Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

«Διαγραφή χρέους – Η μοναδική οδός σωτηρίας για την Ελλάδα»*

  


της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Η υποτέλεια μεγατόνων, που επιβάλλεται στην πατρίδα μας από κέντρα εκτός αυτής,  έχει ανορθώσει, στην πορεία αυτών των 200 ετών, από την Επανάσταση του 1821, ένα αδιαπέραστο τείχος αδιεξόδων. Και αυτό το τοίχος, στραγγαλίζει κάθε ικμάδα, κάθε νέα αρχή, κάθε πρόοδο, αλλά και κάθε προοπτική.

Στο συνέδριό μας αυτό θα αφήσουμε την εξέταση των εθνικών μας θεμάτων και του λαθρομεταναστευτικού, για το φθινόπωρο, και θα ασχοληθούμε με το οικονομικό αδιέξοδο.

Η πολιτική ηγεσία παραδίδει την Κυπριακή Δημοκρατία σε νέα, επαχθή τουρκοκρατία!


του Σάββα Ιακωβίδη*

Η κυπριακή πολιτική ηγεσία, σχεδόν στο σύνολό της, αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί ότι η επί 47ετίαν πολιτική του καλοπιάσματος, κατευνασμού και εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου απέτυχε παταγωδώς.

Εξ αυτού, αρνείται να σκεφτεί, να συναποφασίσει και να χαράξει με την Ελλάδα μία νέα στρατηγική αντιμετώπισης του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και επεκτατισμού, απελευθέρωσης και απαλλαγής της Κύπρου από τον Αττίλα.

Kanal Istanbul - warning of a collective disaster

 Cengiz Aktar

  • Jul 07 2021 11:48 Gmt+3
  • Last Updated On: Jul 07 2021 11:50 Gmt+3

Internationally isolated, economically cornered and domestically self-bankrupt, the Turkish government has resorted to a fast forward which looks more like a lethal golden shot.

The formula is quite basic and typical of the regime. In addition to an all-out construction frenzy, which has included roads, tunnels, bridges, prisons, military outposts on Kurdish territory, mosques, shopping centres, airports, seaports, mega vacation resorts, nuclear as well as coal-powered plants and hydroelectric dams, the government is seeking to impose by all means a second Bosporus between the Black Sea and the Marmara Sea, named Kanal Istanbul or the “Crazy Project”.

Revealed for the first time in 2011 by President Rec

Ο Ματρόζος


(ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη)


Περί του ποιήματος:

Ο Ματρόζος Σπετσιώτης αγωνιστής, που χάρισε αφειδώλευτα τα πάντα στην πατρίδα, τελείωνε τώρα την ζωή του φτωχός και αγνοημένος, ενώ οι πρώην ναύτες του είχαν γίνει καπεταναίοι στα βασιλικά καράβια και ο παλιός συμπολεμιστής του Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν υπουργός. Αυτόν, λοιπόν, τον Κανάρη -του οποίου την ζωή είχε γλυτώσει κοντά στην Τένεδο- πηγαίνει να συνάντηση ο γέρο Ματρόζος στην Αθήνα.

Το ποίημα:

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ*

Του Λεωνίδα ΧρυσανθόπουλουΠρέσβη ε.τ.

Η Ευρωζώνη είναι ένα ωραίο παράδειγμα πώς πολιτικοί που έχουν αποκοπεί από την εκλογική τους βάση κατασκευάζουν συστήματα που δεν εξυπηρετούν τους πολίτες. Είναι μια ιστορία γεμάτη γενικότητες που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από πολιτικούς που είναι ανίδεοι στα οικονομικά και ζουν στην δική τους πραγματικότητα.

Ως προς την Ελλάδα, τα κράτη της Ευρωζώνης πίστευαν εσφαλμένα ότι μικρά ελλείμματα και χρέη  θα απέτρεπαν την κρίση και μια μεγάλη δόση λιτότητας θα μείωνε το δημόσιο χρέος. Ο πρόεδρος Χούβερ το δοκίμασε μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου και κατέληξε στη μεγάλη ύφεση. Το ΔΝΤ το δοκίμασε στην Αργεντινή χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί να πετύχει στην Ελλάδα;