Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Πράξη ευθύνης

(Απόσπασμα από την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εμβολιασμό κατά της επιδημίας του κορωναϊού)


Πρός
τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
 
Θέμα: «Ἐκκλησία καί ἐπιστήμη στόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας»

,,,,,,,,,,,,
 
Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, γνωρίζοντας πώς ὁ ἐμβολιασμός ἀποτελεῖ μέγιστη πράξη εὐθύνης ἀπέναντι στόν συνάνθρωπο, συνιστᾶ σέ ὅλους, σέ συνεννόηση μέ τόν ἰατρό τους, νά ἀξιοποιήσουν τό δῶρο αὐτό πού μᾶς χάρισε ὁ Θεός, προκειμένου νά προστατεύσουμε τούς ἑαυτούς μας, ἀλλά καί κάθε ἄνθρωπο «ὑπέρ οὗ Χριστός ἀπέθανε» (Ρωμ. 14, 15). Καί θέλει αὐθεντικῶς νά διαβεβαιώσει πώς αὐτό τό ἐμβόλιο δέν ἔρχεται σέ καμία ἀντίθεση μέ τήν Ἁγιογραφική, Πατερική καί Κανονική διδασκαλία τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας.

Ο Ερντογάν έβαλε τη μαριονέτα του να “βγάλει γλώσσα” στην ΕΕ! Απίστευτο κείμενο από το ψευδοκράτος

 

Ένα ψευδοκράτος υποχείριο της Τουρκίας, εκδίδει ανακοίνωση απάντηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ! Ένα ψευδοκράτος που “στήθηκε” με μία βάρβαρη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων τέτοια μέρα το 1974. Θα ΄χει ενδιαφέρον η ένταση της αντίδρασης της ΕΕ…Κι αυτό γιατί ο Τατάρ μπορεί να υπογράφει τη δήλωση, αλλά ο συντάκτης είναι ο Ερντογάν. Και τα όσα γράφει για την ΕΕ είναι τουλάχιστον εξευτελιστικά.

“Έτσι έγινε η εισβολή στην Κύπρο”! Η ομολογία του Τούρκου στρατηγού Μ.Ντεμιρέλ
 Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Κυνικός, αλαζόνας, αμετανόητος…

Ο τούρκος στρατηγός Μπεντρεντίν Ντεμιρέλ, διοικητής της 39ης Μεραρχίας Πεζικού το 1974 στην Κύπρο, σχεδιαστής και εκτελεστής στο πεδίο, του σχεδίου «Αττίλας», δημοσιοποίησε και δημοσίευσε-και μάλιστα σε συνέχειες- αυτάρεσκα το προσωπικό του ημερολόγιο στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» για να μάθουν όλοι πως οργανώθηκε και υλοποιήθηκε η εισβολή στο νησί.