Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

«Ανθρωπόμορφα κτήνη»ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ  - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Το φρικαλέο έγκλημα των Γλυκών Νερών, με θύμα την  20χρονη Καρολάιν προκάλεσε σοκ και  διεθνή αποτροπιασμό  για την αγριότητα και τον σατανικό σχεδιασμό συγκάλυψης του από τον ψυχρό συζυγοκτόνο. Στην στερνή επιθανάτια αγωνία της η ατυχής Καρολάιν προφανώς θα κραύγαζε σαν τον ψυχορραγούντα Τζωρτζ Φλόιντ προς τον βάναυσο αμερικανό αστυνομικό «δεν μπορώ να αναπνεύσω..» Και ενδεχομένως το νήπιο αγγελούδι της να άνοιξε τα αθώα ματάκια του και να αντίκρισε τον ασυγκίνητο δήμιο της αγαπημένης μητέρας του. Όμως το κτήνος που έκρυβε μέσα του ο κομψευόμενος πιλότος δεν τον ανέκοψε στην εκτέλεση της αποτρόπαιας πράξης του, «χωρίς αιδώ και λύπην..»[Καβάφης}

Η χρεοκοπία του 1932 και οι ευθύνες Βενιζέλου


 

Η πτώχευση της Ελλάδας το 1932 και οι ευθύνες του Ελευθέριου Βενιζέλου
 
γράφει ο Ιωάννης Δασκαρόλης
Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, μετά τον εκλογικό του θρίαμβο στις εκλογές της 19ης Αυγούστου1928, παρουσίασε στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων οι οποίες, κατά την εκτίμησή του, θα έθεταν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή οικονομική τροχιά επιλύοντας και το οξύ προσφυγικό πρόβλημα που της είχε κληροδοτήσει η Μικρασιατική Καταστροφή.

Μία φορά και έναν καιρό


Ταυτοποιήσεις


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ KAI ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ

 

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντ/γος εα

-Όταν, στον ελληνικό χώρο, οι ειδήμονες καθηγητές γλωσσολόγοι, ιστορικοί κ.λ.π. πολλές φορές ομιλούν για την ομορφιά της, την τελειότητα της και την ιστορική συνέχεια  από αρχαιοτάτων χρόνων της Ελληνικής γλώσσας μέχρι σήμερα και τον ρόλο αυτής στην διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών γλωσσών, αυτό από ορισμένους κύκλους θεωρείται υπερβολή, που υπαγορεύεται λένε, από υπέρμετρη αγάπη για το αντικείμενό τους. Δυστυχώς αυτοί ακόμη πιστεύουν ότι, η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι νεκρή.