Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

OI KAΥTEΣ ANATIMHΣEIΣ EΠI NIKHΦOΡOY ΦΩΚΑ

 


Οι ανατιμήσεις των αγαθών δεν είναι καινούργιο ιστορικό φαινόμενο. Παντα συνέβαινε και πάντα η εξουσία προκαλούσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του λαού. 
Αμέτρητα τα παραδείγματα από την ιστορία. Παράπονα ύβρεις, κατάρες, δημόσιες και προσωπικές αποδοκιμασίες στά πολύ υψηλά πρόσωπα (αυτοκράτορες, βασιλείς, πρωθυπουργους κ.λ.π) που δεν λογάριαζαν την κατάσταση του πτωχού λαού.

Έκφραση Συγχαρητηρίων

 


    Αγαπητέ κ. Γιουματζίδη,η Ομάδα 21/Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τα συγχαρητήριά της
 στο πρόσωπό σας και στην Ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας για τον άριστο
και λίαν εύστοχο τρόπο έκφρασης μνημοσύνου στον αποδημήσαντα παγκόσμιο Έλληνα και
 κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θοδωράκη.


  Για την Ο/21 Μ-Θ ο πρόεδρος του ΔΣ 


Αθανάσιος  Καραντζίκος
   Αντιστράτηγος εα

Πύρινο μηνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαιου για τα Σεπτεμβριανά: Είμαστε εδώ, φυλάσσουμε Θερμοπύλες αμετακίνητοι

 


 8/09/2021 

Πύρινο μηνυμα του πατριάρχη Βαρθολομαιου για την 66η επέτειο από τα Σεπτεμβριανά του 1955, των βίαιων, θλιβερών και τραγικών γεγονότων εις βάρος της Ομογενείας, στην Πόλη:

Θεωρούμε ότι πίσω από την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων ευρίσκεται η ίδια εκείνη κακή αλλοίωσις της ελευθερίας μας, η οποία προκαλεί και τα οικολογικά προβλήματα. Ο θρησκευτικός φανατισμός, αυτή η νοσηρή έκφραση της θρησκευτικής πίστης, και το «σύμπλεγμα του ανθρωποθεού», ο νέος προμηθεισμός, ο οποίος δεν αναγνωρίζει μέτρα και όρια, αλλά θέλει τον άνθρωπο απόλυτο κυρίαρχο της φύσης, αποτελούν σήμερα την μεγάλη πρόκληση και την φοβερή απειλή για την φύση και τον πολιτισμό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

  

Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα

          www.popsm.gr  popsm2014@gmail.com  τηλ. 23810-20189  κιν. 6977254045

                                                                                                      Αριθ. πρωτ.:  10/2021

                                                                                                                                  Ημερ: 7 Σεπτεμβρίου2021

                                    ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

    Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, θεωρούμε ότι το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον Μίκη Θεοδωράκη, εκτός μουσικής, είναι η δημοσιοποίηση της ομιλίας του στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, κατά της «συμφωνίας των Πρεσπών».  

“Έχουμε φθάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή στα ελληνοτουρκικά”- Κ.Γρίβας καθηγητής ΣΣΕ (VIDEO)

 


 

“Έχουμε φθάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή στα ελληνοτουρκικά”, λέει χωρίς περιστροφές ο καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ Κώστας Γρίβας, μιλώντας στο Contra Channel και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ποιος ασχολείται μ΄ αυτά τα θέματα στην Αθήνα; Η κυβέρνηση ασχολείται με “επικοινωνιακούς ανασχηματισμούς” με “μεταγραφές” , δημοσκοπήσεις και άλλα πολλά . Για τα ελληνοτουρκικά δεν λέει κουβέντα και ανέχεται τα πάντα. Ακόμη και την εκμετάλλευση του Αιγαίου από τουρκικά αλιευτικά, όλο το καλοκαίρι.

“Δεν είναι αναπόφευκτη μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας” υποστηρίζει ο Πάϊατ

  Στο κοινό στρατηγικό όραμα ΗΠΑ-Ελλάδας αλλά και στον αυξανόμενο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε πάνελ της δεξαμενής σκέψης «Center for European Policy Analysis» (CEPA) στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι η Ελλάδα αναδύθηκε σε έναν κρίσιμο σύμμαχο των ΗΠΑ στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που, όπως είπε, αποτελεί μέρος του νέου παγκόσμιου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μια χώρα που αποτελεί θετικό παράδειγμα, με δεδομένο ότι έχει αποδείξει ότι επενδύει σε σχέσεις συνεργασίας μέσα σε μια ευρεία γεωγραφικά περιοχή.

Το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος των πολέμων κατά της τρομοκρατίας

 

Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Έκπληκτη η ανθρωπότητα παρακολούθησε την  ταπεινωτική και  εσπευσμένη αποχώρηση της υπερδύναμης (ΗΠΑ) και των συμμάχων τους από το Αφγανιστάν, μια αποχώρηση που ισοδυναμούσε με παραδοχή ήττας και η οποία μας προβληματίζει για πολλούς λόγους. Όπως το ότι  μια χώρα παραδόθηκε αμαχητί από τους επικυρίαρχους στα χέρια αυτών που εναντίον των έγινε η επιχείρηση του 2001, δηλαδή σε αυτούς που

Yassu Vre Theodorakis!

 

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή: Ο τίτλος του άρθρου ανήκει στον 82χρονο σήμερα Ali Sirmen, εγγονό του Τούρκου συνθέτη κλασικής μουσικής και βιολιστή Sadi Işılay και δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 1986 στην  εφημερίδα Cumhuriyet. Όχι με το όνομα του συντάκτη του άρθρου, αλλά με το ψευδώνυμο Samim Lütfü, γραμμένο μέσα από την φυλακή Sağmalcılar όπου κρατείτο τότε για την δίκη Baris Derneyi (γνωστή σαν μία από τις πιο σημαντικές δίκες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980).