Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

O ΧΕΝΡΙ KΙΣΙΝΓΚΕΡ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕCONOMIST ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Πού βαδίζεις Ελλάδα,φιλτάτη πατρίδα μου ;              Αθανάσιος Καραντζίκος,Αντιστράτηγος εα

    Ελλάδα πατρίδα μας, δεν είσαι τυχαία χώρα. Μικρή σε έκταση μα μεγάλη σε Ιστορία και πολιτισμό. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου,εiσαι όμως η Κοιτίδα του πολιτισμού. Χώρα ορόσημο,
 πατρίδα θεών και ηρώων, των σοφών που προσδιόρισαν τις αξίες της ζωής, λίκνο της δημοκρατίας, μητέρα των ιδεών και των πολιτισμοών. Είναι πρόσφατος ο εορτασμός της
 Ολυμπιακής ιδέας στο Τόκιο, μια ακόμη ιδέα που συνελήφθη στην Ελλάδα και έκτοτε πραγματώνεται στον κόσμο μετά τη νεότερη αναγέννησης της πάλι στην Ελλάδα.

Και… εγένετο το πρώτο «καθαρόαιμο» ελληνικό Drone: O «Αρχύτας» της ΕΑΒ και τριών ελληνικών Πανεπιστημίων


Υπεγράφη, σε εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το αντικείμενο του μνημονίου είναι η  έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή τού πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πυρκαγιές – Η επόμενη μέρα

 


 Με μεγάλη απογοήτευση και εθνική αγανάκτηση παρακολούθησα μέρος της κοκορομαχίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έγινε στο Εθνικό Κοινοβούλιο που το κατάντησαν κυνοβούλιο.  Ο ένας υπερηφανεύετο ότι ναι μεν μετρήσαμε στρέμματα αλλά όχι φέρετρα και οι άλλοι τον θεωρούσαν υπεύθυνο  για τις ατέλειες και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού λες και ο κρατικός μηχανισμός δημιουργείται εκ του μηδενός κάθε φορά που ένα κόμμα αναλαμβάνει την κυβέρνηση.

ΓΡΑΜΜΟΣ – ΒΙΤΣΙ (ΜΝΗΜΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚAI OΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ)


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
            -Επειδή! Σήμερα συμπληρώνεται, άλλος ένας επετειακός χρόνος (29 Αυγούστου 1949), από το τέλος του Ελληνικού αλληλοσπαραγμού, θα ήθελα για άλλη μία φορά, με  λίγα λόγια  σταχυολογώντας τα παρακάτω να επισημάνω την ιστορική αδικία που συνεχίζει να επαναλαμβάνεται στην μνήμη των υπερασπιστών της Πατρίδος μας της περιόδου 1946-1949. Οι οποίοι με την θυσία τους απέτρεψαν τους τότε ξενοκίνητους πλανεμένους κομμουνιστές της πατρίδος μας, καθώς και τους συνοδοιπόρους των ομόρων κρατών, να πραγματοποιήσουν τα καταχθόνια σχέδια εκείνων… που μεθόδευαν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό του λαού μας.
            -Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου η ανάξεση πληγών του παρελθόντος κρίνω σκόπιμο, χωρίς μίσος και πάθος, έτσι απλά ελεύθερα, υπηρετώντας το δίκαιο, να επισημάνω την Ιστορική Αλήθεια, για μια τόσο σημαντική περίοδο (1946-49) της νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδος, κατά την οποία διακυβεύτηκαν η Ελευθερία του Ελληνικού λαού, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας.

«Που πορευθώ;»


             ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 

Ζούμε σε μια αλλοπρόσαλλη εποχή, που χαρακτηρίζεται από την μια μεριά από  την  ιλιγγιώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, των εφευρέσεων και ανακαλύψεων, που εννοείται, ότι στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου και από την άλλη από την καταστρεπτική για το περιβάλλον και τη ζωή ραγδαία κλιματική αλλαγή, τους νεοφανείς θανατηφόρους ιούς, τις διάσπαρτες στον πλανήτη πολεμικές συρράξεις και απειλές,  την πείνα, τον εκπατρισμό  και την ανείπωτη δυστυχία που μαστίζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Την στιγμή που οι μετρημένοι στην υφήλιο διάσημοι πλουτοκράτες δαπανούν δισεκατομμύρια δολαρίων για ένα ολιγόλεπτο ταξίδι αναψυχής στο διάστημα χιλιάδες μικρά παιδάκια πεθαίνουν καθημερινά ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες.