Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021

O ΧΕΝΡΙ KΙΣΙΝΓΚΕΡ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕCONOMIST ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Πού βαδίζεις Ελλάδα,φιλτάτη πατρίδα μου ;              Αθανάσιος Καραντζίκος,Αντιστράτηγος εα

    Ελλάδα πατρίδα μας, δεν είσαι τυχαία χώρα. Μικρή σε έκταση μα μεγάλη σε Ιστορία και πολιτισμό. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου,εiσαι όμως η Κοιτίδα του πολιτισμού. Χώρα ορόσημο,
 πατρίδα θεών και ηρώων, των σοφών που προσδιόρισαν τις αξίες της ζωής, λίκνο της δημοκρατίας, μητέρα των ιδεών και των πολιτισμοών. Είναι πρόσφατος ο εορτασμός της
 Ολυμπιακής ιδέας στο Τόκιο, μια ακόμη ιδέα που συνελήφθη στην Ελλάδα και έκτοτε πραγματώνεται στον κόσμο μετά τη νεότερη αναγέννησης της πάλι στην Ελλάδα.

Και… εγένετο το πρώτο «καθαρόαιμο» ελληνικό Drone: O «Αρχύτας» της ΕΑΒ και τριών ελληνικών Πανεπιστημίων


Υπεγράφη, σε εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το αντικείμενο του μνημονίου είναι η  έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή τού πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πυρκαγιές – Η επόμενη μέρα

 


 Με μεγάλη απογοήτευση και εθνική αγανάκτηση παρακολούθησα μέρος της κοκορομαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έγινε στο Εθνικό Κοινοβούλιο που το κατάντησαν κυνοβούλιο.  Ο ένας υπερηφανεύετο ότι ναι μεν μετρήσαμε στρέμματα αλλά όχι φέρετρα και οι άλλοι τον θεωρούσαν υπεύθυνο  για τις ατέλειες και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού λες και ο κρατικός μηχανισμός δημιουργείται εκ του μηδενός κάθε φορά που ένα κόμμα αναλαμβάνει την κυβέρνηση.