Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ερντογάν από ΟΗΕ: “Διμερής διάλογος για το Αιγαίο και συνδιοκτησία στην Κύπρο”!

 


Μιλώντας από το βήμα το ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο Κυπριακό με το γνωστό κυνισμό του. Σβήνοντας από το αφήγημα του ότι το Κυπριακό προέκυψε από την τουρκική εισβολή επιμένει ότι η μοναδική λύση είναι τα “δύο κράτη” και μίλησε για “συνιδιοκτησία του νησιού”.

Μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι δυνατή μόνο μέσω μιας ρεαλιστικής προσέγγισης”, είπε ο Ερντογάν που έκανε και παράπονα , γιατί τα Ηνωμένα Έθνη δίνουν τη δυνατότητα να ακούγεται ο νόμιμος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κι όχι ο τοποτηρητής του στην κατεχόμενη Κύπρο.

Στις… φωτοβολταϊκές ράγες ανάπτυξης με κίνδυνο αφανισμού της πρωτογενούς παραγωγής μας

 

Γράφει η

Κρινιώ Καλογερίδου

(Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Με την καρδιά μας βαριά ακόμα από τα βάρβαρα χρόνια των μνημονίων και τις σκιές που άφησαν πίσω τους οι παρενέργειές τους στην Οικονομία, την κοινωνία και  τη ζωή του καθένα μας, δεν μπορώ να μη χαίρομαι στο άκουσμα κάθε ευοίωνης είδησης που μας χαρίζει ψήγματα χαράς και αισιοδοξίας για μια πορεία ανάκαμψης στο δρόμο προς την 12η αξιολόγηση της Εθνικής Οικονομίας.

Κι αυτή η χαρά για το καλό της πατρίδας μας μετράει διπλά και τρίδιπλα, γιατί δείχνει τον δρόμο εξόδου της απ’ την μεταμνημονιακή εποπτεία που μας επιβλήθηκε με την λήξη των μνημονίων το 2018.

«Στα σκολειά της προδοσίας» σβήνει η Ελλάδα


Να ξεκινήσω με κάτι που έγραψε ο Φώτης Κόντογλου, που όσο ζούσε ούτε κατουρημένες ποδιές φιλούσε ούτε την διεφθαρμένη εξουσία προσκυνούσε:

«Οι ψυχές των νέων είναι ρημαγμένες από τα άγρια ένστικτα, που τα ανεβάσανε στην επιφάνεια από τα σκοτεινά τάρταρα της ανθρώπινης φύσης, κάποιοι εχθροί του ανθρώπου, κάποιοι πνευματικοί ανθρωποφάγοι, που ανάμεσα τους πρωτοστατεί ένας τρελός λύκος λεγόμενος Νίτσε, μια μούμια σαν παλιόγρια λεγόμενος Βολταίρος, κάποιος ζοχαδιακός Φρόϋντ, κι ένα πλήθος από τέτοια όρνια και κοράκια και νυχτερίδες. Όσοι τους θαυμάζανε, ας καμαρώσουνε σήμερα τα φαρμακερά μανιτάρια που φυτρώσανε μέσα στις καρδιές και στις ψυχές της γαγγραινιασμένης ανθρωπότητας».

Ανενόχλητοι και με… ελληνικό νόμο οι Τούρκοι ψαράδες στα ελληνικά χωρικά ύδατα

 

Τ

Με αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, οι Τούρκοι ψαράδες μπαίνουν ανενόχλητοι στα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς η κίνηση αυτή να αποτελεί ποινικό αδίκημα.

(Πηγή: eurokinissi)

Ανενόχλητα και «με το νόμο» μπορούν να «ψαρεύουν» για λογαριασμό της Αγκυρας, συλλέγοντας παράλληλα κρίσιμες πληροφορίες για την χώρα μας, τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο.

Η Ομογένεια “κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο: “Ευλόγησε” τον Ερντογάν, φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ

  


Η μεγάλη επιβεβαίωση της ιστοσελίδας μας για την απαράδεκτη απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ήρθε από τον ίδιο.

Πέραν του μηνύματος του από τον λογαριασμό του στο Twiter, οι Τούρκοι έστειλαν φωτογραφίες στα μέσα ενημέρωσης που τον εκθέτουν, καθώς εκτός από τον Ερντογάν φαίνεται ότι …”ευλόγησε”και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η στάση του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής είναι επιεικώς απαράδεκτη. Όπως πληροφορηθήκαμε,