Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Στην Υπέρμαχο Στρατηγό

 15 Αυγούστου,Κοίμηση της Θεοτόκου, Πάσχα του καλοκαιριού!

Τη μητέρα της ,,όντως ζωής,,τη χιλιοβαπτισμένη από τους Χριστιανούς πύλη διαμεσολάβησης
με το Ύπερθεν,Μαρία μητέρα του Θεανθρώπου,επίκουρης επί παντός,επικαλούμενα,θεσμικώς
ή με αθέατη ταπεινότητα,σήμερα και πάντοτε.Παναγία μου!
      Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.

     Χρόνια πολλά σε όλους και η Παναγία βοήθειά μας.
        
Αθανάσιος Καραντζίκος
    Αντιστράτηγος εα

Ναυμαχία του Αρτεμισίου


Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Η Ναυμαχία του Αρτεμισίου, που διεξήχθη παράλληλα με τη μάχη των Θερμοπυλών, είναι θαλάσσια σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Περσών, κατά τη δεύτερη περσική εισβολή.
    Οι Πέρσες ξεκίνησαν, υπό την ηγεσία του Ξέρξη Α', εισβολή στην Ελλάδα, με στόχο να αποκαταστήσουν το γόητρο τους μετά την ήττα από τους Αθηναίους στον Μαραθώνα, το 490 π.Χ. Ο Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός Θεμιστοκλής πρότεινε στους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στους στενούς χώρους των Θερμοπυλών και του Αρτεμισίου.
    Ο περσικός στόλος είχε χάσει περίπου τετρακόσια πλοία λόγω θύελλας στη Μαγνησία, ενώ αργότερα έχασε άλλα διακόσια πλοία στην Εύβοια, τα οποία έστειλε για να παγιδεύσει τους Έλληνες. Μετά από δύο μέρες μικροσυγκρούσεων, ξεκίνησε η κύρια μάχη, που έληξε για τους αντιπάλους με ίσες απώλειες.

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821 Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Ε.


Όταν η δημόσια διπλωματία ξεπέφτει σε πελατειακό αλισβερίσι…ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ (IPCC):


 

Υπεύθυνος για τη κλιματική κρίση είναι ο άνθρωπος, όχι η φύση

 

 

Φαίνεται ότι η 26η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη τον ερχόμενο Νοέμβριο, έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Πράγματι, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια πρωτοφανή χιονοστιβάδα φυσικών καταστροφών (φονικές πλημμύρες στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στην Κίνα, πρωτοφανείς καύσωνες και μεγα-πυρκαγιές στη Μεσόγειο και στη Βόρεια Αμερική, που έρχονται να πρστεθούν σ’ εκείνες της Αυστραλίας και της Σιβηρίας, έντονες ξηρασίες και λιμοί στην Αφρική).