Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Athens Flying Week: Αποζημίωσε και με το παραπάνω τους χιλιάδες θεατές της [pics]

 


Πλούσια ήταν και η δεύτερη μέρα του Athens Flying Week στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, την έδρα των Mirage και μελλοντική βάση των ελληνικών Rafale.

Καραΐσκάκης,οΣτρατάρχης της Ρούμελης

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΟΝ  ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

(Το Γιο Τησ Καλογριασ)

Οι οπλαρχηγοί  της Ελληνικής Επαναστάσεως δεν ήσαν κατηχητόπουλα, αλλά και κατηχητόπουλα να ήσαν, άγιοι δεν θα γινόντουσαν. Μα κι εγώ που μέχρι τα είκοσί μου που ήμουνα κατηχητόπουλο, μετά έγινα διαβολόπαιδο. Πόσο μάλλον οι οπλαρχηγοί που ήσαν μιά ολόκληρη ζωή κλέφτες, αρματωλοί, κυνηγώντας και κυνηγημένοι από τους Τούρκους. Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ιστορικοί που μέμφονται τους οπλαρχηγούς για βάναυσες συμπεριφορές έναντι των Τούρκων, ότι επανάσταση μοιράζοντας σοκολάτες δεν έχει γίνει πουθενά στο κόσμο, ούτε θα γίνει. Οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις είναι από μόνοι τους σκληροί, βάναυσοι και αδυσώπητοι. 

“Οι εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω…”- Κ.Φράγκος, Διαξιφισμοί

  Του Κώστα Φράγκου

Οι εξοπλισμοί εν μηνί Αυγούστω…

  • Δεν έφθαναν στον Αύγουστο οι πυρπολήσεις, οι καύσωνες, η ογκουμένη πανδημία. Είδαν, στον χώρο μας, την Άμυνα, το φως της δημοσιότητας φρικτές καταγγελίες που θύμιζαν, τιτλικά, την επταετία Το άγνωστο παρασκήνιο των Εξοπλισμών, όπως ο Άγνωστος Πόλεμος της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ!
  • Όταν επιμένω, πεισματικά και εμμονικά, ότι επανερχόμαστε στην «κανονικότητα» στον τομέα αυτό μερικοί με ειρωνεύονται. Ιδού, όμως, ότι δικαιώνομαι:

Επετειακή Ομιλία στο χ. Βούρμπιανη στον Γράμμο από τον Δημοσιογράφο Ιωάννη Κουριαννίδη, Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης και εκδότη του Περιοδικού ΄΄Ενδοχώρα΄΄