Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Οχι, Στέφανε, δεν είναι δικαίωμά σου ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω μια αμηχανία. Πώς να αντιμετωπίσει κανείς τον Στέφανο Τσιτσιπά; Σαν έναν 23χρονο –τον Αύγουστο του ’98 γεννήθηκε– ή σαν τον τρίτο καλύτερο τενίστα του κόσμου; Σαν έναν από εμάς –στην Καρδίτσα γεννήθηκε– ή σαν έναν πολυεκατομμυριούχο υπεραθλητή που ζει στο Μόντε Κάρλο; Είναι και αυτές οι ιαχές με το όνομά του που ακόμη ηχούν στα αυτιά μου. Ακου τώρα! Οι Ελληνες –που μέχρι χθες μπέρδευαν τη ρακέτα του τένις με την ηλεκτρική κουνουποσκοτώστρα που πουλάνε στα πανηγύρια– να τρέχουν να πιάσουν θέση να δουν τον Στέφανο να νικάει.

Ο Ερντογάν παζαρεύει με τους δυτικούς για το προσφυγικό και αγοράζει νέα “παρτίδα” S-400 από τη Ρωσία

 

 Η κατάρρευση του “δυτικού οικοδομήματος” στο Αφγανιστάν, προκάλεσε και την οριστική κατάρρευση του “αφηγήματος” που επί μήνες παρακολουθούσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες από σχολιαστές, αναλυτές και καθηγητές, περί “απομόνωσης του τουρκικού καθεστώτος”.

Ο Ερντογάν πριν ακόμη προκύψει η κατάρρευση του αφγανικού στρατού χωρίς μάχες και πριν η Ταλιμπάν επικρατήσουν είχε έρθει σε συνεννόηση με τον Αμερικανό πρόεδρο προσφέροντας του την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ.