Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μπένος: Όσο θα είμαι εγώ εκεί, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια στη Βόρεια Εύβοια

 Θράκη: Ασάφογλου και Ακάρ δυναμιτίζουν το κλίμα στη Θράκη.

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

 

Η ταινία «ο άνθρωπος του Θεού» και οι (επι)κριτές της .

 των Μιχαήλ Α. Βιδάλη και  Αντωνίου Σ. Ανδρεάτου*

Η κινηματογραφική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» που παρουσιάζει τη ζωή του Νεκτάριου Κεφαλά, ευρύτερα γνωστού ως Αγίου Νεκταρίου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, τη συμμετοχή του Μίκυ Ρούρκ και άλλων σπουδαίων ηθοποιών, έχει αναστατώσει κάποιους κριτικούς κινηματογράφου της χώρας μας, γιατί γνώρισε εισπρακτική επιτυχία παρά τα πολύ δυσμενή σχόλια που έγραψαν (1).

Η αποδόμηση μίας ταινίας βάσει ιδεοληψιών δηλοί δύο πράγματα. Πρώτον, παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας και ψυχραιμίας. Και δεύτερον, εμπάθεια και μικροψυχία. Αμφότερα, αποδομούν όποια απόπειρα σύνταξης κριτικής ενός έργου τέχνης.

Ο Πρ. Εμφιετζόγλου υπενθυμίζει στον Ερντογάν το παρελθόν και το παρόν της Τουρκίας

  Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

ΕΕΕ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

«ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ»

Ξεκίνησες φτωχόπαιδο από την φτωχογειτονιά της Πόλης, το Κασίμπασα, που βρωμούσε από τα βυρσοδεψεία… και με την ικανότητά σου κατάφερες να κυβερνάς την Τουρκία, εδώ και είκοσι χρόνια. Βέβαια, σου έμαθε πολλά ο Έλληνας εμποράκος που δούλεψες σαν μπακαλόπαιδο, αλλά αγωνίστηκες με πείσμα και κατάφερες πολλά.

Όλο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια είναι το εξής:

Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας
και η Κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας,
εφεξής αποκαλούμενες «τα Μέρη»,

Υπενθυμίζοντας τους σκοπούς και τις αρχές που περιέχονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,
Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν μία μακρά, στενή, και διαρκή σχέση που βασίζεται σε κοινές αξίες και στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας,

Πάμε Σαχέλ; Τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για “ανάπτυξη δυνάμεων σε θέατρα επιχειρήσεων”


 

Επόμενη αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων; Μη το ψάχνουμε: στο Σαχέλ. Από που προκύπτει; Μα από τη συμφωνία που υπογράψαμε.

Στο κεφάλαιο “Στρατιωτική Συνεργασία” , στην παράγραφο (ι) αναφέρεται ξεκάθαρα: