Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ο Ερντογάν έβαλε τη μαριονέτα του να “βγάλει γλώσσα” στην ΕΕ! Απίστευτο κείμενο από το ψευδοκράτος

 

Ένα ψευδοκράτος υποχείριο της Τουρκίας, εκδίδει ανακοίνωση απάντηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ! Ένα ψευδοκράτος που “στήθηκε” με μία βάρβαρη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων τέτοια μέρα το 1974. Θα ΄χει ενδιαφέρον η ένταση της αντίδρασης της ΕΕ…Κι αυτό γιατί ο Τατάρ μπορεί να υπογράφει τη δήλωση, αλλά ο συντάκτης είναι ο Ερντογάν. Και τα όσα γράφει για την ΕΕ είναι τουλάχιστον εξευτελιστικά.

“Έτσι έγινε η εισβολή στην Κύπρο”! Η ομολογία του Τούρκου στρατηγού Μ.Ντεμιρέλ




 Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Κυνικός, αλαζόνας, αμετανόητος…

Ο τούρκος στρατηγός Μπεντρεντίν Ντεμιρέλ, διοικητής της 39ης Μεραρχίας Πεζικού το 1974 στην Κύπρο, σχεδιαστής και εκτελεστής στο πεδίο, του σχεδίου «Αττίλας», δημοσιοποίησε και δημοσίευσε-και μάλιστα σε συνέχειες- αυτάρεσκα το προσωπικό του ημερολόγιο στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» για να μάθουν όλοι πως οργανώθηκε και υλοποιήθηκε η εισβολή στο νησί.

Φρεγάτες: “Κύριε πρωθυπουργέ πάρτε τη σωστή απόφαση”- Πρ. Εμφιετζόγλου

  Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

ΦΡΕΓΑΤΕΣ –

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Είχαμε ένα ευχάριστο γεγονός την προηγούμενη εβδομάδα. Η δημοπρασία για τα «Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά» ολοκληρώθηκε επιτέλους και πλειοδότης ανακηρύχθηκε ο Εφοπλιστής – Επιχειρηματίας κος Γεώργιος Προκοπίου. Άξιος, σοβαρός και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αποτελεί εγγύηση ότι θα καταφέρει να αναστήσει τα Ναυπηγεία, με πολύ θετικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Το κράτος – σκαντζόχοιρος…




 

Η λέξη σκαντζόχοιρος παράγεται ετυμολογικώς από την «άκανθα», το αγκάθι και τον «χοίρο». Αν τον πιάσεις, πληγώνεσαι και πονάς. Είναι σχεδόν άτρωτος. Εχθρός του τρομερός είναι η πονηρή αλεπού. Πώς κατορθώνει όμως και  τον καταβροχθίζει; Διαβάζω στην ωραία και στρωτή «καθαρεύουσα» του εγκυκλοπαιδικού λεξικού του «Ηλίου» του 1948: «Όταν συναντήση ακανθόχοιρον πλησίον ύδατος, ωθεί αυτόν διά των ποδών της και τον ρίπτει εντός ύδατος, όπου ούτος κινδυνεύων από ασφυξίαν ανοίγει και τότε η αλώπηξ τον συλλαμβάνει από του ρύγχους και τον κατατρώγει».

Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής των μαχητών κατά του Αττίλα το 1974.



Η Κύπρος πρέπει να είναι ελεύθερη ενιαία ελληνική και οι Τουρκοκύπριοι να έχουν μόνο δικαιώματα μειονότητας.
 Όχι στην πλήρη τουρκοποίηση, είτε μέσα από Σχέδια τύπου Ανάν, είτε με θέση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, εκ περιτροπής προεδρία και άλλα τερατουργήματα, που προωθούν η κυβέρνηση και διάφοροι απόστολοι του μαρασμού, όπως το Σημιτικό μπλοκ και το ΕΛΙΑΜΕΠ, η κυπριακή ηγεσία και η ΕΕ( διάβαζε Γερμανία), τα οποία θα αφανίσουν για πάντα τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ



 

Στη μνήμη των Αθανάτων Νεκρών που έπεσαν για τη Λευτεριά της Κύπρου και την Αξιοπρέπεια του Ελληνισμού!

Αρχαίο φως, ω! Πάναρχο, του κάλους, της αλήθειας,
στης πλάσης, πότε, την καρδιά, θ’ ανάψεις πυρκαγιά
που θα φουντώσει, ως πνοή Ελληνικής συνήθειας,
κει πά’ στον Πενταδάκτυλο ν’ αστράψει η Ελευθεριά!

Του Σολωμού και του Ισαάκ το αίμα, πότε αντάμα,
του Δημητρίου η πνοή και του Καραολή,
θα αναστήσουν τη φυλή, του Ελληνισμού το Τάμα,
και θ’ αρματώσουν της ψυχής τη νέα ανατολή!