Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Ο Μπάιντεν θύμωσε με τον Ερντογάν για τους Κούρδους, αλλά τον καλύπτει για τα παιδιά-στρατιώτες: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


Συμβαίνουν περίεργα πράγματα στην Ουάσιγκτον. Ξαφνικά η κατοχική Τουρκία, που φαίνεται ότι έχει πλέον σοβαρές διαφωνίες και με τη Ρωσία, όχι μόνο με την Αμερική -όπως έγραψε η εφημερίδα Financial Times-, ζητά επίσημα να αγοράσει 40 ολοκαίνουργια μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει άλλα 80 μεταχειρισμένα.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιτίθεται στην Τουρκία για τις στρατιωτικές παράνομες ενέργειές της στη βόρεια Συρία και την κατηγορεί ότι αποτελεί εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

” Είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 νμ ”

  Γιώργου Σπ. Τσιτσιλιάνου

Παρακολουθήσαμε την συζήτηση  των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων στη  συνεδρίαση της βουλής για την κύρωση της εταιρικής στρατηγικής αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Είναι μία σύμβαση ωφέλιμη για τη χώρα,λόγω του ότι κλειδώνει την αποτρεπτική μας αποτελεσματικότητα ,στη περίπτωση που ο “καλός γείτονας” προσπαθήσει να επιβάλει τετελεσμένα.Ήταν κάτι που φωνάζαμε εδώ και πολύ καιρό,που όμως η φωνή της λογικής είχε χαθεί για λόγους που τις λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης .

Πολιτικός πόλεμος!