Βlog ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 71: Ενημέρωση της 25ης Ιουν. 21
|
Βlog ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 71: Ενημέρωση της 25ης Ιουν. 21
|
Γράφει ο Κων. Φράγκος
Διαξιφισμοί Αναγκαία διευκρίνιση
– Όσα, λεπτομερώς, εξέθεσα στο προηγούμενο κείμενο μου για το θηριώδες σκάνδαλο της προμήθειας αχρήστων RADAR TPQ-37 δεν οφείλονται σε αρρωστημένη τυμβωρυχολαγνεία μου. Απλά ήθελα να δείξω στους έλληνες πολίτες και στρατιωτικούς ότι οι αυτουργοί αυτής της ληστείας και οι γνωρίζοντες γι ́αυτή κυριαρχούν και σήμερα, μετά 20 χρόνια, στον πολιτικό βίο της Χώρας αντί να έχουν ξεκουμπιστεί από το προσκήνιο.
Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει τι συζητήθηκε στο “μυστικό δείπνο Κυριάκου Μητσοτάκη-Κώστα Καραμανλή πριν από περίπου 20 ημέρες. Η είδηση διέρρευσε με τη μορφή “παραπολιτικού” σχολίου στην Καθημερινή -προφανώς από το Μαξίμου- αλλά η ΕΣΤΙΑ έχει το ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε μεταξύ Μητσοτάκη-Καραμανλή.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ ο κ.Καραμανλής είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μνημόνια των Πρεσπών. Του επεσήμανε ότι η πολιτική του διαδρομή και ιστορία δεν τον επιτρέπει.
Όταν ο πρώην Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ έγραψε σε μήνυμα του στο twitter ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να παζαρέψουν” αναφερόμενος στην Ελλάδα , οι πολίτες έπαθαν σοκ. Σε αντίθεση μ΄ ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος οι Έλληνες πολίτες έχουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν να καταλάβουν από που αντλούν κάποιοι τη βεβαιότητα ότι είμαστε “ιθαγενείς” που μας εντυπωσιάζουν τα “καθρεφτάκια”.
Μια απάντηση δόθηκε χθες στην αμερικανική πρεσβεία όπου έγινε δεξίωση αποχαιρετισμού του πλοιάρχου που διαδέχτηκε τον Ρομπ Παλμ ο οποίος έγραψε περί ζητιάνων…
Στο παρόν άρθρο θα επιχειρηθεί να γίνει κατανοητό το γιατί αυτό το καλοκαίρι (αυτό που πριν γεννηθεί καν βαφτίστηκε ”ήσυχο”) είναι πολύ πιο επικίνδυνο για από το περυσινό.
Θα γίνει απόπειρα να εκτιμηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και μέσω αναγωγής των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Η πολύπαθη Μακεδονία άργησε να απελευθερωθεί. Το τίμημα μεγάλο… 8.828 Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν στη Μάχη του Λαχανά πολεμώντας τους Βουλγάρους. Οι περισσότεροι κάηκαν ζωντανοί. 110 πρόκριτοι του Σιδηροκάστρου Σερρών βασανίστηκαν και κάηκαν σε ασβεσταριά. Μεταξύ αυτών ήταν ο Μητροπολίτης Μελενίκου και Σιδηροκάστρου Κωνσταντίνος Ασημιάδης, τον οποίον αφού οι Βούλγαροι έβγαλαν τα μάτια και τον έσυραν σε όλη την πόλη, τον πέταξαν στην ασβεσταριά μαζί με τους άλλους Σιδηροκαστρινούς. 4000 σπίτια, 1000 καταστήματα και 21 Εκκλησίες των Σερρών κάηκαν ολοσχερώς πριν το φευγιό των Βουλγάρων… Πόση οργή να είχαν αυτοί που έδωσαν τα πάντα για την λευτεριά της Μακεδονίας… Τις ημέρες της επετείου στο μυαλό μας έρχεται ο Εμμανουήλ Παπάς, ο Αναστάσιος Πολυζωίδης, ο καπετάν Βλάχβεης, ο καπετάν Μητρούσης, ο καπετάν-Χατζηπανταζής, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Ασημιάδης, οι Δασκάλες Αγγελική Φιλιππίδου και Φωτεινή Αλατά που πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας με τον ιδρώτα και το αίμα τους.
Φίλτατε Συνάδελφε Νικόλαε,
Σε ευχαριστώ θερμώς για την καλοδεχούμενη διόρθωση-συμπλήρωση και μάλιστα
θα την στείλω και στους φίλους του προηγουμένου σχετ. μηνύματος μου,
ούτως ώστε οι καλοί φίλοι να ενημερωθούν πληρέστερα για τα όσα συνέβη-
σαν στην κρίσιμη μάχη του Μάτζικερτ (1071 π.Χρ.), οπότε επιταχύνθηκε
η φθορά της Βασιλεύουσας, με την τραγική κατάληψη 1204-1061 μ.Χρ. από
την Δ' Σταυροφορία(Φράγκους & Ενετούς) που ρήμαξαν την Πόλη. Και για
πολλούς λόγους ήλθε και η 29η Μαίου 1453, διότι πολλά θα έπρεπε να είχαν
προηγηθεί, ως ικανή προετοιμασία, όπως έγραφε και συμβούλευε συνεχώς
ο Σοφός Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός, ο Βησσαρίων κλπ.
Νικόλα τις καλύτερες ευχές για καλό και ευλογημένο Θέρος .
Με τιμή και αγάπη
Παύλος Ν. Ευθυμίου
ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ* 23.06.2021
Το χρυσό περίαπτο που βρίσκεται στο Λούβρο.
Το μουσείο είναι ένας χώρος πολιτισμού, φορέας πολιτισμών, μία κιβωτός όπου διασώζονται έργα τέχνης, ένα κέντρο αλληλεπίδρασης, για άλλους ψυχικής ανάτασης, ενώ δύναται σαφώς να έχει και άλλους ρόλους. Τι σημαίνει άραγε για ένα μουσείο, ως φορέα πολιτισμού, η συμπερίληψη σημαντικών έργων τέχνης, έργων που δημιουργήθηκαν με έναν συγκεκριμένο σκοπό και απευθυνόταν πιθανότατα σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο;
Η Ελλάς δεν πήδηξε στο χάος με ή δια την Ελλ. γλώσσα, αλλά με τους
πολλούς αιώνες σκλαβιάς και περιφρόνησης των Εθνικών-Ελλην.γραμμάτων.
Η Ρωμαιοκρατία άρχισε το 168 π.Χρ. με την μάχη της Πύδνας και κατάληψη
Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας και περίπου το 80 π.Χρ. πτώση Αθηνών στους
Ρωμαίους μέχρι 402 μ.Χρ. που έπεσε η Ρώμη,, αλλά από το 324 μ.Χ. αρχισε
η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ως Νέα Ρώμη και στους πρώτους αιώνες με
τρομερό σκοταδισμό και φανατισμό, κυνηγώντας οτιδήποτε Ελληνικόν.
Αργότερα ξύπνησαν... αλλά είχε γίνει μεγάλο Κακό επί ca.700 χρόνια
'η ίσως και περισσότερα.
Μαντζικερτ 1071 μ.Χρ. βλακώδης ήττα των βυζαντινών με αρχηγό των
στρατευμάτων έναν εξαιρετικό Στρατηγό (Ρωμανός Διογένης), που τον
εγκατέλειψαν τα μικρασιατικά στρατεύματα του, τον έπιασαν οι τούρκοι
και τον τύφλωσαν. Σε λίγο καιρό γέμισαν τα μάτια του σκουλήκια και
πέθανε με φρικτούς πόνους.