Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

“Γιατί οι λιγνιτικές μονάδες είναι απαραίτητες”


Γράφουν

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ. ΜΑΚΑΤΟΥΝΗΣ

Σύμφωνα με το Σενάριο Εξέλιξης του Συστήματος Ηλεκτροπαραγωγής (ΕΣΕΚ) της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος 2020-2030 του ΑΔΜΗΕ, θα ενταχθούν στο Σύστημα το χρονικό διάστημα 2020 έως 2028: 1 μονάδα λιγνίτη 660 MW, 4 μονάδες Φυσικού Αερίου συνολικής ισχύος 3.121 MW (με τον μετασχηματισμό της μονάδας Πτολεμαΐδα V) και 5 μονάδες ΥΗΕ συνολικής ισχύος 952 MW. Αντίστοιχα στο ίδιο διάστημα θα αποσυρθούν 15 μονάδες λιγνίτη συνολικής ισχύος 4.564 MW, εξ ων έχουν ήδη αποσυρθεί οι μονάδες Καρδιάς και Αμυνταίου (6 μονάδες) συνολικής ισχύος 1.648 MW.

Η Τουρκία “φτύνει” την ΕΕ κι εκείνη νομίζει ότι βρέχει! Οι τουρκικές κουτοπονηριές…

 

Ο Ούγγρος Επίτροπος Διεύρυνσης της Ε.Ε. με ανάρτησή του ανακοίνωσε την επίσκεψη του στην Τουρκία προκειμένου να συζητήσει τις σχέσεις Ε.Ε. Τουρκίας. Ουδείς όπως από την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. πρόσεξε ότι στη αίθουσα της συνάντησης με αξιωματούχους του τ/ΥΠΕΞ υπήρχε σημαία η οποία στην ουσία παραποιεί τη σημαία της Ε.Ε. παρουσιάζοντας την ως ημισέληνο. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ |

 

Σεπτεμβρίου 2021

e-mail:IHAHellas@gmail.com


.

German Version

English Version

Συμπληρώθηκαν φέτος 80 χρόνια από τότε που η Γερμανία του Χίτλερ εισέβαλε στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου του 1941. Πολλές σφαγές διαπράχθηκαν στη χώρα έως το 1944. Η συνολική μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανήλθε στο 13,5%. Η Wehrmacht κατέστρεψε 1.770 περίπου χωριά στη διάρκεια της Κατοχής, με 131 μέχρι τώρα αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. Σ’ αυτό το επετειακό έτος που διανύουμε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Ο Πρ.Παυλόπουλος μιλά για το διαχρονικό μήνυμα της Εθνεγερσίας του 1821



Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μιλώντας στην Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, με θέμα «Η δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους και οι διεθνείς επιπτώσεις της», επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Η «έκρηξη» της Επανάστασης των Ελλήνων, την 25η Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, σηματοδότησε την αφετηρία του αγώνα τους για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού -ύστερα από τέσσερις, σχεδόν, αιώνες σκλαβιάς- και για την ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Σπύρος Καγιαλές: Ο ήρωας που έκανε το κορμί του ιστό της σημαίας…


    Γεννήθηκε το 1872. Η μητέρα του Μαρία, το γένος Ορνεράκη, ήταν από τα Σφακια. Ο πατέρας του Δημήτρης, καταγόταν από τη Γραμβούσα.
    Ο Καγιαλές καταγόταν από ιστορική οικογένεια. Όλοι οι άνδρες της οικογένειας έλαβαν μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής τους για την Ελευθερία και την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο πατέρας του ήλθε νωρίς, μαζί με την οικογένειά του, από τα Καμπιά και εγκαταστάθηκε στην οδό Λάκων, στη Χαλέπα. Όταν αργότερα εγκαταστάθηκαν εκεί και τα παιδιά του με τις οικογένειές τους, ολόκληρη η γειτονιά αποκλήθηκε «Καγιαλεδιανά».
    Στο Ακρωτήρι ο Σπύρος Καγιαλές υπηρέτησε από την αρχή της Επανάστασης του 1897 μαζί με τους αδελφούς του ΓιώργοΜανώληΑντώνη και Σήφη. Επίσης, έλαβε μέρος στις μάχες του Δρίσκου κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, όπου και πάλι διακρίθηκε για την ανδρεία του και τιμήθηκε με την απονομή ειδικών μεταλλίων και διπλώματος.

Αυτά είναι τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα και λιγότερα ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ



Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΩΝ 500 ΦΙΑΛΩΝ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΑΠΙΤΣΑ.