Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Φρεγάτες: “Κύριε πρωθυπουργέ πάρτε τη σωστή απόφαση”- Πρ. Εμφιετζόγλου

  Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

ΦΡΕΓΑΤΕΣ –

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Είχαμε ένα ευχάριστο γεγονός την προηγούμενη εβδομάδα. Η δημοπρασία για τα «Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά» ολοκληρώθηκε επιτέλους και πλειοδότης ανακηρύχθηκε ο Εφοπλιστής – Επιχειρηματίας κος Γεώργιος Προκοπίου. Άξιος, σοβαρός και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αποτελεί εγγύηση ότι θα καταφέρει να αναστήσει τα Ναυπηγεία, με πολύ θετικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Το κράτος – σκαντζόχοιρος…
 

Η λέξη σκαντζόχοιρος παράγεται ετυμολογικώς από την «άκανθα», το αγκάθι και τον «χοίρο». Αν τον πιάσεις, πληγώνεσαι και πονάς. Είναι σχεδόν άτρωτος. Εχθρός του τρομερός είναι η πονηρή αλεπού. Πώς κατορθώνει όμως και  τον καταβροχθίζει; Διαβάζω στην ωραία και στρωτή «καθαρεύουσα» του εγκυκλοπαιδικού λεξικού του «Ηλίου» του 1948: «Όταν συναντήση ακανθόχοιρον πλησίον ύδατος, ωθεί αυτόν διά των ποδών της και τον ρίπτει εντός ύδατος, όπου ούτος κινδυνεύων από ασφυξίαν ανοίγει και τότε η αλώπηξ τον συλλαμβάνει από του ρύγχους και τον κατατρώγει».

Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής των μαχητών κατά του Αττίλα το 1974.Η Κύπρος πρέπει να είναι ελεύθερη ενιαία ελληνική και οι Τουρκοκύπριοι να έχουν μόνο δικαιώματα μειονότητας.
 Όχι στην πλήρη τουρκοποίηση, είτε μέσα από Σχέδια τύπου Ανάν, είτε με θέση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εκ περιτροπής προεδρία και άλλα τερατουργήματα, που προωθούν η κυβέρνηση και διάφοροι απόστολοι του μαρασμού, όπως το Σημιτικό μπλοκ και το ΕΛΙΑΜΕΠ, η κυπριακή ηγεσία και η ΕΕ( διάβαζε Γερμανία), τα οποία θα αφανίσουν για πάντα τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 

Στη μνήμη των Αθανάτων Νεκρών που έπεσαν για τη Λευτεριά της Κύπρου και την Αξιοπρέπεια του Ελληνισμού!

Αρχαίο φως, ω! Πάναρχο, του κάλους, της αλήθειας,
στης πλάσης, πότε, την καρδιά, θ’ ανάψεις πυρκαγιά
που θα φουντώσει, ως πνοή Ελληνικής συνήθειας,
κει πά’ στον Πενταδάκτυλο ν’ αστράψει η Ελευθεριά!

Του Σολωμού και του Ισαάκ το αίμα, πότε αντάμα,
του Δημητρίου η πνοή και του Καραολή,
θα αναστήσουν τη φυλή, του Ελληνισμού το Τάμα,
και θ’ αρματώσουν της ψυχής τη νέα ανατολή!

Με αφορμή τα βάσανα της Κύπρου

 


47 χρόνια εισβολής και κατοχής.47 χρόνια παρανομίας,47 χρόνια παράνομου εποικισμού!

          47 χρόνια σιωπής του πολιτισμένου κόσμου σε ένα έγκλημα.
         Κρίμα!
         Τα όποια συμφέροντα προηγούνται και κυριαρχούν!
          Η υποκρισία στο μεγαλείο της!
          Ποιός ΟΗΕ,ποιά ΕΕ;

“47 χρόνια ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”! Επιτροπή Κυπριακής-Ελληνικής Φιλίας και Συμπαράστασης στην Κύπρο


H Επιτροπή Κυπριακής-Ελληνικής Φιλίας και Συμπαράστασης στην Κύπρο σε ανακοίνωση της για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής αναφέρει:

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, και η Κύπρος με τον Ελληνισμό συνεχίζουν να θρηνούν την απώλεια χιλιάδων πεσόντων και αγνοουμένων, συνεχίζουν να θρηνούν την απώλεια του 36,2% της κυπριακής γης που βρίσκεται υπό παράνομη τουρκική κατοχή.

Σαράντα επτά χρόνια πέρασαν από τον ακρωτηριασμό του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Ο Ερντογάν ανοίγει την Αμμόχωστο και ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη

 


 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου, με τροποποίηση του καθεστώτος και απόδοση των περιουσίων στους ιδιοκτήτες από επιτροπή υπό την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Στην ομιλία του  μετά την παρέλαση για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 την οποία χαρακτήρισε «ειρηνευτική αποστολή», ο Ερντογάν είπς ότι “όσα θα πω θα προκαλέσουν την αντίδραση των Αμερικανών και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

To H.E. the Secretary of State Anthony J. Blinken


 

  International Hellenic Association (IHA)

State Department

Washington D.C

U.S.A

July 19, 2021

Εξοχότατε,

Οι κάτωθι υπογράφουσες ελληνικές οργανώσεις, ήτοι η Διεθνής Ελληνική Ένωση (ΙΗΑ), το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (CHC) με έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά, εργαζόμαστε για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας και τη διατήρηση και ενίσχυση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδα.

Κύπρος... Ένα έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, ένας λαός ζητάει δικαίωση. Σαράντα Χρόνια συμπληρώνονται από τον βιασμό του Ελληνισμού της Κύπρου από τις βάρβαρες ορδές του Αττίλα


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ( VI )

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Την παράνομη κατοχή του 37% του νησιού  από τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα.
Τους χιλιάδες νεκρούς  αγωνιστές- υπερασπιστές της Κύπρου.
Τα σφαγμένα γυναικόπαιδα, τους γέροντες και τους κατεστραμμένους οικισμούς που άφησαν πίσω τους οι βάρβαρες ορδές  του Αττίλα.
Τους χιλιάδες αγνοούμενους που είτε έχουν δολοφονηθεί και θαφτεί σε ομαδικούς τάφους  ή έχουν πεταχτεί ώστε να μην τους βρουν ποτέ οι συγγενείς, είτε έγιναν πειραματόζωα διεστραμμένων μυαλών.
Τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους που εκτοπίστηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες και τους χιλιάδες εποίκους με τους οποίους η Τουρκία αλλάζει την εθνολογική σύσταση του νησιού.
Τον εθνικοαπελευθερωτικό και... αντι-αποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ και του Κυπριακού Λαού για αυτοδιάθεση και Ένωση .
Τις δολοφονίες του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ από τους κεμαλοφασίστες της Άγκυρας .

Ο ψευτο-σουλτάνος στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Ελληνισμός στα κάγκελα

  


Την ώρα που ο (κατά Μάριο Ντράγκι) δικτάτορας και (κατά τον Τούρκο καθηγητή Τζενγκίζ Ακτάρ) ισλαμοφασίστας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνβρίσκεται στην μαρτυρική Κύπρο προσπαθώντας απεγνωσμένα να «νομιμοποιήσει» τις απαράδεκτες τουρκικές αυθαιρεσίες με την συνεργασία ντόπιων ανδρείκελων, η «Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο» (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το «ΣωματείοΣυμπαράστασης Αγώνα Κύπρου» (ΣΑΚ) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση (19 Ιουλίου 2021), σχετικά με την συμπλήρωση 47 χρόνων από την τουρκική εισβολή καθώς και τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

Καταγγέλουμε την επίσκεψη Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στην Αμμόχωστο ως παράνομη, προκλητική και προσβλητική στη μνήμη των Ηρώων μας και των αθώων θυμάτων της ειδεχθούς τουρκικής εισβολής. Μόνος άθλιος στόχος της η νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου και η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που ήταν και ο μόνιμος στόχος των Τούρκων και των Βρετανών από το 1950.

Ο Έντι Ζεμενίδης της ομογενειακής HALC αποδοκιμάζει με δριμύτητα τη Διαμαντοπούλου: «Ντροπή σου!»

 


Ο  επικεφαλής του πανίσχυρου ελληνοαμερικανικού λόμπι HALC Έντι Ζεμενίδης, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter αποδοκιμάζει σε δριμύ τόνο την Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή ανάρτηση της τελευταίας για το Σχέδιο Ανάν.

Στην ανάρτησή της η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι, «αν το σχέδιο ΑΝΑΝ είχε γίνει αποδεκτό η Αμμόχωστος θα είχε επιστραφεί εδώ και 17 χρόνια. Μετά το όχι, ποια ήταν η θετική κίνηση ώστε να μην περιμένουμε τον Ερντογάν να εισβάλει με χορούς και πανηγύρια; Πατριωτισμός σημαίνει να πολεμάς για το συμφέρον του λαού βλέποντας το μέλλον».

Η βαρβαρότητα και όσοι την ανέχονται


Ανδρέας Σ. Αγγελίδης   *


 Η απόφαση Ερντογάν για τη δεύτερη παράνομη παρουσία του στην Αμμόχωστο αποτελεί προέκταση βαρβαρότητας των όσων επεδίωξε και επέφερε η Τουρκία στις 20/7/1974 σε βάρος του μικρού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν τότε η πρώτη δοκιμή της «δύναμης» της ισχύος σε βάρος της νομιμότητας που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Έκτοτε η Τουρκία διαπίστωσε ότι η αντίδραση ήταν, ακόμη και από το ίδιο το θύμα της βαρβαρότητας, τον κυπριακό λαό και την πολιτική του ηγεσία, ελάχιστη και η οποία έκτοτε συνεχώς εξασθενεί και καθίσταται υποτυπώδης, γιατί κάποιοι πίστεψαν και πιστεύουν ακόμη ότι οι υποχωρήσεις από θέσεις αρχής θα εξημερώσουν το θηρίο!