Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ο Μενέντεζ καλεί τις ΗΠΑ να κάνουν το καθήκον τους για την Κύπρο και το Ισραήλ ανησυχείΗ τουρκική πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών στη Κύπρο αλλά και οι σχεδιασμοί για την αξιοποίηση της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων συνιστούν απειλή όχι μόνο για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, όπως εκτιμά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τονίζει πως είναι καθήκον των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι τα μάτια του κόσμου θα παραμείνουν στραμμένα στην Κύπρο και ότι η Άγκυρα θα καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της.

“Τετελεσμένα αίματος στην Κύπρο”-Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό

 


Το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει:

«ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τη χθεσινή 20 Ιουλίου, 47 χρόνια μετά τον καταραμένο Ιούλιο του 1974, υπό το φως και της νέας παράνομης  επίσκεψης Ερτογάν στα κατεχόμενα εδάφη μας, δηλώσατε μεταξύ άλλων ότι, «σαράντα επτά χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα τετελεσμένα του αίματος απορρίπτονται από τον πολιτισμένο κόσμο». 

Αφού είναι έτσι κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί καθημερινά διακηρύττετε και υποστηρίζετε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι η ΔΔΟ, της οποίας η βάση των δύο ζωνών επί της οποίας θα λειτουργήσει η ΔΔΟ, αποτελεί τετελεσμένο ποταμών αιμάτων, που χύθηκαν το 1974;  

“Οι ΛΟΑΤΚΙ, οι άλλοι και μια μυκονιάτικη ιστορία”- Πρόδρομος Εμφιατζόγλου

 Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Όλοι, πλην ολίγων εξαιρέσεων, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα οποιουδήποτε να ορίζει την σεξουαλική του επιλογή. Ομοίως ότι όλοι, ανεξαρτήτως, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, ώς άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα των Ελλήνων στο Άρθρο 4, παρ. 2:  Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο Πρ.Εμφιετζόγλου απαντά στον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ

  


Ένα άρθρο του Δρ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που είχε δημοσιεύσει το Militaire.gr , προκάλεσε την απάντηση του προέδρου του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απαντά με κείμενο του:Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Καθηγητή κ. Λουκά Τσούκαλη
Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ

Αξιότιμε κύριε Τσούκαλη,
Κατ’ αρχάς ευχαριστώ για την επιστολή σας. Αναγνωρίζω και την ευγένεια και την καλλιέργειά σας. Προφανώς δέχομαι το «στοιχειώδες» δικαίωμα να εκφράζει οιοσδήποτε, αλλά πολύ περισσότερο ίσως εσείς, τις απόψεις του. Αυτές άλλωστε με έκαναν να δημοσιεύσω το άρθρο μου για να κρίνει ο οιοσδήποτε ποια άποψη είναι υπέρ της Πατρίδος ή όχι.
Και τώρα σχετικά με τα «στοιχειώδη»:

Η φλύαρη Δύση δικαιώνει μέχρι στιγμής τον Ερντογάν για όσα έκανε στην κατεχόμενη Κύπρο

  


Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά μια έμπρακτη απόδειξη των “ανησυχιών” και της “δυσαρέσκειας” που εκφράζει ο “διεθνής παράγοντας” για τις ανακοινώσεις Ερντογάν για το άνοιγμα της Αμμοχώστου. 47 χρόνια τώρα οι Έλληνες πολίτες έχουν “χορτάσει” από τέτοιες δηλώσεις “ανησυχίας” και δυσαρέσκειας. Ποτέ δεν είδαν μία πράξη που να τις αποδεικνύει. Γι΄ αυτό και είναι εξαιρετικά καχύποπτοι και αρνητικοί σ΄ όσα ακούν. Ελπίζουμε εξίσου καχύποπτη να ΄ναι και η ελληνική κυβέρνηση η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει να βγάλει το “κοστούμι” του καλού παιδιού…

Πράξη ευθύνης

(Απόσπασμα από την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εμβολιασμό κατά της επιδημίας του κορωναϊού)


Πρός
τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
 
Θέμα: «Ἐκκλησία καί ἐπιστήμη στόν ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας»

,,,,,,,,,,,,
 
Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, γνωρίζοντας πώς ὁ ἐμβολιασμός ἀποτελεῖ μέγιστη πράξη εὐθύνης ἀπέναντι στόν συνάνθρωπο, συνιστᾶ σέ ὅλους, σέ συνεννόηση μέ τόν ἰατρό τους, νά ἀξιοποιήσουν τό δῶρο αὐτό πού μᾶς χάρισε ὁ Θεός, προκειμένου νά προστατεύσουμε τούς ἑαυτούς μας, ἀλλά καί κάθε ἄνθρωπο «ὑπέρ οὗ Χριστός ἀπέθανε» (Ρωμ. 14, 15). Καί θέλει αὐθεντικῶς νά διαβεβαιώσει πώς αὐτό τό ἐμβόλιο δέν ἔρχεται σέ καμία ἀντίθεση μέ τήν Ἁγιογραφική, Πατερική καί Κανονική διδασκαλία τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας.