Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Γιάννης Μουρέλος: Οι σχέσεις της Γαλλίας με την Κεμαλική Τουρκία. Οι επιπτώσεις τους στην έκβαση του Μικρασιατικού Ζητήματος

 


100 χρόνια από τότε

Γιάννης Μουρέλος

Οι σχέσεις της Γαλλίας με την Κεμαλική Τουρκία. Οι επιπτώσεις

τους στην έκβαση του Μικρασιατικού Ζητήματος

 

Έχοντας ως επίκεντρο το Σύμφωνο Franklin-Bouillon ή Συμφωνία της Άγκυρας όπως ονομάζεται συχνότερα (20 Οκτωβρίου 1921), στο κείμενο που ακολουθεί επιχειρείται μια ευρύτερη ανασκόπηση των σχέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και το εθνικιστικό κίνημα της Τουρκίας μεταξύ των ετών 1919-1922. Το υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι αποκλειστικά αρχειακό και ανήκει στα υπουργεία Εξωτερικών της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας.¹ Άφθονο και αποκαλυπτικό, προσδίδει τις διαστάσεις που του αναλογούν σε ένα πρόβλημα, το οποίο θεωρείται ως μια από τις βαθύτερες αιτίες του άδοξου τέλους της ελληνικής εμπλοκής στη Μικρά Ασία. Εκ πρώτης όψεως, η ανάμειξη της Ελλάδας στην όλη υπόθεση φαίνεται περιορισμένη καθώς η χώρα μας τηρεί στάση παρατηρητή. Ωστόσο, το καθένα από τα ζητήματα που πρόκειται να αναπτυχθούν παρακάτω επηρεάζει άμεσα την όλη εξέλιξη της ελληνικής εκστρατείας στη Μικρά Ασία.

Τα λεφτά της ΕΕ να πέφτουν και ας πάει και το παλιάμπελο, η Ελλάδα.Προχθές στην Νορβηγία έγινε μακελειό με 5 νεκρούς από φονική επίθεση ισλαμιστή. Εχθές στην Βρετανία Σομαλός ‘’πρόσφυγας’’ μαχαίρωσε και σκότωσε βουλευτή. Στην Γαλλία ισλαμιστές 2ης γενιάς απειλούν τις ζωές πολιτικών και όλα αυτά δείχνουν ότι οι μουσουλμάνοι είναι μη αφομοιώσιμοι από τον δυτικό πολιτισμό.
Αυτά τα γεγονότα πέρασαν στα ψιλά των ισλαμολάγνων μας ΜΜΕ, τα οποία χαλάνε τον τόπο όταν, μετά από 100 τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών, γίνει μία μαζική δολοφονία στην οποία να ενέχεται κάποιος ψυχοπαθής λευκός που τον βαφτίζουν ακροδεξιό.

Ευρωπαίοι και Έλληνες στρατιωτικοί στο Μάλι. Για ποιο λόγο;


Ένας ιδανικός σύζυγος


ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΓΩΓΗΣ «επεξεργασία διαμαντιών»Η ελληνογαλλική Συμφωνία – Τα κρίσιμα επόμενα βήματα : 2022 – 2025


Σε ελληνικά βράχια η συντριβή της Τουρκίας;

  Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Η καθοδική πορεία της σύγχρονης Τουρκίας προς τα βράχια έγινε ορατή αμέσως μετά το (δήθεν) πραξικόπημα του 2016, όταν αποκαλύφτηκε πλήρως η κρυφή ατζέντα των ισλαμιστών με τις φαντασιώσεις νεκρανάστασης μιας πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες των Γκρίζων Λύκων και την αφρόκρεμα του τουρκικού υπόκοσμου. Η πορεία αυτή έκτοτε επιβεβαιώνεται καθημερινά και οδηγείται στην κορύφωση της, οποτεδήποτε μέχρι και το 2023, με ένα σταθερό αλλά βασανιστικά αργό τρόπο.

Οι πιθανότητες συντριβής της σύγχρονης Τουρκίας σε ελληνικά βράχια αυξάνονται από το ενδεχόμενο μιας αδιέξοδης κίνησης απελπισίας από το καταπτοημένο και ασφυκτικά πιεσμένο τουρκικό καθεστώς.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. VIDEO

 

Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ελέγχου και μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε και θα καταλάβετε τι σχεδιάζει η παγκόσμια ελίτ για όλο τον κόσμο. Τρελαθήκαν από το χρήμα και σάπισαν εν ζωή…. Απολαύστε τους !