Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ο Πρ. Παυλόπουλς μιλά για το “εθνικό μας οικοδόμημα” – Ομιλία για τη θυσία του Αθ.Διάκου

 


Μιλώντας κατά τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 και την θυσία του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, τον οποίο οργάνωσε η Κοινότητα Αθανασίου Διάκου-Δήμος Δελφών -με θέμα «Αθανάσιος Διάκος, ο εμβληματικός Εθνομάρτυρας της Εθνεγερσίας του 1821, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Τα ορυκτά του 1 τρις των “χαριτωμένων” πια για τη Δύση Ταλιμπάν

  Γράφει η ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ*

Άκου Ανθρωπακο

Είναι η κλιματική αλλαγή…

Οι Ταλιμπάν περπατούν πάνω σε ορυκτά αξίας 1 τρισ. δολαρίων τα οποία χρειάζεται απεγνωσμένα ο πλανήτης και οι τιτανοπλούσιοι, βεβαίως βεβαίως, οι οποίοι πιέζονται από τις  λέσχες τους. Αυτοί οι τιτανοπλούσιοι ” ανθρωπιστές” που μας σώζουν – με το αζημίωτο –  και η ανθρωπότητα νιώθει ευγνωμοσύνη . Αυτοί  που μόλις αλλάξουν προσανατολισμό οι εταιρείες τους, λες “Ωχ μάνα μου” !!

Η αναβάθμιση της Τουρκίας μην “πληρωθεί” από ΗΠΑ και Γερμανία στο Αιγαίο

 

 Γράφει ο  Γιώργος Σπ. Τσιτσιλιάνος

” Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας λόγω του Αφγανιστάν πιθανόν να επηρεάσει τα εθνικά μας συμφέροντα “ 

Ζούμε σε ένα συνεχές μεταβλητό πεδίο παρεμβολών, όπου η χώρα είναι υποχρεωμένη να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει αυτά που κρύβονται πίσω από τις ” κουρτίνες” των εξελίξεων για να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα.Κάποτε,τον παλιό καιρό, μιλούσαμε για ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στελεχωμένο από τα κατάλληλα άτομα,ωστόσο αυτό έμεινε στα χαρτιά,γιατί από ότι φαίνεται ο πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να τα  γνωρίζει όλα! Που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων! Δεν μας ξεφεύγει τίποτα και όλα τα διαχειριζόμαστε τέλεια! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες περιουσίες!

Το Δημοκρατικό Πολίτευμα Απαιτεί Πολίτες Ορθά Πληροφορημένους                             

 Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Σήμερα θα καταθέσω εδώ στο αγαπημένο blog αυτό που αισθάνομαι την αδήριτη ανάγκη να κάνω, όπως θέλω να πιστεύω και οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες, δηλαδή να προσθέσω στον στίχο του ποιητή που επισημαίνει «η Ελευθερία απαιτεί αρετή και τόλμη» ότι ο Δημοκρατικό Πολίτευμα απαιτεί δυο ακόμη προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά:

οι πολίτες να είναι ορθά πληροφορημένοι και, 

να διαθέτουν ικανότητα ευθυκρισίας…

     Δημοκρατικά Πολιτεύματα, αυθεντικά ή κατά επίφαση, έχουμε στον 21ο αιώνα στις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ και φυσικά στη γενέτειρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ελλάδα, αλλά το ερώτημα ήταν και παραμένει εάν υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε στο Δημοκρατικό Πολίτευμα να συνεχίζει να υπάρχει...

     Τολμώ σήμερα την πρόσθεση των δύο παραπάνω προϋποθέσεων στο μεστό νοήματος    στίχο του ποιητή δηλώνοντας ότι το Δημοκρατικό πολίτευμα απαιτεί ορθά και καλά πληροφορημένους πολίτες που διαθέτουν την ικανότητα της ορθής αξιολόγησης δεδομένων και καταστάσεων και ευθυκρισία!.

Αφγανούς πρόσφυγες φέρνουν οι ΗΠΑ σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια