Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

“Οι δεκάρες του βοσκού Βεζυρόπουλου, τα Mirage και η ΤΕΡΝΑ”! Ο Πρ. Εμφιετζόγλου γράφει για το Ελεγκτικό Συνέδριο 

Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ


ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πολλές φορές μας απασχολούν πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του, όπως και όλων των δικαστηρίων και να μην τις σχολιάζουμε. Σύμφωνοι, να τις σεβόμαστε, αλλά γιατί να μην τις σχολιάζουμε, να εκφράζουμε τις απόψεις μας, ακόμη και να τις κατακρίνουμε; Άλλωστε το άρθρο 120 παρ. 2 του Συντάγματος, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η «αφοσίωση στην Πατρίδα» αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Άρα έχουμε υποχρέωση να σχολιάζουμε και να καταγγέλλουμε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που – εκτιμούμε – ότι δεν πληρούν την ως άνω Συνταγματική υποχρέωση.

Πύρινες ευθύνες!


Αφγανιστάν όπως Βιετνάμ, Καμπούλ όπως Σαϊγκόν

  Η χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν έχει ρίξει βαριά σκιά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν, όσο και αν προσπάθησε ο Αμερικανός πρόεδρος να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή, με το επιχείρημα ότι «δεν επιθυμεί να σκοτώνονται Αμερικανοί σε πόλεμο που δεν είναι δικός τους». Η ολική κατάρρευση του Αφγανιστάν και η επιστροφή των Ταλιμπάν είναι μια καταστροφή για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και μια τεράστια γεωπολιτική “τρύπα”, που θα την εκμεταλλευτούν άλλες κρατικές οντότητες.

«Οι μέχρι τώρα ειδήσεις και εικόνες υποδηλώνουν σημαντική ζημιά στην ηθική ηγεσία των ΗΠΑ στον κόσμο. Η απόφαση να αποσυρθεί μετά από 20 χρόνια ήταν τουλάχιστον εξηγήσιμη.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ