Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ελληνικές Παροιμίες (2)

Τι προβλέπει η ιστορική συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν: Αμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 φρεγάτες

 

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ - Steve Kirimlis

                27  Σεπτεμβρίου, 2021 -  ΓΕΝΙΚΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ


Πολλά τα γεγονότα που εξελίσσονται τώρα τελευταία και μάλιστα με ταχύτητα που δεν σου δίνεται η ευκαιρία ούτε να τα καταλάβεις αλλά ούτε και να τα αναλύσεις , απλώς τα δεχόμαστε όπως μας έρχονται και ελπίζουμε να είναι για το καλό μας. Θα προσπαθήσω να σας δώσω πάλι τις σκέψεις μου σε μερικά από τα γεγονότα που μας απασχόλησαν τώρα τελευταία, τουλάχιστον όπως τα καταλαβαίνω εγώ. Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας ήταν στην Ν. Υόρκη, στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έκανε πολλές επαφές με αντιπροσώπους από πάρα πολλά κράτη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

 

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (Ι.Η.Α./USA)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΤΟΥΣ 2021

Ολοκληρώθηκε ο Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Ελάβαμε 70 ποιήματα στα ελληνικά και 3 στα αγγλικά.  Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (IHA) ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες.

Οι νικητές του  Διαγωνισμού έχουν ως κάτωθι:

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ . "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ"

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ. 

ΠΟΥ ΑΛΥΣΣΩΔΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

(Supplemental Memorandum of Understanding: Greece. Third Review of the ESM Programme . DRAFT - 18 January 2018

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/economy-finance/draft_smou_3rd_review.pdf)

1)  Οι αρχές έχουν ήδη θεσπίσει την κρατική αποζημίωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ - και άλλων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ που ενεργούν υπό την εξουσία του - έναντι νομικών και άλλων δαπανών (συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αμοιβών του δικηγόρου και των προσωπικών χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων) που προέκυψαν από νομικές προκλήσεις, διαδικασίες που ελήφθησαν ή

Το παλιό βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Η Οργή και η Υπερηφάνεια» αποτελεί καταπέλτη για τη σημερινή "θολοκουλτούρα" και τον δήθεν "αντιρατσισμό".

 


Η Οριάνα Φαλάτσι, ήταν Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, γνωστή για την σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη. Οπότε οι τοποθετήσεις της δεν μπορούν, να χαρακτηριστούν ως «μη προοδευτικές».

Απεναντίας, κάποτε αποτελούσε σύμβολο της Αριστεράς και όλων των Προοδευτικών,
(με είτε χωρίς) "εισαγωγικά"...

Ίσως θα πρέπει να υποχρεωθούν Κυβερνητικοί παράγοντες, να διαβάσουν το βιβλίο της «Η Οργή και η Υπερηφάνεια», το οποίο αποτελεί καταπέλτη για την σημερινή "θολοκουλτούρα" και τον δήθεν "αντιρατσισμό". Η Φαλάτσι, με το Ελληνικό αίμα από την Magna Grecia, να της προσδίδει τον χαρακτηρισμό της ασυμβίβαστης, γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της:

Η δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

 


 
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονείται, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, ο Κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη, που ήταν μέλη της γνωστής οικογένειας των κοτζαμπάσηδων της Μάνης (αδελφός και γιός αντίστοιχα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη).

Ο Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα, στις 10 Φεβρουαρίου 1776 και δολοφονήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στο Ναύπλιο, στις 27 Σεπτεμβρίου (με το παλαιό ημερολόγιο)/ 9 Οκτωβρίου (με το νέο ημερολόγιο) του έτους 1831.