Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

“Ποια ευγνωμοσύνη για την Τουρκία κ.Μπλίνκεν”; Γράφει ο Δρ Πρ. Εμφιετζόγλου

 

Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ

«Επιστολή προς Υπουργόν ΗΠΑ κ. Μπλίνκεν»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες ημέρες δηλώσατε πόσο αξιόπιστος σύμμαχος είναι η Τουρκία.

Τελευταία, εκφράσατε και την «ευγνωμοσύνη» των ΗΠΑ προς την Τουρκία, για τις ενέργειές της στο Αφγανιστάν και για την συνεργασία σε περιφερειακά θέματα όπως η Συρία, ο Καύκασος και πως είστε μαζί σαν σταθεροί σύμμαχοι. Βέβαια, τα λέγατε τόσο ωραία με τον Τσαβούσογλου ώστε απουσιάσατε από την προ καιρού προγραμματισμένη Σύνοδο 3+1 για τον EAST MED!

Οι ΗΠΑ “νίπτουν τας χείρας τους” για τα ελληνοτουρκικά κι εμείς πάμε να τους δώσουμε επ΄αόριστον αμυντική συμφωνία!

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τη νέα παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo που έγινε από την Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν ως θέση αρχής όλα τα κράτη να επιλύουν θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πρ. Παυλόπουλος υπενθυμίζει σ΄ όσους έχουν ξεχάσει, την εθνική θέση στα ελληνοτουρκικά Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Χίο υπενθυμίζει σ΄ όσους φαίνεται να έχουν ξεχάσει, ποια είναι η μία και μοναδική διαφορά που μπορεί να απασχολεί την Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία.

Ο κ.Παυλόπουλος κάνει την υπενθύμιση με τρόπο σαφή , επισημαίνοντας ότι όσοι μιλούν περί θαλασσίων ζωνών και “διαφορών” κάνουν κακό.

https://www.militaire.gr/Το τουρκικό αίτημα για F-16 block 70 και Viper και η ελληνοαμερικανική συμφωνία!

 

 

Στις 2 Οκτωβρίου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ.Όστιν επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογο του Χ.Ακάρ. 

Συζήτησαν “τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενδυνάμωση της μακράς σχέσης που έχουν Τουρκία και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας” και “για τις ανησυχίες που έχουν οι δύο χώρες ειδικά για τις απειλές από την τρομοκρατία”.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη πολύ μεγάλη αξία που έχει η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ. Κάτι που όπως είπε φάνηκε στη συνεργασία τους στο Αφγανιστάν.

Μετά τις Belharra Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας τώρα! Γιώργος Ρωμανός

 


 

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας – Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

Μετά τις Belharra Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας τώρα! 

H δικαίωση του καθηγητού Ι. Θ. Μάζη

Οι υπογραφείσες στο Παρίσι ελληνογαλλικές Συμφωνίες, 28/9/2021, είναι μόνο η αρχή, καθώς ΟΛΑ τώρα ξεκινούν! Οι Συμφωνίες έχουν βεβαρημένο παρελθόν, λόγω έξωθεν παρεμβάσεων-ακυρώσεων και μέλλον που επιδέχεται «ανατροπές». Οι προμήθειες όπλων αυτομάτως ξεκινούν έναν εξαιρετικά βρώμικο πόλεμο σε πεδίο διεθνώς σεσημασμένων συμφερόντων. 

Η κούρσα για τη διαδοχή Ερντογάν έχει αρχίσει…

  


Του Μιχάλη Ψύλου*

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Το γνωρίζουν οι παροικούντες στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η υγεία του Προέδρου έχει επιδεινωθεί. Το περιβάλλον του ,προσπαθεί να το αποκρύψει με κάθε τρόπο. Φαίνεται άλλωστε και από το βίντεο που κυκλοφόρησε το επικοινωνιακό του επιτελείο , στο οποίο ο 67χρονος Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ.

Ντροπή σας, υποκριτάρες!

 


Γράφει ο Θάνος Τζήμερος 

Από

Βήμα Press

23 Σεπτεμβρίου 2021

Το μήνυμα του Μπογδάνου ήταν απλό. Πιο απλό δεν γίνεται: σε σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, στους είκοσι μαθητές, Έλληνες είναι μόνον οι τρεις. Δεν είναι καινούργια η πληροφορία. Εδώ και χρόνια, οι αυτόχθονες κάτοικοι των περιοχών, κραυγάζουν από απόγνωση και απελπισία, βλέποντας τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε γκέτο Ασιατών και Αφρικανών. Και τι κάνουν οι πολιτικοί; Τίποτε!

Η αριστερά ονειρεύεται καινούργια εκλογική πελατεία, όταν “όλης της γης οι κολασμένοι” πάρουν ελληνική υπηκοότητα και η ΝΔ, καταπατώντας κατά συρροήν τις προεκλογικές της εξαγγελίες, φτιάχνει καινούργιες δομές για να τους «ενσωματώσει».

Ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ που λέει τα σύκα, σύκα και το… Ισλαμαμπάντ, Ισλαμαμπάντ είναι ο Μπογδάνος.

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ

 

Έναρξη υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) ν. 3213/2003 & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) έτους 2021 (χρήση 2020).

 ΘΕΜΑ: Έναρξη υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) ν. 3213/2003 & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) έτους 2021 (χρήση 2020)

Σας ενημερώνουμε ότι η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) 2021, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2020, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31-12-2020, υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ήτοι από 

16-09-2021 έως και 16-12-2021. Τονίζεται ότι μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, επιβαρύνεστε με παράβολο για την υποβολή της οφειλόμενης ΔΠΚ. Ωστόσο, εφόσον έχει υποβληθεί εμπρόθεσμη δήλωση, είναι δυνατή η τροποποίηση της δήλωσης αυτής εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής

Ο γιατρός των φτωχών παιδιών

Δρ. Β. Καρακωστάνογλου στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Πως το Άρθρο 2 της ελληνογαλλικής συμφωνίας για στρατιωτική συνδρομή αφορά ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα

 Ο γνωστός διεθνολόγος εξηγεί όλες τις παραμέτρους για την ουσιαστική έννοια του όρου “επικράτεια”

“Οδιάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες” λένε πάντοτε οι γνώστες των συμφωνιών. Επομένως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποτάθηκε σε έναν ειδικό αναλυτή προκειμένου να αποκρυσταλλώσει την εικόνα της ελληνογαλλικής συμφωνίας, και ιδίως του Άρθρου 2 αυτής σχετικά και με την ειδική έννοια του όρου “επικράτεια”!

Ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Λέκτορας Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει στο μικροσκόπιο το εν λόγω άρθρο της συνθήκης Αθήνας-Παρισίων.

Ποιος είναι ο Στυλιανίδης που είναι κόκκινο πανί για τους Ελληνοκύπριους;

  Ο Νίκος Αναστασιάδης χρεώνει στον πρώην επίτροπο τη στάση που κράτησε τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όταν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποιούσε τις τελικές συναντήσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια καταληκτική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ήθελε να τα βρει η Κύπρος με την Τουρκία και διαφώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτή τη στάση τού χρέωσε ο Κύπριος Πρόεδρος και τον έθεσε στα «αζήτητα». Η απόφαση Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη, όμως, θα προκαλέσει προβλήματα, τα οποία θα είναι δύσκολο να λυθούν.

Μαθράκι: Συγκινητική επιστολή της πρώτης δασκάλας μετά από 21 χρόνια


Ονομάζομαι Ελευθερία Βύζα, κατάγομαι από την Βέροια και είμαι 28 ετών. Ξεκίνησα για το Μαθράκι της Κέρκυρας στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, μετά από την ανάληψη υπηρεσίας μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας την προηγούμενη ημέρα. Είχα προσληφθεί ως αναπληρώτρια δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης, στην περιφέρεια Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και όρισα  το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο Μαθρακίου ως πρώτη μου επιλογή. Οι λόγοι ήταν αρκετοί , με τους δύο σημαντικότερους όμως να αποτελούνται αφενός από την μοναδική εμπειρία ζωής που θα προσκομίσω σε αυτό το μικρό νησί και αφετέρου την ξεχωριστή επαγγελματική εμπειρία που θα βιώσω, όντας και δασκάλα σε ένα σχολείο με έναν και μοναδικό μαθητή αλλά και διευθύντρια σε ένα σχολείο που είχα να λειτουργήσει 21 ολόκληρα χρόνια. 

Από πρωταγωνιστές, καρπαζοεισπράκτορες

 


 Ποιος θα περίμενε ότι ο Μητσοτάκης που ορκιζόταν πως δεν πρόκειται να υποδεχτεί «Μακεδόνα» πρωθυπουργό, όχι μόνο θα δεχόταν με τιμές τον σκοπιανό πρόεδρο Πενταρόβσκι, αλλά θα νομιμοποιούσε και τις άθλιες δηλώσεις του περί μειονότητας εντός Ελλάδας!

Η πραγματική θλίψη όμως είναι η εικόνα του προεδρικού μεγάρου. Με τα πλαστικά σημαιάκια, και τον σκοπιανό παραχαράκτη εκεί που κάποτε καθόταν ο Πούτιν και ο Ομπάμα.

Καμία υποχώρηση στο Τούρκο!

 Επιστολή προς Κυριάκο Μητσοτάκη – οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και τα 3 μνημόνια Ελλάδας-Σκοπίων

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Θεσσαλονίκη: 16-9-2021

Αριθμ. πρωτ.: 13

 

Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

 

Θέμα: «Παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και μη κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων»

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας στέλνουμε μία λίστα με παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κράτος των Σκοπίων στα δύο επισυναπτόμενα αρχεία «Παραβιάσεις» και «Φωτογραφίες και pdf». Αυτά αποτελούν απλά ένα δείγμα, επειδή στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις της πιο πάνω συμφωνίας από το κράτος που βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας μας είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα Σκόπια δεν έχουν πρόθεση να την τηρήσουν.

Εμείς ως Επιτροπή Ελληνισμού θεωρούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία αποποιούμαστε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας, αφού αυτή έχει παραδοθεί στους Σλάβους και στις άλλες εθνότητες των Σκοπίων μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

“Αυτή είναι φρεγάτα Belharra”! Ο Αντιναύαρχος Β. Μαρτζούκος εξηγεί γιατί “αλλάζουν όλα στο ΠΝ”

 Γιατί είναι τόσο σημαντική η επιλογή των φρεγατών Belharra για τον ελληνικό Στόλο; Ποιες είναι οι δυνατότητες τους που αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο υπέρ του ΠΝ;

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

 
Εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ, Εθνική Παιδεία και Επιχειρησιακή Εκπαίδευση ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝΙωάννης Μάζης: Ασάφειες στην Συμφωνία Αμυντικής Συνδρομής με την Γαλλία (Βίντεο)

  


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο Η φράση (άρθρο 1) «εντός του πλαισίου των αμοιβαίων δεσμεύσεων ασφαλείας» … και «για την πλήρη εφαρμογή τους» δημιουργεί προβληματισμό για την περίπτωση της Τουρκίας. Η ακολουθούσα φράση «δημιουργεί και για τα δύο κράτη συμφέροντα ασφαλείας που συνδέονται στενά μεταξύ τους…αύξησης των εντάσεων ή ένοπλης επίθεσης όπως προβλέπεται στο άρθρο 2» δημιουργεί δυνατότητες αντιμετώπισης της Τουρκίας εντός πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Τι γίνεται με τη συντήρηση των ελικοπτέρων CHINOOK;

 Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση και ειδικά στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ ξέχασαν γρήγορα όσα πριν μερικές εβδομάδες έγιναν με τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οικογένειες καταστράφηκαν και όλα “φορτώθηκαν” στην κλιματική αλλαγή που τη μετονόμασαν κλιματική κρίση…

Ανάμεσα στα πολλά που είχαν συζητηθεί τις ημέρες της καταστροφής ήταν και η χαμηλή διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων CHNOOK που χρησιμοποιούνται πλέον και για πυρόσβεση. Η μη δημόσια συζήτηση στο ΓΕΕΘΑ μάλιστα ήταν τόσο έντονη που οδήγησε στην παραίτηση του διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, που τελικά ανακλήθηκε με παρέμβαση Μαξίμου και του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

Εκσυγχρονισμός F-16: Θέατρο παραλόγου σε “γαλάζιο-κόκκινο θίασο” και κάποιους να κουνάνε και το δάχτυλο

  Για τρίτη φορά από τον Ιούλιο, το ΥΠΕΘΑ θα προσπαθήσει να περάσει τον εκσυγχρονισμό 38 αεροσκαφών F-16 block 50. Για να μην μπερδεύεστε με τα block και τους αριθμούς είναι τα αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Ήταν προφανές ότι αυτά τα αεροσκάφη θα ήταν εντός του πακέτου αναβάθμισης που χρόνια συζητούσε η ΠΑ, γιατί διαφορετικά θα είχαν την τύχη των F-16 block 30 των οποίων η αναβάθμιση λόγω παλαιότητας κρίθηκε μη συμφέρουσα.

Κι όμως τα αεροσκάφη F-16 Block 50 έμειναν εκτός του πακέτου εκσυγχρονισμού από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την υπόσχεση ότι θα “αναβαθμιστούν” αργότερα.