Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

«Η ομαλή, λελογισμένη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια»- Πρ. Εμφιετζόγλου

  


Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Όλοι επιθυμούμε και επιζητούμε ένα κόσμο καθαρό χωρίς ρύπους, με καθαρό αέρα, χωρίς βρώμικα νερά, χωρίς μολυσμένα εδάφη και όλοι νοιώθουμε την ευθύνη και το χρέος μας να συμβάλλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια που αφορά τη ζωή μας, των παιδιών μας και της γης μας.

Η προσπάθεια αυτή όμως πρέπει να γίνει μελετημένα, λελογισμένα και με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δημιουργήσει παρενέργειες που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην  οικονομική και πολιτική ζωή των ανθρώπων και δη ορισμένων χωρών. Η μετάβαση δεν είναι θέμα ενός κράτους ή μίας περιοχής, είναι θέμα πλανητικό και εάν ορισμένες χώρες με οικονομικές και άλλες επιπτώσεις συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια, ενώ άλλες χώρες για πολιτικούς οικονομικούς ή ανταγωνιστικούς λόγους δεν συμβάλλουν, τότε καταλήγουμε στα εξής:

Το τέλος εποχής Ερντογάν και το κόστος μιας απρόβλεπτης Τουρκίας

 


«Από τις δραστηριότητές της στην 
Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη έως το αδιέξοδο στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και τις προσπάθειες να εξαναγκάσει απελπισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, η Άγκυρα βρέθηκε σε διπλωματική απομόνωση» σημειώνεται σε ρωσικό δημοσίευμα.

Το 2019-2020, η τουρκική ηγεσία ανέλαβε σειρά εξωτερικών πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί της Αρμενίας στο Καραμπάχ, χάρη στη στρατιωτική υποστήριξη της Άγκυρας στο Μπακού, αυτές οι πρωτοβουλίες απέφεραν λίγα, σύμφωνα με άρθρο του πρώην εκπροσώπου της ΕΕ στην Τουρκία (2006-2011), τώρα εμπειρογνώμονα στο think tank Carnegie EuropeΜαρκ Πιερίνι, το οποίο επικαλείται η ρωσική ιστοσελίδα eadaily.com.

«Ο πολυπράγμων κ.Γεραπετρίτης»- Πρ. Εμφιετζόγλου


 

Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Ο Υπουργός κος Γεραπετρίτης είναι πράγματι ιδιαίτερα πολυπράγμων. Αρχικά μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την πανδημία – όπου ασχολήθηκαν όλοι οι γνώστες και μη – αργότερα με σοβαρά Εθνικά Θέματα όπως τα χωρικά ύδατα  και η ΑΟΖ, όπου διατύπωσε και την περί 6 ν.μ. άποψη που παρέφρασαν οι Τούρκοι προς τέρψη των, σε συνέχεια με θέματα Εθνικής Άμυνας και διάφορα άλλα θέματα.

Αυτή είναι η Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ-Σίσι