Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE

 

 

Τη μείζονα γεωπολιτική και όχι μόνο σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου και Ελλάδος με στόχο τη μεταφορά φθηνής «πράσινης» ενέργειας από την Αίγυπτο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως εν μέσω μιας περιόδου, όπου η ενεργειακή κρίση προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε κυβερνήσεις και πολίτες ανά την Ευρωπαϊκή ήπειρο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση, που είχε με τον οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia, Jeffrey Sacks στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Athens Environmental, Social and Governance & Climate Crisis Summit», που διοργανώνει η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα της Τριμερούς Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου. 

Πώς η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ θα μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ή και να συναινέσει ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο. Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (24/9/21), επισήμανε ότι «η τελική επιδίωξη της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της».

Σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 61η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας (1/10/21), ο Ν. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη «βούληση όσων θέλουν να μετατρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε τουρκικό προτεκτοράτο». Εξάλλου, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εκτοπισμένων κατοίκων της περιοχής Μόρφου(10/10/21), διαβεβαίωσε σε έντονο ύφος:• «Πρέπει να γίνει συνείδηση στον κάθε πατριώτη πως, εάν δεχθούμε τις αξιώσεις που προβάλλουν, η Κύπρος, όπως τα κατεχόμενα, θα μετατραπούμε σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και εγώ δεν είμαι αποφασισμένος να παραδώσω προτεκτοράτο με τη λήξη της θητείας μου». 

IHA: MHN ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ του EURONEWS!

 


Tο Ιnternational Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου με έδρα το Delaware των Η.Π.Α.) απέστειλε επείγουσες επιστολές – εκκλήσεις τόσο προς την Ελληνική και την Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και προς στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εμποδιστεί η προγραμματισμένη, άμεση φίμωση της Ελληνικής φωνής του Euronews. Τα σχετικά κείμενα που απέστειλε το ΙΗΑ, σε Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2021, έχουν ως εξής.

Γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος εξακολουθούν να επιτρέπουν στην Ε.Ε. να κοροϊδεύει ως προς τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας;

 

 

Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, Πρέσβη επί τιμή

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματά του της 20ής Ιουνίου 2019, στην παράγραφο 19, ανέφερε:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απόσχει από τέτοιες ενέργειες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει την πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Υπηρεσία Εξωτερικών Δράσεων να υποβάλουν άμεσα προτάσεις για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και στοχευμένων μέτρων. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να απαντήσει καταλλήλως και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».         

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματά του της 25ης Μαρτίου 2021, ανέφερε: «Επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, να χρησιμοποιηθούν τα Όργανα και οι επιλογές που έχει στη διάθεσή της για την προστασία των συμφερόντων της και των κρατών-μελών της…»      

Τα χωρικά ύδατα και η ΑΟΖ να "περιμένουν", διότι προηγούνται άλλα θέματα

 

Ευτυχώς ήμασταν προετοιμασμένοι 

Η ΠΡΟΦΗΤΙΔΑ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

 


Άρθρο της Ελένης Καμπούρη αρθρογραφεί για katanixi.gr

 

Δεν χρειαζόμαστε ούτε εντολοδόχους της μασονίας, ούτε τις ιδεοληψίες διάφορων άθεων για να διευρύνουμε το μυαλό μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας…

Όλοι γνωρίζουν την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη που τελευταία ηγείται της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και το έργο το οποίο έχει επιτελέσει. Η Κατάνυξη έχει ασχοληθεί διεξοδικά με τα κατορθώματα και τις δηλώσεις της κ. Αγγελοπούλου κι έτσι μπορεί κανείς επαρκώς να ενημερωθεί γι’ αυτό.

Οι δηλώσεις της κ.Αγγελοπούλου: