Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Νέα σχολική χρονιά; Τα “όπλα”, στις επάλξεις και αγώνες για την ελληνική παιδεία…

  

Η πιο άχαρη σχολική χρονιά πλησιάζει. Είναι η πρώτη φορά, μετά από τρεις δεκαετίες διδασκαλίας, που νιώθω, και πολλοί συνάδελφοι το συμμερίζονται, αγωνία, ακεφιά, «ακηδία» θα την ονόμαζα, χρησιμοποιώντας μια λέξη της νηπτικής θεολογίας. ( Η λέξη ακηδία παράγεται από το άλφα το στερητικό και το ρήμα κήδω-κήδομαι, που σημαίνει φροντίζω, μεριμνώ. Από δω και ο κηδεμών και η κηδεία. Ακηδία σημαίνει αμέλεια, αφροντισία. Κατά την «Κλίμακα» του αγίου Ιωάννου του Σιναϊτου, «ακηδία εστί πάρεσις ψυχής και νοός έκλυσις, ολιγωρία ασκήσεως, μίσος του επαγγέλματος…». Δηλαδή, παράλυση της ψυχής και ατονία του νου, αδιαφορία για την άσκηση και μίσος για τις υποσχέσεις που έδωσες…).

Πυρκαγιές - Λιγνίτης - Περιβάλλον?? "Σωστά δέντρα"

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 
Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά είναι ιδιαίτερα θλιβερό το φαινόμενο η κοινωνία μας -και ειδικά ένα κριτικό μέρος της όπως οι ακαδημαϊκοί ή οι δημοσιογράφοι- να αναρωτιέται ακόμα για τις αιτίες της καταστροφής της χώρας και τις ευθύνες των κυβερνήσεων.

Μετά από το 1998 (επί Σημίτη-Τζουμάκα) που η Δασική Υπηρεσία:

- αποκλείστηκε από την δασοπυρόσβεση μέσα στο φυσικό της χώρο, το δάσος,

- αποψιλώθηκε δραματικά σε προσωπικό όλων των βαθμίδων

- και ουσιαστικά εξαναγκάστηκε σε εγκατατάλειψη της διαχείρισης λόγω έλλειψης (ή άρνησης?) των αναγκαίων κονδυλίων

καταγράφουμε 222 νεκρούς συμπολίτες μας, 19.000.000!!! στρέμματα καμμένες εκτάσεις δασικών οικοσυστημάτων και μερικές χιλιάδες καμμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Το χωράει αυτό ο νους λογικού ανθρώπου?

Παράλληλα τα έξοδα της Δασοπυρόσβεσης τουλάχιστον εικοσαπλασιάστηκαν (αν και όλα αυτά τα χρόνια η Πυροσβεστική ποτέ δεν δημοσίευσε έναν αναλυτικό απολογισμό εξόδων για την δραστηριότητα αυτή).

Δεν υπάρχει κεραυνός εν αιθρία! Όλα εξηγούνται.

 


Ο ΥΕΘΑ για την έπαρση και υποστολή σημαίας στις εθνικές επετείους και αργίες


Οἱ λαοί τούς ζητοῦσαν ψωμί καί οἱ ΗΠΑ τούς προσέφεραν «δημοκρατία»!


Βόρειος Εύβοια

  του Καθηγητή Ηλία Σταμπολιάδη, Μηχανικού Μεταλλείων, Μεταλλουργού, Μέλους του ΙΗΑ

Τις ημέρες αυτές πολύ θόρυβος γίνεται για τα αίτια, τις ευθύνες και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι προφανές ότι υπάρχει σύγχυση και πολιτικές εκατέρωθεν σκοπιμότητες που όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά δεν συνεισφέρουν στην επωφελέστερη για τον τόπο λύση των προβλημάτων.