Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τι απάντησε η Ελλάδα στον ΟΗΕ για τις τουρκικές “απαιτήσεις” περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών

  Με επιστολή που απέστειλε η Ελληνίδα Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του εν λόγω Οργανισμού σήμερα, η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

“Αν χαθεί και τουρκέψει η Κύπρος, η Ελλάδα θα ακρωτηριασθεί” -Σάββας Ιακωβίδης

  Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης 

Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε. Κατεπειγόντως νέα στρατηγική 

Τα σχέδια των Τούρκων για την Αμμόχωστο ήταν γνωστά εδώ και χρόνια. Γιατί, συνεπώς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η πολιτική ηγεσία ολοφύρονται ως μωρές Ιερεμιάδες; Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος από πέρσι τον Οκτώβρη-Νιόβρη. Οι προθέσεις της Άγκυρας ήταν εξίσου ξεκάθαρες και τις διαμήνυσαν κατ’ επανάληψη.

Οι Τούρκοι έχουν ένα… «καλό» για τους τρεμαλέους ηγέτες του Ελληνισμού: Βροντοφωνάζουν δημόσια τις απαιτήσεις και διεκδικήσεις τους.

" ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : Ο ΕΥΤΟΛΜΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ (1825)"


 
Αγαπητοί αποδέκτες.. Σας επισυνάπτω άρθρο μου με τίτλο ως ανωτέρω, αναφερόμενο στο πραγματικό ιστορικό  γεγονός της διάσωσης της Σημαίας (φλάμπουρου) του Παπαφλέσσα  στο Μανιάκι  από τον Σημαιοφόρο Δημήτριο, στις 20 Μάιου1825, εντεταγμένο στην αφήγηση του χρονικού   της μάχης.

 

Όπως αναγράφω στο τέλος του κεμένου,  το   άρθρο αφιερώνεται σε αυτούς που κατά καιρούς  θυσιάστηκαν  για την υπεράσπιση των  Ιερών  Συμβόλων της Πατρίδας, την Σημαία και τον Σταυρό, είτε στα πεδία των μαχών είτε αλλαχού. 

Καιρικοί Αρμαγεδδώνες
Μέχρι πριν δύο τρία χρόνια μπορούσαμε να μιλάμε για κλιματική αλλαγή. Τώρα οι περισσότεροι μιλάνε για κλιματική κρίση -σημάδι για την ευρεία συνειδητοποίηση της με ραγδαίους ρυθμούς χειροτέρευσης της κατάστασης. Όμως πολύ γρήγορα και μετά από αυτό, τώρα που μιλάμε, θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο όρο να περιγράφει τα δεινά που μας βρίσκουν, σχεδόν καθημερινά, σε πολλά και διαφορετικά μέρη του πλανήτη μας. Δεινά που προέρχονται από καιρικά φαινόμενα πρωτόγνωρα σε ένταση και συχνότητα.

Ήθη και πρακτικές σε μια περίοδο του Μεσαιωνικού Ελληνισμού

 Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου


Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
Στις 28 Ιουλίου εκάστου έτους, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.
Στα μέσα του 9ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο εικονομάχος Θεόφιλος και σύζυγός του η Θεοδώρα, και όταν η περίοδος της Εικονομαχίας, που για περισσότερο από 100 χρόνια ταλάνισε την αυτοκρατορία, βρισκόταν στην τελευταία φάση της, στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, γεννήθηκε και έζησε την πρώτη της νεότητα η οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου.

Είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν στρατιωτικά οι Τούρκοι στη Κύπρο ;

 


Γρίβας Κώστας

 Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η επιθετικότητα της Άγκυρας εισέρχεται σε νέο στάδιο και κάθε προσπάθεια “συμβιβασμού” με την Τουρκία είναι εκτός πραγματικότητας. Κατά την άποψη του γράφοντος έχει έλθει πλέον η ώρα να αρχίζει να εξετάζεται ως ρεαλιστική επιλογή η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, η επιβολή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η απελευθέρωση του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου, δια της ισχύος.