Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

“Η σιωπή των εξοπλισμών, το βουβό ΥΕΘΑ κι ένας…κεραυνός εν αιθρία”! Κ. Φράγκος στους Διαξιφισμούς

 Διαξιφισμοί  

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

  • Η Κυβέρνηση, δυστυχώς γι’ αυτή και τους πολίτες, υπέστη ένα δυνατό οικονομικό σοκ από τις πυρκαϊες. Το κτύπημα αυτό, μαζί με άλλα που ακολουθούν και την συνεχιζόμενη πανδημία την έχει γονατίσει.
  • Οι κρατούντες, συνεχίζουν με ενθουσιασμό την πολιτική των αποτυχόντων προκατόχων τους, χρεώνονται και εφαρμόζουν ψηφοθηρική πολιτική. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταμετρήσεις έχουν φθάσει το Δημόσιο χρέος στα 215% των ΑΕΠ (ΣΤ Μάνος 07/07) γεγονός που οδηγεί, πρακτικά, στη χρεωκοπία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας για τα 80 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών

 


\


Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας με αφετηρία και τερματισμό στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Αθλητές από όλη την Ελλάδα διέσχισαν μια ιστορική διαδρομή 64 χλμ ανάμεσα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά που βρίσκονται στο όρος Κερκίνη (Μπέλλες). Ο αγώνας θα διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την επική Μάχη των Οχυρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

Παζάρι μέχρι το πάρα ένα για τις αμερικανικές βάσεις


 Διαπραγμάτευση σε τεχνικό και διπλωματικό επίπεδο μέχρι την τελευταία στιγμή θα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου η νέα τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ να περιλαμβάνει και χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν ευθέως την Αθήνα, όπως η χρήση νέων τοποθεσιών από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις (Ε.Δ.). Η «τελευταία στιγμή» θα είναι η 14η Οκτωβρίου, καθώς, όπως σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τότε ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να υπογράψει την MDCA.

Η νέα μάχη της Ομογένειας των ΗΠΑ: Μετά τους S-400 και τα F-35, στοχεύει τώρα τους “Γκρίζους Λύκους” του Μπαχτσελί

 


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν οι ακτιβιστές της Ομογένειας. Είναι οι ίδιοι που πέτυχαν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας -στη βάση του νόμου CAATSA- για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Είναι οι ίδιοι που κατάφεραν να ακυρωθεί η συμμετοχή της κατοχικής δύναμης στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35.

‘Όπως είναι ήδη γνωστό, κατατέθηκε στην αμερικανική Βουλή, στο πλαίσιο του νόμου για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (National Defense Authorization Act – NDAA), μία τροπολογία που καλεί να χαρακτηριστούν οι «Γκρίζοι Λύκοι» ως τρομοκρατική οργάνωση.

Συμπεράσματα Α΄ Συνεδρίου Επιτροπής Ελληνισμού

  

Το πρώτο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού με τίτλο «Ο ελληνισμός σε αντεπίθεση», το οποίο διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη (Μακεδονία Παλλάς, 7-8 Αυγούστου 2021) συζήτησε σχετικά με τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και κατέληξε ομόφωνα στα πιο κάτω:

  1. Πρώτιστη αξία για εμάς έχει το ελληνικό έθνος, επομένως ο ελληνισμός είναι η προτεραιότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ όλων των συλλογικοτήτων που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τις αξίες του ελληνισμού, μιας και το ελληνικό κράτος δεν εργάζεται αποτελεσματικά και επαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ σημαντική είναι η οργάνωση του ελληνισμού της διασποράς αλλά και η προσέγγιση των φιλελλήνων όλης της υφηλίου.

Γιατί έκατσαν να ακούσουν το παραλήρημα του ΚΚΕ, στην κηδεία του Μίκη;


Στη χώρα των θαυμάτων, έγινε κι αυτό. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας της Ελλάδος, συλλειτούργησε σε αυτήν την άτυπη κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, με τον εγχώριο Αρχιεπίσκοπο της κομμουνιστικής θρησκείας, μέσα σε ένα σκηνικό συναίνεσης της εκκλησίας, του σφυροδρέπανου, του αθεϊσμού και όλου του πολιτικού φάσματος.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!    (Με πυρήνα Στρατιωτικούς ε.α. & Τεχνοκράτες)

          (Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

                 www.syndesmosee.org

 

                                                                                                              Αθήνα,  14  Σεπ. 2021

 

         Ακούσαμε με ενδιαφέρον την ομιλία του πρωθυπουργού στη  Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το βράδυ της 11ης Σεπ. 2021, καθώς και την συνέντευξή του την επομένη.  Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν μια συναινετική παρουσία.  Αναφέρθηκε στη δρομολόγηση σημαντικών έργων, πρακτικών, προοπτικών και παροχών  που αν πραγματοποιηθούν  θα αναβαθμίσουν το μέλλον της Χώρας μας. Είναι αυτά  που πραγματικά χρειάζεται η Πατρίδα μας.  Δεν έγινε ουσιαστική αναφορά στα Εθνικά Θέματα (Συμφωνία Πρεσπών – Κυπριακό – Ελληνοτουρκικές σχέσεις) στα οποία διαφωνούμε κάθετα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

         Η πραγματοποίηση των όσων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη  ΔΕΘ  απαιτεί  σημαντικά κεφάλαια . Αρκετά από αυτά θα δρομολογηθούν μέσω ΕΣΠΑ, κάποια άλλα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.  Όμως εδώ διαμορφώνεται  ένα μεγάλο ερώτημα  τα κεφάλαια αυτά επαρκούν  για την πραγματοποίηση των σχεδίων της Κυβέρνησης;  Από μία γρήγορη μελέτη διαπιστώνεται πως  πιθανότατα δεν  φθάνουν. 

Προβληματίζει η πρωτοβουλία «Σουσλόφ» για την Κύπρο


Μια νέα «Επιτροπή Κυπριακής – Ελληνικής Φιλίας και Συνεργασίας», την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας υπογράφουν σαράντα επώνυμοι Κύπριοι και Έλληνες (από συνδικαλιστές, δημοσιογράφους μέχρι καλλιτέχνες, καθηγητές και … πρώην υπουργούς), φιλοδοξεί να «συνεισφέρει» στην λύση του Κυπριακού προβλήματος που δημιουργήθηκε από το 1974 με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% περίπου του Κυπριακού εδάφους, τον μαζικό εποικισμό του τουρκοκρατούμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγκατάσταση τουρκικών βάσεων κ.α.π.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΕΠΤΟΜΕΝΟΙ-ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ!

.......................................................

Φίλτατε Ιωάννη,

Συμφωνώ εν πολλοίς με όσα μου γράφεις. Συνοπτικά ο Μ.  Θεοδωράκης
υπήρξε: Κομμουνιστής του κερατά 1942... 1975, αρχηγός των Λαμπρά-
κηδων 1961...1973. Επί Κυβερνήτου Ιω. Μεταξά στην Νεολαία του!!!
Μετά την στρατιωτική Επταετία, σε συνδυασμό με την επιθυμία του
απόλαυσης της καλλιτεχνικής επιτυχίας του, θέλησε να γίνει
λιγότερο κομμουνιστής και περισσότερο δημοκρατικός με την ΔΥΤΙΚΗ
σημασία και το περιεχόμενο της Δυτ. Δημοκρατίας. Αρχισε να το
παιζει κεντρώος... κεντρο...δεξιός. Ετσι έγινε και Υπουργός
του Κων. Μητσοτάκη και συνομιλητής των Νεοδημοκρατών....
αρχίζοντας από το περίφημο Καραμανλής ...ή... ΤΑΝΚΣ...ΚΑΙ
βέβαια φθάνουμε στον Ομιλητή Θεοδωράκη για τις ατιμίες των
συμμοριτών στις Πρέσπες και αρθρώνει την Αλήθεια (4. Φεβρ.2018)
...από όλους τους Φασισμούς... ο Αριστερόστροφος Φασισμός
είναι ο χειρότερος Ολων!!!!! Τα είπε ΟΛΑ.

Μουσουλμανικές μειονότητες


ΠΟΥΤΙΝ 

 Η πιο σύντομη ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν:

 ′′ Ζήστε σαν Ρώσοι στη Ρωσία! Κάθε μειοψηφία, ανεξάρτητα από πού προέρχεται, αν θέλει να ζήσει, να εργαστεί και να φάει στη Ρωσία, πρέπει να μιλήσει ρωσικά και να σεβαστεί τους ρωσικούς νόμους 

 Αν προτιμάτε το νόμο της Σαρία και θέλετε να ζήσετε τη ζωή των μουσουλμάνων, σας συμβουλεύουμε να πάτε εκεί που είναι ο νόμος του κράτους. Η Ρωσία δεν χρειάζεται μουσουλμανικές μειονότητες. 

14η Σεπτεμβρίου: Η ιστορία του Τιμίου Σταυρού – Γιατί μοιράζεται βασιλικός

  

Μία από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες γιορτές της Ορθοδοξίας αποτελεί η 14η Σεπτεμβρίου με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, συμβόλου του Χριστιανισμού. Σε αυτή την εορτή τιμάται το γεγονός της Ύψωσης του Σταυρού μετά την εύρεσή του από την Αγία Ελένη που ήταν η πρώτη Ύψωση στην Ιερουσαλήμ και η δεύτερη Ύψωση του Σταυρού που έγινε στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από 300 χρόνια περίπου από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον θρύλο όταν ο Αβραάμ φιλοξένησε τους τρεις αγγέλους κατά την Παλαιά Διαθήκη, όταν έφυγαν ξέχασαν τα ραβδιά τους. Η γυναίκα του η Σάρα τα πέταξε στη φωτιά για να καούν, αλλά αυτά δεν καίγονταν. Ο Αβραάμ έπειτα από καιρό έδωσε τα τρία μισοκαμένα ραβδιά στον ανιψιό του τον Λωτ και του είπε να τα φυτέψει και να τα ποτίζει με νερό από τον Ιορδάνη.

Πολλά τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί:


Ένας απεσταλμένος της Στάνταρντ Όιλ στη Λωζάνη χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και είπε: «Ήρθαμε εδώ γι ‘αυτές τις καταραμένες τις μειονότητες ή για να φροντίσουμε τα συμφέροντά μας;»

 

«Αυτή η στάση από μέρους της κυβέρνησης της Αμερικής ήταν υπολογισμένη να ωφελήσει τα αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα στην Τουρκία . . .

 

« Νομίζω ότι θα ήταν φρονιμότερο να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας στην φροντίδα για τις ζωές Αμερικανών και την αμερικανική περιουσία . .

 

Έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της εγκληματικής καταστροφής;

 

ο Χόρτον έγραφε: «Μία από τις οξύτερες εντυπώσεις που αποκόμισα από τη Σμύρνη ήταν το αίσθημα της βαθιάς ντροπής, γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος».

Ο Μπλίνκεν έδειξε το “αδύναμο” πρόσωπο της Αμερικής: Κοχλάζει η χώρα με την επιστροφή των Ταλιμπάν (και της τρομοκρατίας)…

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχεται τις επιθέσεις των Αμερικανών γερουσιαστών, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων. EPA, MICHAEL REYNOLDS

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ομολογουμένως, η εμφάνιση του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ενώπιον των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας δεν ήταν καλή.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερικής, ειδικά τα συντηρητικά, χρησιμοποίησαν πολύ άσχημες κουβέντες για να περιγράψουν τις καταθέσεις του στις δύο Επιτροπές, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, άρα το περιβάλλον ήταν «φιλικό». Ακούστηκαν απίστευτα σκληρές εκφράσεις, ακόμα και αυτή περί «προδοσίας», σε σώματα όπου κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί!

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, και Δημοκρατικοί νομοθέτες έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε η Αμερική από το Αφγανιστάν.