Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεχνάμε τις νέες φρεγάτες και παίρνουμε 2 συν 2 Ticonderoga από τις ΗΠΑ- Το παρασκήνιο…

 


 

Η “ενδιάμεση λύση” των Ticonderoga που προωθούν οι Αμερικανοί για τον ελληνικό Στόλο, γίνεται “μόνιμη” και θα παρουσιαστεί ως “εκσυγχρονισμός και ενδυνάμωση του ΠΝ”. Για όσους έχουν την άποψη ότι “από το τίποτα καλά είναι και τα Ticonderoga”, ή για όσους θεωρούν ότι “το μέγεθος είναι αυτό που μετράει”, ίσως η λύση να είναι ικανοποιητική.

Οι Αμερικανοί “προσφέρουν” 2 συν 2 πλοία αυτού του τύπου με τη μέθοδο λίζινγκ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την Ελλάδα και μία “υπόσχεση” για αμυντική συνδρομή προς την Ελλάδα , αν ποτέ χρειαστεί. 

Μέτρα κατά της Τουρκίας για τα Βαρώσια ζητούν Αμερικανοί βουλευτές από τον Γκουτέρες

 

 

Με μία κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να λάβει απτά μέτρα εναντίον της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Τη διακομματική επιστολή υπογράφουν 19 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά εργαλεία που διαθέτει για να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τις συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου.

Όπως σημειώνουν οι Αμερικανοί βουλευτές, «χαιρετίζουμε την καταδίκη εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτής της απαράδεκτης αλλαγής του καθεστώτος (των Βαρωσίων) από την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και σας παρακαλούμε να στείλετε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».

Η επιστημονική αλήθεια για τις πυρκαγιές – Το viral άρθρο του Νίκου Μάργαρη επίκαιρο ξανά Ο Νίκος Μάργαρης, που έφυγε από την ζωή πριν 8 χρόνια, διετέλεσε ακαδημαϊκός δάσκαλος στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΠΘ όπου εξελέγη Διευθυντής Τομέα Οικολογίας στα 35 του.

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση του Τμήματος Περιβάλλοντος, με σκληρή δουλειά και επιμονή.

Υπήρξε διευθυντής επί 14 χρόνια του ελληνικού National Geographic και πολλών άλλων εκδόσεων.

Ο καθηγητής είχε  γράψει στην εφημερίδα «Το Βήμα», την Κυριακή 16 Μαΐου 1999 ένα κείμενο για το φαινόμενο των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Το κείμενο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο όλα αυτά τα χρόνια και, σίγουρα, δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα εκείνες και εκείνους που θεωρούν τις εξουσίες των χωρών αποκλειστικές υπεύθυνες για τις επί μέρους καταστροφές τους.