Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το “πράσινο φως” του Μπάϊντεν για ευρωπαϊκό στρατό!

  Tου Daniel Kochis*

Η κακοσχεδιασμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν έχει ήδη ρίξει μια σκιά στη δι-ατλαντική ασφάλεια, ενεργοποιώντας τα όνειρα ορισμένων στην Ευρώπη για μια ανεξάρτητη αμυντική δύναμη της ΕΕ. Η νέα έμφαση στη στρατηγική αυτονομία και η ενίσχυση των προσπαθειών για μια ευρωπαϊκή άμυνα διαβρώνουν τη σχέση της Ευρώπης με τις ΗΠΑ και υπονομεύουν το ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι το “γαλλικό πακέτο”! 2 Belharra μέχρι το 2025, τι γίνεται με τις κορβέτες

 

 

Ενθουσιασμός επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό με τη συμφωνία για τις φρεγάτες Belharra! Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΝ το “γαλλικό πακέτο” περιλαμβάνει:

•Τρεις συν μία φρεγάτες Belharra με “κλειδωμένη” τιμή για δύο χρόνια.

•Προβλέπεται άκρως ικανοποιητική συμφωνία υποστήριξης των πλοίων. Στο ΠΝ την χαρακτηρίζουν “εξαιρετική”.

•Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γάλλοι δεσμεύονται για παράδοση 2 Belharra μέχρι το 2025.

Ελλάς – Γαλλία, Επιστήμη! Η επιβεβαίωση της προβλεπτικής ικανότητας της Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης-

  Του Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου, Διεθνολόγου 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η εμβάθυνση των Ελληνο-Γαλλικών, συνδυασμένη με την αναβάθμιση της αποτροπής της χώρας μας και την εξέλιξή της σε υποστρατηγική δύναμη της περιοχής, αποτελεί την αυτονόητη αντίδραση έναντι της διακηρυγμένης στρατηγικής της Τουρκίας για ανατροπή του υφιστάμενου status quo και της Συνθήκης της Λωζάννης με κάθε τρόπο.

Για τους καλά διαβασμένους, η εξέλιξη αυτή είχε – τελεολογικά σχεδόν, κριθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ενας μαθητής στο Μαθράκι, ο γιός μου!

 

Αν με ρωτούσαν πριν τέσσερις μήνες, δεν ήξερα ούτε που βρίσκεται, ούτε καν ότι υπάρχει αυτό το μικρό νησάκι δίπλα απ’ την Κέρκυρα, το μικρότερο των Διαποντίων νήσων

Αν με ρωτούσαν πριν πολλά χρόνια ποιο θα ήταν το ιδανικό μέρος για να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου, θα απαντούσα “ένα μικρό νησάκι” και μετά θα γελούσα μια και δεν το θεωρούσα εφικτό.

Έχοντας μεγαλώσει δύο παιδιά μόνη και μεγαλώνοντας ένα τρίτο, αποφάσισα πως ήθελα μια πιο ήρεμη ζωή, πιο ποιοτική, μακρυά από τη βαβούρα της πόλης και τον υπερκαταναλωτισμό. 

ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ