Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

“Γιατί το συνέδριο για την υπογεννητικότητα πρέπει να γίνει”-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου Γράφει ο

Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το «1o Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που θα διεξαγόταν στα Ιωάννινα ακυρώθηκε.

Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν εξέχοντες καθηγητές, ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες γενετικής, πέραν της επιστημονικής εξέτασης, θα ενημέρωνε χιλιάδες Έλληνες – άνδρες και γυναίκες – για τα τόσο σοβαρά προβλήματα καθώς και τις κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις από την άγνοια.

Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 Ο φόβος αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο που χρησιμοποιεί κάθε είδους πολιτική, θρησκευτική και οικονομική εξουσία, όχι μόνο για να εδραιώσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και την κυριαρχία της, αλλά και σαν απαραίτητο και αναγκαίο μέσο για την έκφρασή της. Είναι ζωτικής σημασίας για την εκάστοτε εξουσία να μπορεί να επιβάλλει τον φόβο των συνεπειών και της τιμωρίας για αυτούς που δεν αναγνωρίζουν την κυριότητα της, αντιστέκονται σε αυτήν ή εκπροσωπούν μια ανταγωνιστική δύναμη.

 

«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό» – « Κατασκευάζοντας την Συναίνεση» -Edward Bernays.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ: ΤΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...


Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (*)Είναι προφανές ότι το θέμα των Σκοπίων έχει τεθεί «στο ράφι» και αναμένει την έναρξη της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (επί της Γερμανικής Προεδρίας, μάλλον τον Σεπτέμβριο) για να υπάρξει νέα κινητικότητα. Οι εκλογές της 15.07.2020 παρήγαγαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την μικρής έκτασης νίκη του SDSM του Ζόραν Ζάεφ απέναντι στο VMRO του Μίτσκοσκι, ενώ οι Αλβανοί της χώρας (DUI του Αλί Αχμέτι κ.λπ.) ήδη προβάλλουν το αίτημα για ορισμό Αλβανού Πρωθυπουργού, για να στηρίξουν εκ νέου Κυβέρνηση συνεργασίας όπως συμβαίνει τα αρκετά τελευταία χρόνια. Η χώρα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ η εφαρμογή και η ερμηνεία της διμερούς Συμφωνίας με τη Βουλγαρία, χωλαίνει και προκαλεί έντονες οξύνσεις στα θέματα της εθνότητας και της γλώσσας των Σκοπίων («Μακεδονική»).

“ΑΚΟΥΣΤΕ κύριε Μητσοτάκη”… Η αγωνιώδης ανοιχτή επιστολή της εφ. “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” από την Κύπρο

 

Συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνει η εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” της Κύπρου, μαζί με δραματική προειδοποίηση για το ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις της Τουρκίας και τι θα συμβεί εάν δεν αναγνωστούν ορθά οι προθέσεις της από τα δυο κράτη του Ελληνισμού, την Μητέρα Ελλάδα και τη θυγατέρα, Κυπριακή Δημοκρατία…

Ακούστε, κ. Μητσοτάκη,
Κάνετε ό,τι μπορείτε, και ορθώς, για να αποφύγετε αναμέτρηση, σύγκρουση, πόλεμο με τη «φίλη γείτονα» Τουρκία. Την Κατακτήτρια «φίλη» της Κύπρου. Τη διεκδικήτρια «γείτονα» του Αιγαίου και της Θράκης. Αυτήν την κατευναστική πολιτική, ο Τούρκος την μεταφράζει πάγια ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ…

Με ένα πρόσφατο χαμόγελό του προς την Ευρώπη, ο Τούρκος αποτελείωσε τις περιβόητες ΚΥΡΩΣΕΙΣ, με τις οποίες τρεφόταν επικοινωνιακά ο Ελληνικός Λαός για χρόνια…

Έτσι γεννήθηκε το «Άξιον Εστί»

 Δρ. Κατερίνα Τρύφωνος   Το “Άξιον Εστί” αποτελεί ένα από τα μνημειώδη έργα της νεώτερης ελληνικής γραμματείας. Πρόκειται για ένα έργο που έχει απασχολήσει τόσο την ελληνική αλλά και την ξένη κριτική. Άλλωστε, είναι το πιο πολυμεταφρασμένο έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ιδίως μετά το βραβείο Νόμπελ του, το 1979. Παράλληλα, έχει γίνει προσφιλές στο ευρύ κοινό, με τη βοήθεια της μελοποίησης αποσπασμάτων του από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και μετά από διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τις περιπέτειες του ελληνικού δημοσίου βίου κατά τις τελευταίες δεκαετίες.