Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η συντριβή των Ιεραρχών!

 

Μητρόπολη Πειραιώς: Διευκρινίσεις για το κείμενο κατά του Μίκη Θεοδωράκη


Κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου, αναφέρεται στη διευκρινιστική ανακοίνωση


Διευκρινίσεις έκανε η Μητρόπολη Πειραιώς σχετικά με το προκλητικό κείμενο κατά του Μίκη Θεοδωράκη, που δημοσιεύθηκε λίγες εβδομάδες από τον θάνατό του.  
Σε σχετική ανακοίνωση έκανε το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Πειραιώς, το οποίο αναφέρει ότι τα όσα γράφτηκαν για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς, αλλά ανακοίνωση του γραφείου επί των αιρέσεων και επισημαίνεται ότι πάγια τακτική του Μητροπολίτη «είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του».

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ


Διότι κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να διεκδικήσει νόμιμα, παραπέμποντας τη Γερμανία στο Διθνές δικαστήριο, τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις τεράστιες καταστροφές που μας προκάλεσαν στην υποδομή της Χώρας οι Ναζί, για τις πυρπολήσεις χωριών, για την εκτέλεση συμπατριωτών μας, για την επειστροφή του κατοχικού δανείου και άλλων. 

Διότι ενώ καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν θέλει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δικοί μας οι πολιτικοί ανοίγουν τις αγκάλες τους και τους παρακαλάνε. Το εθνικό είναι να πούν ναί στην είσοδό τους στην Ε.Ε. μετά την εκπλήρωση των εξής όρων: Αποχώρηση άμεσα των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, την άρση το casus belli που έχουν ψηφίσει εάν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια και να σταματήσουν εδώ και τώρα τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος και όχι μόνο.

Διότι βλέπω τον Ερντογάν να αλωνίζει το Ελληνικό Αιγαίο και να αυλακώνει τις Ελληνικές θάλασσες και οι δικοί μας οι πολιτικοί να συνιστούν ψυχραιμία και να μας λένε ότι δεν είναι αυτό που βλέπουμε  ή νομίζουμε .