Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

«Η ομαλή, λελογισμένη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια»- Πρ. Εμφιετζόγλου

  


Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Όλοι επιθυμούμε και επιζητούμε ένα κόσμο καθαρό χωρίς ρύπους, με καθαρό αέρα, χωρίς βρώμικα νερά, χωρίς μολυσμένα εδάφη και όλοι νοιώθουμε την ευθύνη και το χρέος μας να συμβάλλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια που αφορά τη ζωή μας, των παιδιών μας και της γης μας.

Η προσπάθεια αυτή όμως πρέπει να γίνει μελετημένα, λελογισμένα και με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δημιουργήσει παρενέργειες που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην  οικονομική και πολιτική ζωή των ανθρώπων και δη ορισμένων χωρών. Η μετάβαση δεν είναι θέμα ενός κράτους ή μίας περιοχής, είναι θέμα πλανητικό και εάν ορισμένες χώρες με οικονομικές και άλλες επιπτώσεις συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια, ενώ άλλες χώρες για πολιτικούς οικονομικούς ή ανταγωνιστικούς λόγους δεν συμβάλλουν, τότε καταλήγουμε στα εξής:

Το τέλος εποχής Ερντογάν και το κόστος μιας απρόβλεπτης Τουρκίας

 


«Από τις δραστηριότητές της στην 
Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη έως το αδιέξοδο στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και τις προσπάθειες να εξαναγκάσει απελπισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, η Άγκυρα βρέθηκε σε διπλωματική απομόνωση» σημειώνεται σε ρωσικό δημοσίευμα.

Το 2019-2020, η τουρκική ηγεσία ανέλαβε σειρά εξωτερικών πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί της Αρμενίας στο Καραμπάχ, χάρη στη στρατιωτική υποστήριξη της Άγκυρας στο Μπακού, αυτές οι πρωτοβουλίες απέφεραν λίγα, σύμφωνα με άρθρο του πρώην εκπροσώπου της ΕΕ στην Τουρκία (2006-2011), τώρα εμπειρογνώμονα στο think tank Carnegie EuropeΜαρκ Πιερίνι, το οποίο επικαλείται η ρωσική ιστοσελίδα eadaily.com.

«Ο πολυπράγμων κ.Γεραπετρίτης»- Πρ. Εμφιετζόγλου


 

Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Ο Υπουργός κος Γεραπετρίτης είναι πράγματι ιδιαίτερα πολυπράγμων. Αρχικά μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την πανδημία – όπου ασχολήθηκαν όλοι οι γνώστες και μη – αργότερα με σοβαρά Εθνικά Θέματα όπως τα χωρικά ύδατα  και η ΑΟΖ, όπου διατύπωσε και την περί 6 ν.μ. άποψη που παρέφρασαν οι Τούρκοι προς τέρψη των, σε συνέχεια με θέματα Εθνικής Άμυνας και διάφορα άλλα θέματα.

Αυτή είναι η Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ-Σίσι


ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΣΩΜΑ…. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ


ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ…..ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 

«Το ανθρώπινο σώμα είναι έξυπνο. Μας προειδοποιεί για  σημαντικά προβλήματα υγείας χρόνια πριν αυτά εκδηλωθούν.  Συνεπώς, αν δίνουμε σημασία στα μικρά σημάδια, τότε είναι  πιθανόν η διάγνωση να γίνει σε πρώιμο στάδιο με πολύ καλά  αποτελέσματα».  

Με τον τρόπο αυτό η γηρίατρος της παγκοσμίου φήμης Ιατρικής  Σχολής του «Johns Hopkins», Dr. Alicia Arbaje, προτρέπει  εκείνους που εντοπίζουν μικρές ενοχλήσεις όσο περνούν τα  χρόνια, να τις συζητούν με τον γιατρό τους, καθώς με αυτόν τον  τρόπο πιθανόν να γλιτώσουν από... μεγαλύτερες περιπέτειες  υγείας. 

ΑΝΥΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η ειδικός  παραθέτει μερικά παραδείγματα συχνών, όχι όμως και ιδιαίτερα  ανησυχητικών, συμπτωμάτων που στην πραγματικότητα μπορεί  να μαρτυρούν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σεισμός στο Μαξίμου από το μανιφέστο Καραμανλή

 


 

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο Μητσοτάκης μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και το «πρέσινγκ» από την πλευρά Σαμαρά

H αλλαγή πορείας της κυβέρνησης, που ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, είναι μια διαπίστωση στην πιο αυθεντική της μορφή και έκφραση ότι η Ν.Δ έχει ξεφύγει από τις ιδεολογικοπολιτικές ράγες όπου την τοποθέτησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από 47 χρόνια.

Από τον
Πάνο Σώκο

Και το γεγονός ότι επέλεξε να διατυπώσει αυτές τις θέσεις ακριβώς σε εκδήλωση για τα γενέθλια του κόμματος και αφιερωμένη στον ιδρυτή της κάνει το μήνυμα πιο ηχηρό προς τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ουσιαστικά οδηγεί τη Ν.Δ. σε αποϊδεολογικοποίηση, όπως προκύπτει τόσο από δηλώσεις που ο ίδιος έχει κάνει στο παρελθόν («η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα επικράτησε γιατί έγινε λιγότερο ιδεολογική» είπε τον Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών) όσο και από τα πρόσωπα με τα οποία επιχειρεί κάθε φορά την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ.