Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021

ΓΡΑΜΜΟΣ – ΒΙΤΣΙ (ΜΝΗΜΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚAI OΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ)


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
            -Επειδή! Σήμερα συμπληρώνεται, άλλος ένας επετειακός χρόνος (29 Αυγούστου 1949), από το τέλος του Ελληνικού αλληλοσπαραγμού, θα ήθελα για άλλη μία φορά, με  λίγα λόγια  σταχυολογώντας τα παρακάτω να επισημάνω την ιστορική αδικία που συνεχίζει να επαναλαμβάνεται στην μνήμη των υπερασπιστών της Πατρίδος μας της περιόδου 1946-1949. Οι οποίοι με την θυσία τους απέτρεψαν τους τότε ξενοκίνητους πλανεμένους κομμουνιστές της πατρίδος μας, καθώς και τους συνοδοιπόρους των ομόρων κρατών, να πραγματοποιήσουν τα καταχθόνια σχέδια εκείνων… που μεθόδευαν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό του λαού μας.
            -Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου η ανάξεση πληγών του παρελθόντος κρίνω σκόπιμο, χωρίς μίσος και πάθος, έτσι απλά ελεύθερα, υπηρετώντας το δίκαιο, να επισημάνω την Ιστορική Αλήθεια, για μια τόσο σημαντική περίοδο (1946-49) της νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδος, κατά την οποία διακυβεύτηκαν η Ελευθερία του Ελληνικού λαού, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας.

«Που πορευθώ;»


             ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 

Ζούμε σε μια αλλοπρόσαλλη εποχή, που χαρακτηρίζεται από την μια μεριά από  την  ιλιγγιώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, των εφευρέσεων και ανακαλύψεων, που εννοείται, ότι στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου και από την άλλη από την καταστρεπτική για το περιβάλλον και τη ζωή ραγδαία κλιματική αλλαγή, τους νεοφανείς θανατηφόρους ιούς, τις διάσπαρτες στον πλανήτη πολεμικές συρράξεις και απειλές,  την πείνα, τον εκπατρισμό  και την ανείπωτη δυστυχία που μαστίζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Την στιγμή που οι μετρημένοι στην υφήλιο διάσημοι πλουτοκράτες δαπανούν δισεκατομμύρια δολαρίων για ένα ολιγόλεπτο ταξίδι αναψυχής στο διάστημα χιλιάδες μικρά παιδάκια πεθαίνουν καθημερινά ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες.

Φέρνει λύσεις για τα εξοπλιστικά ο Μενέντεζ ή “καθρεφτάκια” των 60 εκ. δολαρίων το χρόνο;


 
Το δέντρο που κατέρρευσε στο εστιατόριο των Αθηνών όπου δειπνούσαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάϊατ με τον  γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του Κογκρέσου, μπορεί να ΄ναι γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ. Δεν γνωρίζουμε αν οι προληπτικοί θα ερμηνεύσουν την πτώση του δέντρου στη τέντα του εστιατορίου ως “κακό οιωνό” για την επίσκεψη Μενέντεζ στην Αθήνα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι όμως που κάνουν πολλούς να ΄ναι επιφυλακτικοί για την επίσκεψη του φιλέλληνα γερουσιαστή. Το ενδεχόμενο να φέρνει μαζί του “καθρεφτάκια” που θα κοστίζουν 60 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο είναι ένα ενδεχόμενο!

Αναμένεται Ανασχηματισμός! Ε, και;

    Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

                                            

     Τελευταίο Σαββατοκύριακο του «καυτού» (με όλες τις σημασίες του όρου)  Αυγούστου, τελειώνουνε οσονούπω οι διακοπές για όσους είχαν την οικονομική ευχέρεια να τις κάνουν και άρχισαν να φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για έναν πιθανό επικείμενο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ...

     Αύγουστος του 2021 και έχουμε (εάν έχω κάνει κάποιο αριθμητικό λάθος διορθώστε με) 20 Υπουργούς, 5 Αναπληρωτές Υπουργούς και 29 Υφυπουργούς...

     Όπως θα θυμάστε, και εάν το λησμονήσατε σας το υπενθυμίζω, στην αρχή του πανδημικού 2021 είχαμε ήδη έναν ανασχηματισμό στο αρχικό Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης

Μια καινοτόμα λύση για την πρόληψη των πυρκαγιών Με αφορμή φωτιά από κεραυνό στη Σιθωνία της Χαλκιδικής το Καλοκαίρι του 1989, αρχίσαμε έρευνα, η οποία αποσκοπούσε στην εύρεση των αιτιών, που οδηγούσαν στην οικοπεδοποίηση των δασών. Τότε, σε μια πρώτη μελέτη καταγράφηκαν τα άρθρα εκείνα των νόμων 998/1979 και 1734/1987, που παρά τις σαφείς διατάξεις του Συντάγματος άνοιγαν την Κερκόπορτα στην εκμετάλλευση καμένων εκτάσεων.

Τα προαναφερθέντα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, μέσω των υπό προϋποθέσεις αναδασώσεων (!) που εισήγαγε η νομοθεσία και η τότε πρόταση για αποδοχή οικισμών σε καμένες εκτάσεις, πριν από τις 11 Ιουνίου του 1975 κ.ά. (βλ. π.χ. “εμπρηστικά” άρθρα 34, 35, 38 και 50 του Νόμου 998, και άρθρα 6 και 13 του 1734 κ.ά., ή σχετικό κείμενο μας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 27/8/1989, όπως επίσης και παρέμβαση-βίντεο στη Βουλή αναφορικά με τις «εμπρηστικές προσδοκίες» που προκαλούν οι προσπάθειες κυβερνήσεων υπέρ του αποχαρακτηρισμού καμένων περιοχών:

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ “ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ” ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ ΜΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

 Αφγανός Πρέσβης στην Ελλάδα: «Μας πρόδωσε η Δύση - Θα ξεκινήσει αντάρτικο αν...»»

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ- ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ 20ΕΤΗ ΠΟΛΕΜΟ.-ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
Μανώλης Κοττάκης
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ λέμε τήν μισή ἀλήθεια γιά τίς δραματικές ἐξελίξεις στό Ἀφγανιστάν
Δέν τήν λέμε ὅλη. Προσεγγίζουμε τίς ἐξελίξεις στήν Καμπούλ ὡς τό τέλος μιᾶς κλασσικῆς στρατιωτικῆς ἀναμέτρησης ἡ ὁποία ἔληξε μέ ἧττα τῆς ἐγκλωβισμένης Δύσης. Δίδουμε σέ αὐτή τήν ἧττα ἀναλογίες ἀντίστοιχες μέ τήν ἧττα τῶν ΗΠΑ στό Βιετνάμ. Ἀπό μιά ἄποψη, λογικό. Δέν συμβαίνει κάθε μέρα νά ἀποχωρεῖ τρέχοντας ταπεινωμένος ἀπό ἕνα θέατρο πολέμου ὁ στρατός τῆς ἰσχυρότερης μέχρι στιγμῆς δύναμης τοῦ πλανήτη. Ὡστόσο ἡ ταπείνωση τῶν ΗΠΑ στό Ἀφγανιστάν δέν εἶναι ἁπλῶς μιά στιγμή στήν ἱστορία. Εἶναι μία καμπή στήν ἱστορία.