Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ο Μητσοτάκης αγόρασε χρόνο. Ο Ερντογάν πέτυχε ακόμα ένα άλλοθι. Χαμένη η Κύπρος

  Ο Τούρκος δεν σέβεται τίποτε, παρά μόνο τη δύναμη.

του Σάββα Ιακωβίδη*

Μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο ελληνικός και ξένος Τύπος επισημαίνουν ότι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην επαναλάβουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών που παρατηρήθηκε το 2020.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο Reuters, Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε: «Το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό.

Η συνεχής Τουρκική υβριδική απειλή απαιτεί αταλάντευτη πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της.

 


Η κρίση στις σχέσεις μας με την Τουρκία δεν τελείωσε, ούτε θα τελειώσει σύντομα. Η Τουρκία έχει σαλπάρει με μία μεγαλοϊδεατική,  νεό-οθωμανική πορεία, την οποία ο Πρόεδρος Ερντογάν «πούλησε» με επιτυχία στο κόμμα του, στην αντιπολίτευση και στον τουρκικό λαό. Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η πεμπτουσία του οράματος αυτού. Η Ελλάδα στο όραμα αυτό έχει θέση μόνο σαν ένας σιωπηλός υπάκουος και ακρωτηριασμένος δορυφόρος. Είναι γνωστό σε όλους παγκοσμίως ότι τα μεγαλοιδεατικά οράματα δεν σβήνουν με το θάνατο ή την απόσυρση του δημιουργού τους. Ούτε με το πέρασμα του χρόνου. Τελειώνουν και σβήνουν μόνο μετά από μία μεγάλη καταστροφή που τα ακυρώνει για πάντα. 

Βεβήλωσαν τη μνήμη του Νεκτάριου Σάββα

 


 Ο Νεκτάριος Σάββας δεν ήταν μετανάστης ούτε ήταν φίλος του Ζακ. Δεν ανήκε σε κάποια συλλογικότητα. Ήταν ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ που στα 41 χρόνια του, στις 17 Ιουνίου 2009, δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία από την οργάνωση «Σέχτα των Επαναστατών». Δεν υπήρξε συμπλοκή, υπήρξε εν ψυχρώ δολοφονία. Τον πλησίασαν τρεις κουκουλοφόροι και τον πυροβόλησαν. Δέχτηκε 20 (είκοσι) σφαίρες. Τόσο μίσος!

Το θύμα ήταν ένας εργαζόμενος που προσπαθούσε να κερδίσει την ζωή του, προστατεύοντας τους νομοταγείς πολίτες. Βέβαια, μόλις έξι μήνες μετά τα Δεκεμβριανά του 2008, το να είσαι νομοταγής μάλλον είχε αρνητικό πρόσημο.

Τη γλώσσα μου έδωσαν…

  

22-06-2021 Logo

από τον Χρήστο Μπολώση

 

Τό χουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε, όσες ακόμα χρειαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την μιά μεριά είχε ξεχειλώσει την Ελληνική γλώσσα και την είχε κάνει σφουγγαρόπανο (σαν αυτό που χρησιμοποιούσε η συντρόφισσα Νοτοπούλου, όταν ήταν καθαρίστρια του δημάρχου Μπουτάρη…) και από την άλλη, μας έχει γεμίσει ασυνέπειες, που δεν συνάδουν με την δημοκρατικιά γλώσσα του βουνού.

Επί παραδείγματι, γιατί λέμε της «Αριστεράς» και όχι της «Αριστερής»; (π.χ το κίνημα της Αριστερής). Γιατί η «Εφημερίς της Κυβερνήσεως» έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και όχι «Εφημερίδα της Κυβέρνησης»; Γιατί μερικοί ανεκδιήγητοι αθλητικοί συντάκτες λένε «του δεύτερου ημιχρόνου» και όχι «του δεύτερου ημίχρονου»;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντ/γος εα-Παραξενεύονται πολλοί από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο, με τις δηλώσεις κατά καιρούς από ανθρώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος χώρας, περί καταπιέσεως των Ελλήνων Μουσουλμάνων (αυτοί τους αποκαλούν Τούρκους), της Ρόδου και της Δυτικής Θράκης.  Βέβαια σαν Ελληνική απάντηση στις προκλήσεις λέγεται πάντα ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαμε αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα. Τίποτε άλλο. Οι κατηγορίες όμως συνεχίζονται. Χωρίς ν’ αναφερόμαστε για τους αντίστοιχους 300000 Έλληνες Χριστιανούς της Κωνσταντινουπόλεως, τι απέγιναν;

-Αυτό το σενάριο παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχει έστω και ένα βήμα πολιτικής επιτυχίας στον τομέα των σχέσεων με την Τουρκία.