Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Για να δώσουμε υπόσταση στο ”Δεν παραχωρούμε τίποτα σε κανέναν”

 

 Γράφει η

Κρινιώ Καλογερίδου

(Βούλα Ηλιάδου)

   Αν εξετάσουμε την ελληνική Εξωτερική πολιτική στα 47 χρόνια της Μεταπολίτευσης απαλλαγμένοι από κομματικούς συναισθηματισμούς, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι οι σταθερές που αποτελούσαν το κεκτημένο των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες κυβέρνησαν την Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τίθενται υπό αμφισβήτηση σήμερα, γιατί στην ουσία τίθεται υπό αμφισβήτηση η ενιαία εθνική στρατηγική που ακολουθούσαν.

   Τίθεται υπό αμφισβήτηση η πολιτική που χάραξαν τα κόμματα αυτά μετά την πτώση της δικτατορίας το ’74 βάσει της οποίας η Ελλάδα εκχώρησε τη δικαιοδοσία της επί θεμάτων Εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) και τις ΗΠΑ πιστεύοντας ότι αυτό θα λειτουργούσε υπέρ της.

“Η ΚΥΠ ήξερε τα πάντα για την εισβολή στην Κύπρο το 1974”! Ο επικεφαλής του κλιμακίου της στην Κερύνεια μιλά…

 

 

Η θλιβερή επέτειος της εισβολής των Τούρκων πέρασε, αλλά η τραγωδία της Κύπρου δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο στις επετείους…

Η κυρία Κλαίρη Αβραμίδη μας υπέδειξε ένα βίντεο από εκπομπή του ΡΙΚ, το 2018. Ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζαμε. Είναι η μαρτυρία του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, απόστρατου συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού.

AUKUS: Γαλλικός θυμός και αμερικανικά παραμύθια

 



Το Ηνωμένο Βασίλειο ενήργησε καιροσκοπικά, με «οπορτουνιστικό τρόπο», ως προς τη συμφωνία που συνήψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την Αυστραλία και είχε αποτέλεσμα να ακυρωθεί συμφωνία της Καμπέρας με το Παρίσι για την προμήθεια στο αυστραλιανό ναυτικό γαλλικών υποβρυχίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, έκρινε γαλλική διπλωματική πηγή χθες Παρασκευή. Η κυβέρνηση του ΗΒ «εντάχθηκε σε αυτή τη συμφωνία με οπορτουνιστικό τρόπο», ανέφερε η γαλλική διπλωματική πηγή.

Θίχτηκαν οι ισλαμολάγνοι !

 


Με τον Μπογδάνο

Θίχτηκαν οι ισλαμολάγνοι αριστεροί και οι νεομαρξιστές του φιλελευθεράτου από την δημοσιοποίηση εκ μέρους του βουλευτού Μπογδάνου των ονομάτων των παιδιών μουσουλμάνων που πάνε σε κάποιο ελληνικό σχολείο.

Κατ' αρχάς στα σχολεία τα ονόματα των παιδιών που φοιτούν είναι αναρτημένα δημόσια έξω από κάθε σχολειό, άρα δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων.
Δεύτερον ο βουλευτής δεν αναφέρει το σχολείο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποια παιδιά αφορά από την απλή παράθεση των ονομάτων όταν με τα ονόματα  Αλη, Μουσταφά, Μοχάμεντ κλπ ονομάζονται σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι.

EUMED9: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία - «Δεν θα επιτρέψουμε νέο 2015»

 



«Μια ειρηνική, σταθερή, ασφαλής και ευημερούσα Μεσόγειος συνιστά στρατηγική προτεραιότητα της Ε.Ε.» επισημαίνουν στην πολιτική διακήρυξή τους οι εννιά ηγέτες που μετείχαν στην 8η Σύνοδο Κορυφής EUMED.

Για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ηγέτες των 9 κάλεσαν όλες τις χώρες της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ε.Ε., στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ


                                                       Δημήτρης Κ. Μπάκας

 

Στο πλαίσιο της σύγχρονης Δημοκρατίας ο πολίτης συνιστά  το θεμελιώδες υποκείμενο και  καθορίζει με τη στάση του, το όραμά του και  την κοινωνική ένταξή του μια ιδεατή Πολιτεία. Ενεργεί, ατομικά και συλλογικά σε δύο θεσμικές διαστάσεις της Δημοκρατίας: Στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος σε επίπεδο κρατικών θεσμών και στο καθημερινό δικαίωμα κάθε πολίτη να προσδιορίζει τις πολιτικές αποφάσεις συνεχώς μέσω της ελεύθερης έκφρασής του. Όχι μόνο στην εκλογική διαδικασία. Στην αρχέγονη μορφή τής άμεσης δημοκρατίας (πόλη- κράτος ) συντρέχει η ταύτιση, άρχοντα και αρχομένου. Ήτοι, ο  πολίτης ήταν ο μόνος παράγοντας εξουσίας.

Η άμεση δημοκρατία κατέστη ανεφάρμοστη για λόγους προφανείς. Στο αμιγές αντιπροσωπευτικό σύστημα η πολιτική λειτουργία του πολίτη, συνήθως, αρχίζει και τελειώνει με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Το πεδίο συνάντησης της εξουσίας και κοινωνίας  είναι η εκλογική διαδικασία. Αυτή η αυτονόμηση εξουσίας έναντι των αντιπροσωπευόμενων  πολιτών, οδήγησε σε εκφυλιστικά φαινόμενα, όπως την επαγγελματικοποίηση της πολιτικής και την αποστασιοποίηση(ακηδία) των πολιτών από το πολιτικό γίγνεσθαι.