Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόλογος Βιβλίου

 ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ «ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ» (DE PROFUNDIS) ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΓΟ. 

Αυτό το κείμενο αποτελεί τον πρόλογο του τελευταίου βιβλίου μου, το οποίο αν και από πλευράς ύλης είναι έτοιμο, με άρθρα που έχουν ήδη δημοσιευθεί το 2020, εντούτοις η τεχνική επεξεργασία και η επιμέλεια των κειμένων της έκδοσης, απαιτεί διαδικασίες τις  οποίες, λόγω ηλικίας, δυσκολεύομαι να αντιμετπίσω. Θα προσπαθήσω όμως για ολοκλήρωση των εργασιών, αν δεν προκύψουν εντονότερες δυσχέρειες.

Αυτή η εξιστόρηση προσωπικών δεδομένων και γεγονότων,  θα δημοσιευθεί μόνο στο χρονολόγιό μου και θα σταλεί σε ορισμένους φίλους  του Facebook, οι οποίοι, όπως διαπίστωσα, διαβάζουν πολιτιστικά, ιστορικά και κείμενα πολιτικοκοινωνικού προβληματισμού, με επίκεντρο την Ελλάδα και τους κινδύνους που  ελλοχεύουν και στοχεύουν  την υπαρξιακή διάσταση του ελληνισμού.

Ιδού γιατί ο Ελπιδοφόρος «πουλάει την ψυχή του» στον Ερντογάν


 

Ο θλιβερός Αρχιεπίσκοπος (που έχει αποκλείσει το Ολυμπία στο Twitter, χωρίς φυσικά το Ολυμπία να τον έχει εξυβρίσει ποτέ, αλλά εμείς δεν κρατάμε κακίες) αποκαλύπτεται.

Και η αποκάλυψη αυτή θα πρέπει να προκαλέσει πάταγο στο πανελλήνιο και τον παγκόσμιο ελληνισμό.

Διότι η αποκάλυψη που έκανε πριν από λίγο το newsbreak.gr για το μεγάλο ψέμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και την σκοπιμότητα για την οποία «πουλάει την ψυχή του» στον Ερντογάν,

Ανακοίνωση-κόλαφος από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο κατά Ελπιδοφόρου και Μητσοτάκη

 

«... η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί (σ.σ. τον Μητσοτάκη) για τις συνέπειες»

Με σκληρή γλώσσα και προειδοποιήσεις το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταφέρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν λείπουν τα βέλη και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Περί του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου


του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, Πρέσβη επί τιμή

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη από τον Τούρκο Πρόεδρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ορισμένους κύκλους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είναι Τούρκος υπήκοος, αντιπροσώπευε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έχει κι αυτός την τουρκική υπηκοότητα. Η παρουσία του στην τελετή ήταν απαραίτητη για τη διατήρηση των λεπτών ισορροπιών που υπάρχουν στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και τουρκικής κυβέρνησης.

“Απολογήθηκε” τελικά (με το ζόρι) ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δηλώνει ισχυρή υποστήριξη στον κυπριακό λαό, δεν αναφέρει τη λέξη Τουρκία


 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναγκάστηκε να απολογηθεί υπό το βάρος των φοβερών αντιδράσεων της Ομογένειας, της Ελλάδας και της Κύπρου για την απαράδεκτη παρουσία του στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Παρά την απολογία του ο Αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ αναφέρει ότι είναι η Τουρκία αυτή που εισέβαλε στην Κύπρο και κατέχει μέχρι σήμερα το 40% του εδάφους της. Η απολογία του χαρακτηρίζεται “κοντή”. Όπως μας τόνισαν διπλωματικές πηγές, απέδειξε την “εξάρτησή” του στην Τουρκία.