Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κοτζιάς για Σκοπιανούς: «Οι Μακεδόνες μέσα στη διαδρομή της ιστορίας, έτσι ένιωσαν, έτσι πλάστηκαν, πέτυχαν μια διαδικασία εθνογένησης»

 

Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο Νικόλαος Κοτζιάς –ο αρχιτέκτονας της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών– τρία χρόνια μετά την υπογραφή της, επανέρχεται και μιλάει γι’ αυτή. Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς δε φαίνεται να μετάνιωσε για ότι έκανε εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνισμού, το μόνο που φαίνεται να τον ανησυχεί είναι το γεγονός ότι το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι και τόσο ευοίωνο. Στον δημοσιογράφο του έθνους κ. Τίμο Φακαλή έδωσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο1 και τα σημαντικότερα σημεία της δημοσιεύθηκαν στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και στο ethnos.gr2 στις 20 Ιουνίου 2021.

Το «ναι» στα σκοπιανά μνημόνια «γκριζάρει» τελεσίδικα την... «Μακεδονία του Αιγαίου»

  


Κρινιώ Καλογερίδου

Η σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας έγκειται στο γεγονός ότι - πέραν του εθνικού λάθους που διαπράχθηκε στις Πρέσπες απ' την (εθνομηδενιστική) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του '18 (λάθους που ισοδυναμεί με εθνική ήττα, οι επιπτώσεις της οποίας θα φανούν μακροπρόθεσμα) - δρομολογείται ένα δεύτερο λάθος απ' την (''πατριωτική'') κυβέρνηση της ΝΔ η οποία την διαδέχθηκε.

“Κύριε Αρχηγέ, δεν είστε πια Αρχηγός το είπε ο ΣΚΑΙ”! Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο


 Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Για να μην εφησυχάζουμε


Ο Θεός δεν παίρνει το μέρος του Χ Στρατεύματος στη μάχη αλλά αυτού που τα πυροβόλα του βάλλουν καλλίτερα

Βολταίρος

  • Για να μην επανέλθουμε στην εποχή ΚαμμενοΠροκόπηδων που επεκαλούντο την επέμβαση της Υπερμάχου Στρατηγού και των οστών της Βαρβάρας για να προστατεύσουν τη Χώρα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, που έλεγαν οι σοφοί Αρχαίοι.

    Η Τουρκία μετά τις τελευταίες Νατοϊκές επαφές και πάλι ήταν ευνοϊκές γι’ αυτή αλλάζει τακτική αλλά όχι στρατηγική. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος: Ν’ αρπάξει όσο μπορεί περισσότερα από την Ελλάδα. Ει δυνατόν να την κάνει προτεκτοράτο.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και όχι μόνο κάνουν οι πληροφορίες για το κληρονομικό «ελληνικό πόδι» που στην αρχαιότητα ανέδειξαν οι Έλληνες γλύπτες.

 

Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς, υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι πέλματος:

α) το φυσιολογικό «αιγυπτιακό πόδι», στο οποίο το μεγάλο δάχτυλο είναι το μακρύτερο και τα υπόλοιπα σταδιακά μικραίνουν