Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

“Αφγανιστάν, το μεγάλο μάθημα”- Πρ. Εμφιετζόγλου

 


ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ζούμε για άλλη μια φορά, τα μαθήματα της Ιστορίας. Η Ιστορία διδάσκει. Παρά ταύτα τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Παραπονιόμαστε εμείς οι Έλληνες ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Βλέπουμε όμως μεγάλες χώρες με προηγμένη τεχνολογία, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και οικονομική δύναμη να επαναλαμβάνουν τραγικά λάθη.

Η απόσυρση της Αμερικής από το Αφγανιστάν ήταν άλλο ένα τεράστιο λάθος. Αλλά ακόμη πιο άθλιο, ήταν να εγκαταλείψουν στη μοίρα τους τούς συνεργάτες τους. Είναι μια κατάπτωση, μια απίστευτη ηθική παρακμή.

Περί ΚΥΣΕΑ και Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

 


Γράφει ο

Διονύσιος Ι. Θεοδωρίτσης 

Αντιστράτηγος ε.α.

Αλλο το ΚΥΣΕΑ / Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας και άλλο το ΣΕΑ / Συμβούλιο Εθνικής  Ασφαλείας ή όπως ήθελε αυτό ονομασθεί και θεσμοθετηθεί δημοκρατικά βεβαίως στη Βουλή )

Το ΚΥΣΕΑ είναι ( κατά την άποψή μας ένα Θεσμικό Όργανο  υποτονικό , το οποίο έπεται των γεγονότων / εξελίξεων .

“Το χωριό κάηκε γιατί δεν υπάρχει κράτος , δεν υπήρχε συντονισμός, δεν υπήρχε τίποτα”

 Του Μιχάλη Ψύλου

Σπασμένα τούβλα, κεραμίδια, λαμαρίνες γεμίζουν το πάτωμα. Εκεί που πρώτα υπήρχαν υπέροχα μωσαϊκά. Είναι από τη στέγη του ιερού ναού των Ταξιαρχών, στην Κοκκινομηλιά της Εύβοιας. Ενός θρυλικού ναού που μόνο το κουφάρι του έχει απομείνει μετά την πυρκαγιά που «θέρισε» ολόκληρη τη βόρεια Εύβοια στις αρχές Αυγούστου, μαζί και το μικρό αυτό χωριό- το ορεινότερο της Εύβοιας.

Περπατάς μέσα στο ναό των Ταξιαρχών και νομίζεις ότι έχει βομβαρδιστεί από έναν άσπλαχνο εχθρό ,που δεν έδειξε έλεος ούτε στα πιο ιερά.

Φωτιές: 8,5 φορές περισσότερα καμένα στρέμματα στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

 

Το γεγονός ότι με παρόμοιες κλιματικές συνθήκες, άλλες χώρες όπως η Ιταλία είχαν αναλογικά μικρότερες καταστροφές από τη χώρα μας σε σχέση με πέρσι, υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην Πρωινή Ενημέρωση της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και τους Ν. Ανδρίτσο και Ν. Υποφάντη.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη για επένδυση στην πρόληψη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών μετά την φετινή τραγωδία.

Την «κεφαλή επί πίνακι» ζητούν στις ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση CNN σε Μπάιντεν - "Βράζoυν" Στράτευμα και Στρατηγοί


Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό την ώρα