Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Περί…”καταστάσεως πολιορκίας”, “ξένου δάκτυλου” στις πυρκαγιές ,η ΕΥΠ και η ευθύνη της στρατιωτικής ηγεσίας

 


Το 2008, όταν η Αθήνα δοκιμαζόταν από εκτεταμένα επεισόδια λόγω της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά, υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή “είχαν ρίξει” τη φαεινή ιδέα να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και να βγει ο στρατός στους δρόμους. Πριν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απορρίψει κάθε συζήτηση, το είχε κάνει  με τρόπο κάθετο ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Ο Αρχηγός δεν είχε μπει καν στη συζήτηση.

Μουσείο καλαθοπλεκτικής των Ρομά

 1. Μετά από πολλούς μήνες άνοιξε ξανά το Μουσείο καλαθοπλεκτικής στο χωριό Θρυλόριο Κομοτηνής. Οι επισκέψεις των σχολείων γίνονται οργανωμένα, ενώ στις κατ' ιδίαν πρέπει να προηγείται ένα τηλεφώνημα, διότι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό λόγω οικονομικών δυνατοτήτων. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Μουσείου κ. Αντώνιος Λιάπης, η πανδημία ''έβαλε φρένο'' σε αρκετές πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότερες του μουσείου.

Ευθύνες Πολιτείας και πολιτών και προτεινόμενες δράσεις για την Πυροπροστασία των δασών

  ΙNTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com
IHAHellas@gmail.com

Απριλίου 25, 2018

Προς:

την Ελληνική Κυβέρνηση

την Βουλή των Ελλήνων

τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις

την Δασική Υπηρεσία

την Πυροσβεστική Υπηρεσία

όλον τον Ελληνικό λαό

Κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα  δασωδών και κατοικημένων εκτάσεων γίνονται παρανάλωμα της φωτιάς λόγω των μεγάλων πυρκαγιών. Οι συνέπειες δεν αργούν να φανούν: υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καταστροφές κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας. Έπονται  πλημμύρες με αντίστοιχα καταστροφικά φαινόμενα.