Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Η ελληνογαλλική Συμφωνία – Τα κρίσιμα επόμενα βήματα : 2022 – 2025

  Του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Η συμφωνία για τις φρεγάτες που θα ανανεώσουν (σε…. 4-5 χρόνια) τα μεγάλα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού μας, είναι καλοδεχούμενη, όπως και η ρήτρα της αμυντικής συνδρομής της Γαλλίας. Αναμένεται και η ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που δεν θα αργήσει.

  1. Το πρώτο ζητούμενο είναι η αύξηση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδος αλλά και η αποτρεπτική λειτουργία της απέναντι στις τουρκικές απειλές, εκβιασμούς και παράνομες διεκδικήσεις, ώστε να διαφυλαχθεί η ειρήνη χωρίς την απώλεια εθνικού ελληνικού χώρου, αλλά και περιοχών κυριαρχικών δικαιωμάτων (Υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ).

Αμβρόσιος κατά Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: «Εφάρμοσες τυφλά τις οδηγίες του Κ.Μητσοτάκη και κατέστρεψες την Εκκλησία»Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος θέτει θέμα υπονόμευσης και καταστροφής της ελλαδικής Εκκλησίας από την πολιτική του, ενώ δεν αφήνει ανέγγιχτο ούτε το κατεστημένο της Ιεράς Συνόδου

Χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό «κατασκεύασμα των σκοτεινών και σατανικών δυνάμεων της Παγκοσμιοποίησης» και κατηγορεί τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι εφάρμοσε τυφλά τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέστρεψε την εκκλησία».