιημένη ήτοι έγκυρη εξουσία , εκείνη που προκύπτει από τη δημοκρατική πολιτική, δηλαδή που ανάγεται στον πολίτη, τελικά από τη δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας

 Κοντολογίς, η Δημοκρατία σημαίνει πολιτική νομιμοποίηση των πολιτειακών αποφάσεων, ως συνολική λειτουργία. της Δημοκρατίας.

17 Ιουνίου. Τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα του ακρωτηριασμού της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Οι 8 συμφωνίες που «δεν ακυρώνονται», αλλά ακυρώθηκαν!

 


 Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Αφιερωμένο στα τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα 17η Ιουνίου 2018, που υπεγράφη στις Πρέσπες ο ακρωτηριασμός της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.

Οκτώ διεθνείς συμφωνίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα (και) με τη Μακεδονία, οι οποίες δήθεν «δεν ακυρώνονται», αλλά …ακυρώθηκαν!