Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ & ΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡO

 


Ιούλιος, 2021

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ)* αμέσως μόλις η Τουρκία εξαπέλυσε, τον Φεβρουάριο του 2020, απροκάλυπτο και έντονα επιθετικό υβριδικό πόλεμο εναντίον Ελλάδος και Κύπρου, έσπευσε να προσθέσει στο ευρύτατο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του και ένα πρόγραμμα υποστήριξης των αναγκών αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της πατρίδας μας στον Έβρο, μέσω της «Επιτροπής Έβρου».

Η πρώτη δράση του προγράμματος υλοποιήθηκε μέχρι τον Ιούνιο 2020 με την προμήθεια ογδόντα μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων, αξίας 4.500 Ευρώ, στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας στον Έβρο με σκοπό τον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια ατόμων. 

“Άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας” ζητά η αντιπολίτευση στην Αυστρία Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να επιβάλει γρήγορα τις μεγαλύτερες δυνατές κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία και να σταματήσει αμέσως κάθε συνεχιζόμενη συνεργασία με αυτό το κράτος, ζητά σε σημερινή ανακοίνωσή της η αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κόμματος των Ελευθέρων της αυστριακής αντιπολίτευσης, η βουλευτής Πέτρα Στέγκερ.

Ταυτόχρονα, η ίδια καταγγέλει ότι “ο Ερντογάν καταπατά το διεθνές δίκαιο και καθιστά αδύνατη μία ειρηνική λύση του Κυπριακού, αντιθέτως ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής ισοδυναμεί με τουρκική εισβολή”, και σημειώνει ότι “οι ενέργειες της Τουρκίας δεν είναι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνες, αλλά και παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ορίζουν ότι η πόλη-φάντασμα των Βαρωσίων πρέπει να ανοίξει υπό διεθνή διοίκηση”.

Πέθανε ο “βοσκός των Ιμίων”- Ο Στρατηγός Ζιαζιάς γράφει για τον Α. Βεζυρόπουλο

 


Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς γράφει για τον Αντώνη Βεζυρόπουλο, τον “βοσκό των Ιμίων” που τα ξημερώματα “έφυγε”.

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΟΣΚΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ» …..
Πέθανε ξημερώματα σημερα στο νησί Ψέριμο, όπου κατά καιρούς διέμενε, σε ηλικία 94 χρονών ο Αντώνης Βεζυρόπουλος .
Ο εκλιπών έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα σχετικά με την ελληνικότητα των δύο νησίδων.

“Θα επιδοτήσουμε και τον…Ριμπολόβλεφ”;Ο Πρ. Εμφιετζόγλου γράφει για τα απίθανα που ετοιμάζονταιΓράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διάβασα στο οικονομικό φύλλο της Κυριακής (18.07.2021) της εφημερίδας «Η Καθημερινή» (σελ. 7), άρθρο με τίτλο: «Η οικοδομή βαφτίζεται “στρατηγική επένδυση”».

Στο άρθρο αναγράφεται ότι στη λίστα των ενταγμένων έργων στρατηγικών επενδύσεων, έχει ενταχθεί και «η κατασκευή και λειτουργία της πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό από τον Ρώσο επενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ».

ΑΙΑΣ το τρίτο πλοίο που προσφέρει στον Στόλο ο Παναγιώτης Λασκαρίδης

 Το όνομα του Σαλαμίνιου ομηρικού ήρωα “ΑΙΑΣ” θα φέρει το τρίτο κατά σειρά πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) που προσφέρει στον Στόλο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Η τρίτη δωρεά ΠΓΥ, έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του δεύτερου ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του πρώτου ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι.

Κείμενο “ακατάλληλο” για ευσυγκίνητους …Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, αναμασούν οι διαβόητοι τηλεαναλυτές, αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός, ότι η Τουρκία μετακυλίει και εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα στα ελληνοτουρκικά, αποπροσανατολίζοντας τον λαό της. Η Τουρκία ροκανίζει απροκάλυπτα την εναπομείνασα εθνική μας αξιοπρέπεια και οι ημέτεροι επιμένουν στην απύθμενης ανοησίας κοινοτοπία: «Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει δυσκολίες, καταρρέει η οικονομία, γι’ αυτό επιδίδεται σε λεονταρισμούς κατά της πατρίδας μας». Αρμενίζουν οι τουρκικές αρμάδες στο Αιγαίο; Δεν είναι πρόβλημα δικό μας, αλλά του Ερντογάν.