Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ένας Αφγανός "Μακεδόνας" μιλά για την Ελλάδα και τον "πατέρα" του Μ.Ανδρόνικο-Ομάρ Σουλτάν

 

Ο Ομάρ Σουλτάν είναι Αφγανός αλλά μιλάει πάρα πολύ καλά ελληνικά. Ήταν από τους πρώτους Αφγανούς που πήρε υποτροφία για να σπουδάσει στην Ελλάδα αρχαιολογία. Ήταν μαθητής του μεγάλου αρχαιολόγου μας Μανόλη Ανδρόνικου, του ανθρώπου που το 1977 ανακάλυψε τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Ο Ομάρ Σουλτάν μιλά για τον Μ.Ανδρόνικο , συγκινείται και τον χαρακτηρίζει πατέρα του: “Μου φέρθηκε σα να ήμουν γιος του”, λέει. Για όλα αυτά τον αποκαλούν Αφγανό Μακεδόνα.

Τα “ανθρωπάκια της Ιστορίας” που δεν πρέπει να κυριαρχήσουν ξανά! Από τη Μ.Ασία στο σήμερα-Π.Αδαμίδης

 

 Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης, νομικός και Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σε μία συνέντευξη που ξεκίνησε με το βιβλίο του “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας” αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε μια συγκλονιστική ιστορική αναδρομή με προβολή στο σήμερα σ΄ ότι έχει να κάνει με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οργή της Αγκυρας για την Διακήρυξη του EUMED9 στην Αθήνα: «Εγκαταλείψτε την»

 

 

«Η Διακήρυξη των Αθηνών»: Όλο το κείμενο που υιοθέτησαν οι ηγέτες της EUMED9 για την κλιματική αλλαγή


Καλημέρα θλίψη

Εβραίος επιχειρηματίας εξηγεί πως έστησαν οι Εβραίοι τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και πως κυβερνούν τον κόσμο.

  

Την αξιοσημείωτη ομιλία ενός σημαίνοντα εβραίου επιχειρηματία και… πολιτικού το 1961 θά έπρεπε, πρώτα, να διαβάσουν όλοι οι Αμερικανικοί πολίτες και δεύτερο, όλοι εμείς, γιατί ανατρέπει τον ισχυρισμό, ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι θα πρέπει να υποστηρίζουμε τους ΕβραίουςΗ Γερμανία και οι “Εβραίοι”
Ο ρόλος των “Εβραίων” στο 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο

Μια ομιλία του Benjamin Η. Freedman sen. – που έγινε το 1961 στο ξενοδοχείο Willard της Washington, D.C. κατ’ εντολήν της τότε πατριωτικής εφημερίδας του Conde McGinley ”Common Sense”