Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Γαλλικό υπουργείο Άμυνας: «Η ΑΟΖ δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία με Ελλάδα»

 

 

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το αυτονόητο που ήταν γνωστό σε όποιον διάβασε με λογική και ψυχραιμία την ελληνογαλλική συμφωνία: η ΑΟΖ δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Με άλλα λόγια «σανό τέλος» για όσους το σέρβιραν…

«Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το Άρθρο 2 της συμφωνίας.

«Θεμελιώδες εθνικό πρόβλημα η ικανότητα προάσπισης των ιστορικών μας δικαίων»

  Γράφει η  Κρινιώ Καλογερίδου

(Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η Ελλάδα στην Εξωτερική της πολιτική είναι μονίμως αιφνιδιασμένη από την τρέχουσα συμπεριφορά της Τουρκίας.

   Λες και δεν ξέρουν οι ηγεσίες της ότι από τις αρχές του ’70 ακόμη, με εφαλτήριο τη στρατηγική του αναθεωρητισμού, έχει οικοδομήσει αυτή μια συστηματική πολιτική αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

   Λες και δεν ξέρουν ότι έκτοτε ακολουθεί αταλάντευτα τυχοδιωκτική και επιθετική πολιτική αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο τον οποίο θα έχει αυτή στη διεθνή κοινή γνώμη.

Εξοπλισμοί: «Νέα κόλπα γνωστών ταχυδακτυλουργών»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

 ( η Βουλή “πλυντήριο συμβάσεων”)

Μικρό πρελούντιο

  • Γίνομαι, μερικές φορές, ενοχλητικός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά. Το κάνω για να εμπεδώσουμε το μέγεθος του “πατριωτισμού”, του ήθους, της ανεπάρκειας κλπ του πολιτικού κόσμου. Μικρές εξαιρέσεις, βεβαίως, υπάρχουν.
  • Οι δύο αρχισυντάκτες της πολιτικής καθαρότητας και πολέμιοι της διαφθοράς, κ. Ε. Βενιζέλος και Π. Παυλόπουλος εποίησαν το άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις ατασθαλίες και ληστείες των Υπουργών. Μοναδικό δείγμα φαυλότητας παγκοσμίως.

Πώς η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ θα μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο

 


Σάββας Ιακωβίδης


Διαπορεί κάθε Έλληνας Κύπριος: Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία απουσίασε από την ελληνογαλλική συμφωνία; Η Αθήνα γιατί παραγνώρισε την αχίλλειο πτέρνα της άμυνάς της, που είναι ο αδύναμος κυπριακός κρίκος; Εκτός και αν ισχύει απαρασάλευτα ότι «η Κύπρος κείται μακράν». Γιατί δεν οριοθετείται η ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου; Πού χάθηκε το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου;

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ή και να συναινέσει ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο. Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (24/9/21), επισήμανε ότι «η τελική επιδίωξη της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της».

Κάποτε ένα Ελληνικό σχολείο…

18-10-2021                                                                              από τον Χρήστο Μπολώση


https://www.dimokratia.gr/wp-content/uploads/2021/10/image001-2-1068x623.jpg

Στην φωτογραφία, βλέπουμε ένα Ελληνικό σχολείο των δεκαετιών του 1950 και του 1960, μέχρι το 1974, διότι τότε επήλθε η «απελευθέρωση»  και όλα έγιναν ατμός, που έλεγε και ο Θρασύβουλας (Θανάσης Βέγγος).


Βλέπουμε λοιπόν μια σχολική αίθουσα με Ελληνικά σημαιάκια και με πορτραίτα των ηρώων της Επαναστάσεως του 1821. Μια εικόνα που σήμερα έχει εξαφανιστεί και αν κάπου κάποιος επιδιώξει να την ξαναζωντανέψει μαύρο και κολοβό φίδι που τον έφαγε. Θα ξεσηκωθούν όλες οι αριστερές (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τις λένε αριστερές, ενώ είναι ακραιφνείς κομμουνιστικές) και… «προοδευτικές» δυνάμεις

Προφανώς και θα έχετε επισκεφθεί κάποιο σύγχρονο Ελληνικό σχολείο. Τι σας έχει κάνει εντύπωση; Εμένα η κακομοιριά και η ουδετερότητα και θα εξηγήσω τι εννοώ.

«Βόμβες» στο μυστικό δείπνο: «Μετρημένες οι μέρες του Ερντογάν» – Εκλογές στην Ελλάδα τον Μάιο λόγω… πολέμου;

 

 

Τι είπαν οι Βρετανοί πρέσβεις με μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και στελέχη των ΜΜΕ

Η συνάντηση είχε  προγραμματιστεί αρχικά να μείνει μυστική. Η ανταλλαγή απόψεων τριών πρέσβεων της Μεγάλης Βρετανίας που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά σε πρωτεύουσες της περιοχής όπως η Αθήνα, η Λευκωσία και η Άγκυρα, με Υπουργούς της Κυβέρνησης της ΝΔ, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικούς αναλυτές (όπως διευθυντικά στελέχη εφημερίδων) και άλλους, με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική Τουρκία, δεν είναι η πλέον συνηθισμένη πρακτική.

Σεισμός στο Μαξίμου από το μανιφέστο Καραμανλή

 


 

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο Μητσοτάκης μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και το «πρέσινγκ» από την πλευρά Σαμαρά

H αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, που ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, είναι μια διαπίστωση στην πιο αυθεντική της μορφή και έκφραση ότι η Ν.Δ έχει ξεφύγει από τις ιδεολογικοπολιτικές ράγες όπου την τοποθέτησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από 47 χρόνια.

Από τον
Πάνο Σώκο

Και το γεγονός ότι επέλεξε να διατυπώσει αυτές τις θέσεις ακριβώς σε εκδήλωση για τα γενέθλια του κόμματος και αφιερωμένη στον ιδρυτή της κάνει το μήνυμα πιο ηχηρό προς τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ουσιαστικά οδηγεί τη Ν.Δ. σε αποϊδεολογικοποίηση, όπως προκύπτει τόσο από δηλώσεις που ο ίδιος έχει κάνει στο παρελθόν («η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα επικράτησε γιατί έγινε λιγότερο ιδεολογική» είπε τον Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών) όσο και από τα πρόσωπα με τα οποία επιχειρεί κάθε φορά την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ.