Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Μια Ελλάδα προδομένη από “αιθεροβάμονες” αντιστέκεται παραδομένη στις φλόγες


Συμπληρώνοντας μία εβδομάδα παράδοσης της χώρας στην πύρινη λαίλαπα, χωρίς κανένα σχέδιο, με ελάχιστα μέσα πυρόσβεσης κάκιστα χρησιμοποιημένα, οι πολίτες των περιοχών που φλέγονται στέλνουν στην ηγεσία της χώρας το μήνυμα ότι υπάρχει στις δύσκολες στιγμές άλλος δρόμος… Στις μαραθώνιες ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις από τα μέτωπα της φωτιάς που εκθέτουν πλέον κάθε λεπτό τον “κυβερνητικό σχεδιασμό” για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών , πρόσωπα πολιτών που αρνούνται να παραδοθούν αμαχητί στην ολοκληρωτική καταστροφή, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους δείχνουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ “κορυφής και κοινωνίας”. 

Φωτιές και ανεμογεννήτριες: Στην Εύβοια οι πυρόπληκτοι είναι βέβαιοι ότι “μας έκαψαν”

 Του Μιχάλη Ψύλου*

«’Η τους σταματάμε ή σταματάνε αυτοί κάθε προοπτική αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής, για εμάς και τα παιδιά μας». Μια απόφαση ή καλύτερα μια κραυγή, που βγήκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης -Μαντουδίου -Αγίας Άννας, στις 22 Ιουλίου-σχεδόν δύο εβδομάδες πριν να ξεσπάσουν οι εφιαλτικές πυρκαγιές ,που κατέκαψαν τη βόρεια Εύβοια και την περιοχή του Δήμου Λίμνης.

Η κραυγή απόγνωσης ήταν η απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), να δώσει αρχές άδεια εγκατάστασης 65 ανεμογεννητριών σε «αιολικά πάρκα», στη βόρεια και κεντρική Εύβοια.

Drone Could Help Firefighters By Putting Out Fires

 

Εγκαινιάστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των Οθωνών!


Ο γνωστός Αμερικανός αξιωματούχος Matthew Nimetz απαντά σε όλους και στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο

 

Μάριος Λ. Ευρυβιάδης,
8 Αυγούστου 2021

Στις 19 Απριλίου 1991 στην Υποεπιτροπή για την Ευρώπη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που προήδρευε ο Joe Biden, υπήρξαν Ακροάσεις για την Κύπρο. (Cyprus: International Law and Prospects for Settlement).

Προσκεκλημένος ως μάρτυρας ήταν ο Matthew Nimetz.  Από το 1977 μέχρι το 1980 ο κ. Nimetz διετέλεσε Υφυπουργός και Σύμβουλος στο Αμερικανικό
Υπουργείο Εξωτερικών κσι ειδικός εκπρόσωπος γις την Κύπρο επί Προεδρίας Κάρτερ.