Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Γενοκτονία των Ποντίων: Το τουρκικό έγκλημα και ο ρόλος της Γερμανίας

 

*Της Αντιγόνης Ιωαννίδου απο το militaire.gr

Εικοσιδύο χρόνια έχουν ήδη περάσει από την ιστορική εκείνη ημέρα του 1994, κατά την οποία η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωνε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ημερομηνία αυτή επελέγη τότε , διότι μια τέτοια αποφράδα ημέρα, τη 19η Μαΐου του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ πασάς, που αργότερα επονομάστηκε Ατατούρκ, αποβιβαζόταν στη Σαμψούντα και άρχιζε από εκεί το αποτρόπαιο έργο του: την εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού, τη βίαια εξαφάνισή του από τις ιστορικές του κοιτίδες και τον αιματηρό τερματισμό μιας παρουσίας τριών σχεδόν χιλιετιών στην περιοχή του Ευξείνου.

Απίστευτος Λαβρόφ! Κοινή μας γιορτή η ελληνική εθνεγερσία!

  Η επέτειος των 200 χρόνων του Ελληνικού Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα αποτελεί, χωρίς υπερβολή, κοινή μας εορτή!

 Γιατί η Ρωσία ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση και την εδραίωση της Ελλάδας ως κράτους.

Προς το παρόν εκτός προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι νεοτέρας… Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να “αγγίξει” προς το παρόν αυτές τις επαγγελματικές ομάδες, έχοντας βάλει απέναντι της ήδη πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών. Το “δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο” βέβαια, είναι κάτι σχετικό αφού με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επί της ουσίας το κάνει υποχρεωτικό . Ποιος εργαζόμενος και ποιος φοιτητής μπορεί να αντέξει για πολύ το κόστος των τεστ που υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει κάθε εβδομάδα για να μην επιλέξει τη λύση του εμβολίου. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και το χειρότερο είναι ότι βάζουν όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ξανά στο ίδιο τσουβάλι. Η κυβέρνηση είτε δεν θέλει να καταλάβει είτε δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία. Γι΄ αυτό και έβαλε μετά από τη ταμπέλα “ψεκασμένος” την ταμπέλα “αντιεμβολιαστής” σ΄. όλους τους πολίτες που δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί για την ασφάλεια των εμβολίων. Θα πειστούν μέσω των διάφορων τιμωριών και της απομόνωσης πιστεύουν στην κυβέρνηση; Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί ότι μέσα στις ίδιες οικογένειες, στις ίδιες παρέες, υπάρχουν πολίτες που έσπευσαν να εμβολιαστούν και άλλοι που ακόμη δεν το έχουν αποφασίσει. Σ΄ αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει ανακοινώσεις που κάθε άλλο παρά βοηθούν στην εκτόνωση της κατάστασης. Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν και με αυτά τα μέτρα διαπιστώσει ότι οι πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν επιμείνουν στην άποψη τους; Θα τους κλείσει στα σπίτια τους όπως στην Κίνα; Δεν είναι εύκολη η λύση του προβλήματος. Αλλά γι΄αυτό και δεν σηκώνει εύκολες και επιπόλαιες λύσεις. https://www.militaire.gr/

  Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Στο Αφγανιστάν που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, τις σφαγές, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τις λεηλασίες και τους βιασμούς ανυπεράσπιστων γυναικών, στην χώρα που κυρίαρχη ο φόβος και η απόγνωση όσων είναι ιδεολογικά αντίθετοι με τους Ταλιμπαν και  κατευθύνονται αλλόφρονες στα σύνορα και το αεροδρόμιο της Καμπούλ αναζητώντας τρόπους διαφυγής, όσο κι αν φαίνεται σαν παραμύθι, υπάρχουν ολόκληρα χωριά με… Έλληνες, απογόνους στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου. 

Ανθρώπους υπερήφανους για την ελληνική καταγωγή τους και με άσβεστη τη μνήμη -ύστερα από 20 και πλέον αιώνες- της προσωπικότητας του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Κι αν δεν λειτουργήσουν οι “τιμωρίες” στους ανεμβολίαστους τι θα κάνει η κυβέρνηση;

 


 
Προς το παρόν εκτός προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι νεοτέρας…

Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να “αγγίξει” προς το παρόν αυτές τις επαγγελματικές ομάδες, έχοντας βάλει απέναντι της ήδη πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών.

Το “δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο” βέβαια, είναι κάτι σχετικό αφού με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επί της ουσίας το κάνει υποχρεωτικό .

“Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει άμεσα να καταργηθεί”-Πρ.Εμφιετζόγλου

 


 

Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«Ουδείς χειρότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος»

Οι Σκοπιανοί επαληθεύουν αναίσχυντα και τάχιστα τη γνωστή ρήση.

Και τι δεν τους δώσαμε! Το ιερό όνομα της Μακεδονίας, τη γλώσσα, τα εμπορικά σήματα και κάθε φύσεως άλλες χαριστικές παροχές. Τους βάλαμε στο ΝΑΤΟ και απασχολούμε τα F16 μας να κάνουν βόλτες στον εναέριο χώρο τους. Τους υποσχεθήκαμε ακόμη ότι θα τους βάλουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΗΠΑ – Παγιδευμένες στην πιο θεαματική γεωστρατηγική εκφυλιστική διεργασία της μετα-αυτοκρατορικής εποχής

  


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν τροφοδοτούν μεταξύ άλλων και έναν ορυμαγδό ερμηνειών που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία…

Οι πάντες επιχειρούν να ερμηνεύσουν για λογαριασμό των Αμερικανών το πρωτοφανές όσο και απόλυτο στρατηγικό φιάσκο, το οποίο δεν υπήρξε μονάχα ταπεινωτικό για την καταρρέουσα Υπερδύναμη, αλλά έρχεται να επισφραγίσει και τυπικά την οριστική και αμετάκλητη αποκαθήλωσή της από την πλανητική πρωτοκαθεδρία.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους -Τι ισχύει για rapid test, εστίαση, μάσκες